5 Temmuz 2018 Perşembe

Gök ve 10 Nümerolojisi

"Gök" kelimesinin Arapça karşılığı "Sema" kelimesi olup, bu kelime Kur'an'da "310" kere tekrarlanmaktadır.

"Yedi Gök" ( Seb'a Semavat ) ifadesi ise "7" ayette geçmektedir.

2/29 - Hüvellezi haleka leküm ma fil erdı cemıan sümmesteva iles semai fe sevvahünne seb'a semavat ve hüve bi külli şey'in alim ( O size yerde olanları topluca yaratandır. Sonra göğe seviyelendi ve onu yedi gökler olarak düzenleyip seviyelevatndirdi. O herşeyi bilendir. )

17/44 - Tüsebbihu lehüs semavatüs seb'u vel erdu ve men fıhinn ve in min şey'in illa yüsebbihu bi hamdihı ve lakin la tefkahune tesbıhahüm innehu kane halimen ğafuraYedi gökler, yer ve onun içinde olan kimseler O'na övgü sözleri söyler. Kesinlikle O' nu övgü sözleri ile öven haricinde hiçbir şey yoktur. Lakin onların övgülerini anlamazsınız. Kesinlikle O yumuşaktır affedendir. )

23/86 - Kul men rabbüs semavatis seb'ı ve rabbul arşil azım ( De ki: "Yedi göklerin Rab’bi ve büyük arşın, tahtın Rab’bi kimdir?" )

41/12 - Fe kadahünne seb'a semavatin fı yevmeyni ve evha fı külli semain emraha ve zeyyennes semaed dünya bi mesabıha ve hıfza zalike takdırul azızil alim ( Böylece onları yedi gökler olarak iki günde koyup oturttu. Her göğe işini vahyetti. En yakın göğü kandillerle, lambalarla süsledik ve koruduk. Bu yüce bilenin ölçüdüdür, takdiridir. )

65/12 - Allahüllezi haleka seb'a semavatin ve minel ardı mislehünne yetenezzelül emru beynehünne li ta'lemu ennallahe ala külli şey'in kadirun ve ennallahe kad ehata bi külli şey'in ilmen ( Allah, o yedi gökleri ve yerden de onların aynısını yaratandır. Emir, kesinlikle Allah' ın herşeye gücü yeten olduğunu bilmeniz için onların arasından iner. Kesinlikle Allah herşeyi ilmen kuşatmıştır. )

67/3 - Ellezi haleka seb'a semavatin tıbakan ma tera fi halkır rahmani min tefavutin ferci'ıl basare hel tera min futurYedi gökleri tabakalar olarak o yarattı. Rahman' ın yaratışında farklılık, uygunsuzluk görmezsin. Haydi gözü döndür. Kusur, çatlak görüyor musun? )

71/15 - E lem terev keyfe halekallahü seb'a semavatin tıbakan ( Allah' ın yedi gökleri tabakalar olarak nasıl yarattığını görmediniz mi? )

Gök ( Sema ) kelimesinin 310 kere tekrarlanması, "Yedi Gök" kavramı ve bu kavramın 7 kere tekrarlanması dikkate alındığında 310 x 7 işlemi anlamlı olmaktadır. Zira bu işlemin sonucunda elde edilen 2170 sayısı, Allah kelimesinin Kur'an^daki frekansı olan 2701 sayısını oluşturan rakamlardan oluşmaktadır. 2170 veya 2701 sayılarının nümerolojik değeri ise ilahi mühür sayısı olan "10" sayısına eşit olmaktadır. Göklerin, Allahü Teala'nın ilmine ulaşmada bir vesile olduğu "10" nümerolojisiyle bildirilmektedir. Nümerolojik değeri "1" olan "10" sayısı singülaritenin ( tekliğin / birliğin ) sembolüdür. Bu kapsamda göklerin, singülariteye erişim vesilesi olduğu da açığa çıkmaktadır. 

1,3 ve 7 sayılarının ilişkisi evelleki bölümlerde, Rahman suresinde 31 kere tekrarlanan 7 kelimelik "Fe bi eyyi alai rabbi küma tükezziban" ifadesi ile de irdelenmişti. "Seb'a" ( Yedi ) kelimesi Kur'an'da "31" kere tekrarlanması da bu bağlamda önem arzetmektedir. 13 veya 31 sayılarının 7 ile çarpımından elde edilen sayıların ( 91, 217 ) nümerolojik değerleri "10" olmaktadır.

"Sema" ( Gök ) kelimesinin ilk kez geçtiği ayetin kodunda ( 2/29 ) "13" nümerolojisi bulunması da dikkat çekmektedir. ( 2+2+9 = "13" )

1,3 ve 7 sayılarını ayet kodunda ayrı ayrı içeren, bir başka deyişle ayet kodu 13 ve 7 veya 31 ve 7 sayılarından oluşan ilk ayet Ra'd ( GÖKgürültüsü ) suresinin 13/7 kodlu ayeti olup, bu ayette "Rab'den ayet indirilmesi" kavramı yer almaktadır. Bu kavram "Rab'bin gökten bilgi indirilmesi" olarak da düşünülebilir.

13/7 - Ve (1) yekulü (2) ellezıne (3) keferu (4) lev (5) la (6) ünzile (7) aley (8) hi (9) ayetün (10) min (11) rabbi (12) h (13) innema (14) ente (15) münzirun (16) ve (17) li (18) külli (19) kavmin (20) had (21) ( Ve o inkar edenler "Onun üzerine Rab’binden ayet indirilmeli değil miydi?" derler. Kesinlikle sen uyarıcısın. Her kavim için yönlendiren vardır.  )

Ayet kodunu oluşturan 13 ve 7 sayısının çarpımı 91 sayısını vrmekte olup, bu sayının nümerolojik değeri de "10" olmaktadır.

13/7 kodlu ayette "21" kelime bulunması ise 16/102 kodlu ayette yer alan "Kitabı Rab'den kutsal RUH indirdi" ifadesindeki ruh kelimesi açısından dikkat çekmektedir.

16/102 - Kul nezzelehu ruhul kudüsi min rabbike bil hakkı li yüsebbitellezine amenu ve hüden ve büşra lil müslimın ( De ki: "Onu, o inananlara sebat vermek için ve teslim olanlara yönlendirme ve müjde olarak Rab’binden kutsal ruh indirdi." )








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder