10 Temmuz 2018 Salı

Hatırlamaz mısınız?

"E fe la tezekkerun" ( Artık hatırlamaz mısınız? )

Bu soru cümlesi, Kur'an'da "9" kere tekrarlanmakta olup, kozmik ilahi bilginin, özünde sonsuz bilinç ve ruh olan insanın yaratılış kodlarında kayıtlı olduğunu bildirmektedir. 

6/80 - Ve haccehu kavmüh kale e tühaccunnı fillahi ve kad hedan ve la ehafü ma tüşrikune bihı illa en yeşae rabbi şey'a vesia rabbi külle şey'in ılma e fe la tetezekkerun ( Ve kavmi onunla mücadele etti. "Beni yönlendiren Allah hakkında benimle mücadele mi ediyorsunuz? Rab’bimin dilediği şey haricinde, O’na ortak koştuklarınızdan korkmam. Rab’bim  herşeyi ilimce kapsayan genişliktedir. O halde hatırlamaz mısınız?" dedi. )

"E fe la tezekkerun" ( Artık hatırlamaz mısınız? ) ifadesinin ilk kez geçtiği ayetin numarasının "80" nümerolojik değeri "8" olmaktadır. Ayrıca ayet kodunda ( 6/80 ... 6+8+0 = "14" ... 2x7 ) İkili Yedi nümerolojisi de yer almaktadır. Ayette 38 ( 3+8 = "11" ) kelime bulunması da döngü ve düalite sembolü olan "11" sayısı açısından dikkat çekmektedir.

10/3 - İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yüdebbirul emr ma min şefıın illa min ba'di iznih zalikümüllahü rabbüküm fa'büduh e fe la tezekkerun ( Kesinlikle Rab’biniz o Allah'tır ki, gökleri ve yeri altı günde yarattı. Sonra arş, taht üzerine seviyelendi. İşi düzenler, yönetir. O’nun izninden sonra olması haricinde af vesilecisi olamaz. İşte Rab’biniz Allah budur. O halde O’na kulluk edin. Hatırlamaz mısınız? )

11/24 - Meselül ferıkayni kel a'ma vel esammi vel basıri ves semiy' hel yesteviyani mesela e fe la tezekkerun ( Bu iki grubun misali kör ve sağır ile gören ve duyan gibidir. İki misal eşit olur mu? Hatırlamaz mısınız? )

11/30 - Ve ya kavmi men yensurunı minellahi in taredtühüm e fe la tezekkerun ( Ve "Ey kavmim eğer onları kovup uzaklaştırırsam Allah'tan olacağa karşı bana kim yardım edebilir? O halde hatırlamaz mısınız?" )

16/17 - E fe men yahlüku ke men la yahluk e fe la tezekkerun ( E peki yaratan yaratmayan gibi midir? Hala hatırlamaz mısınız? )

23/85 - Seyekulune lillah kul e fe la tezekkerun ( "Allah için." diyecekler. De ki: "O halde hatırlamaz mısınız?" )

32/4 - Allahüllezı halekas semavati vel erda ve ma beynehüma fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arş ma leküm min dunihı min veliyyin ve la şefiy' e fe la tetezekkerun ( Allah o, gökleri, yeri ve o onların aralarındakilerini altı günde yaratandır. Sonra arş, taht üzerine seviyelendi. Size O'ndan başka dost ve af vesilecisi yoktur. O halde hatırlamaz mısınız? )

37/155 - E fe la tezekkerunYoksa hatırlamıyor musunuz? )

"E fe la tezekkerun" ( Artık hatırlamaz mısınız? ) cümlesinin tek başına bir ayet olduğu tek ayet 37/155 kodlu ayettir. Ayet numarasında ( 155 ) "11" nümerolojisi ( 1+5+5 = 11 ) bulunmaktadır.

45/23 - Fe raeyte men ittehaze ilahehu hevahü ve edallehüllahü ala ılmin ve hateme ala sem'ıhı ve kalbihı ve ceale ala besarihı ğışaveh fe men yehdıhi min ba'dillah e fe la tezekkerun ( Hevesini ilahı edinen kimseyi görmez misin? Allah onu ilim üzerine saptırır. Kulağının ve kalbinin üzerine mühür basar. Gözünün üzerine perde oluşturur. Artık Allah'tan sonra onu kim yönlendirebilir? O halde hatırlamaz mısınız? )

"E fe la tezekkerun" ifadesinin son kez geçtiği ayetin kodunda ( 45/23 ) ise "İkili Yedi" nümerolojisi bulunmaktadır. ( 4+5+2+3 = 14 ... 2x7 )

Adem, yani insan, temel bilgiyi ve Allah'a olan ahdini "Unutmasından" dolayı madde alemini deneyimlemek zorunda kalmıştır.

20/115 - Ve lekad ahıdna ila ademe min kablü fe nesiye ve lem necid lehu azma ( Ve önceden Adem' e ahdettik de unuttu. Onda azim bulamadık. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder