29 Temmuz 2018 Pazar

Vefa Edilenler ve Geri Döndürülenler

Nahl suresinin 16/70 kodlu ayetinde "Men yüraddu ila erzelil umuri" ( Ömrün en rezil dönemine döndürülenler ) ifadesi yer almaktadır. Ayetteki ifadeler incelendiğinde bu dönüşün, ilmi ve idraki tekamülünü tamamlayıp da madde alemini ( dünya, kaba hidrojen ) terk etme safhasına gelememiş varlıklar ( insan, cin ) ile ilgili olabileceği ihtimali oluşmaktadır.

16/70 - Ve (1) allahü (2) HALEKA (3) KÜM (4) sümme (5) YETEVEFFA (6) KÜM (7) ve (8) min (9) küm (10) men (11) YÜRADDÜ (12) ila (13) erzeli (14) el (15) umuri (16) li (17) key (18) la (19) ya'leme (20) ba'de (21) ılmin (22) şey'a (23) inne (24) allahe (25) alimün (26) kadır (27) ( Ve Allah sizi YARATTI. Sonra sizi VEFAT ETTİRİR / VEFA EDER. Sizden kimileri, ilimden sonra bir şey bilmesin diye ömrün en alt / rezil dönemine GERİ DÖNDÜRÜLÜR. Kesinlikle Allah bilendir gücü yetendir. )

Süreç aşağıdaki gibidir.

Haleka = "Yaratır"

Yeteveffa * = "Vefat Ettrir" olarak tercüme edilen bu kelimenin kökü "Vefa" kelimesi olup, esas itibarıyla "Vefa Eder" anlamına gelmektedir. Yani yaratıldıktan sonra dinin gereklerini yerine getirmek suretiyle ruhsal tekamülünü tamamlamış olan varlıklara Allah'ın vefa ederek ( yaşam sürecinde yaptıklarının adil karşılığını vererek ) onları ahirete yani bir üst boyuta / plana / frekansa yani cennete ( sevgi planına ) nakletmesi anlatılmakta gibidir.

"Teveffa" ( Vefa etmek ) fiilinin yer aldığı bir başka ayet te aşağıdadır.

2/281 - Vetteku yevmen türceune fıhi ilellahi sümme TÜVEFFA küllü nefsin ma kesebet ve hüm la yuzlemun ( İçinde Allah’a  döndürüleceğiniz günden sakının. Sonra tüm nefislere ne kazandılarsa VEFA EDİLİR. Onlara zulmedilmez. )

* Ayetlerde "Öldürmek" kelimesi için "Emette" fiili kullanılmaktadır. Örnek : 40/11 - Kalu rabbena EMETTEna esneteyni ve ahyeytena esneteyni fe i'terafna bi zünubina fe hel ila hurucin min sebıl ( “Rab’bimiz bizi iki kere ÖLDÜRDÜN ve bizi iki kere dirilttin de günahlarımızı itiraf ettik. Artık çıkmaya yol var mı?” dediler. )

Yüraddu = "Geri Döndürülür" ( Tekamülünü tamamlayamamış olan varlıklara, öğrendikleri bilgiler ve anıları unutturulmak suretiyle döngünün tekrar deneyimlettirilmesi yani madde alemi olan dünyada reenkarnasyon ( bedenlenme ) döngüsünün tekrar ettirilmesi anlatılmakta gibidir. "Geri döndürme" de Allah'ın kullarına "Vefa etmesi"dir. Zira kuluna, yaptıklarının, kazandıklarının  karşılığı olarak onu tekrar başa döndürüp ( geri döndürüp / reenkarne edip ) tekamül sürecini devam ettirerek ona vefa etmektedir.

16/70 kodlu ayetteki "7" ve "İkili Yedi" tezahürü, döngü nümerolojisi açısından dikkat çekmektedir.

- Ayet kodunda "İkili Yedi" bulunmaktadır. 16 … 1+6 = "7" ve 70 … 7+0 = "7"
- "İla erzelil umuri" ( Ömrün en alt / rezil dönemine ) ifadesine kadar olan bölümde 16 ( 1+6 0 "7" ) kelime bulunmaktadır.
- Ayette toplam "27" kelime bulunmaktadır. ( 2 ve 7 … İkili Yedi )

Furkan suresinin aşağıdaki ayetlerinde de döngü sonunda tekamülünü tamamlayamadığı için tekrar reenkarnasyon döngüsünüe dahil olacaklara yapılan bildiri yer almaktadır.

25/13 - Ve iza ülku minha MEKANEN DAYYİKAN mükarranıne deav hünalike sübura ( Ve oradan, bağlanmış olarak dar mekana atıldıklarında, orada ölümü çağırırlar. )

25/14 - La ted'ul yevme süburan vahıden ved'u SÜBURAN KESIRA ( Bugün tek ölümü çağırmayın, bugün ÇOK ÖLÜMÜ çağırın. )

Ayetteki "Mekanen Dayyikan" ( Dar Mekan ) kavramı varlıkların ölüm sonrasında içine girecekleri, kah huzurlu kah azap içinde olacakları hesaplaşma halini yani spatyom safhasını tanımlamaktadır. Spatyom safhası, madde alemindeki ruhsal tekamül sürecini tamamlayamamış ve dolayısıyla dünyada tekrar reenkarnasyon döngüsüne girecek yani bedenlenecek olan varlıklar için daha ziyade azaplı olmaktadır.








2 yorum:

  1. Geçmiş yaşamlarını hatırlayan insanlar var, bu istisnai bir durum mudur? Bir insan hayvanlık mertebesine düşse ve tekrardan insan olsa, önceki devredeki son yaşamını hatırlayabilir mi? Unutmak zaten yok olmak gibi değil midir? Asıl cehennem bu değil midir?

    YanıtlaSil
  2. "Geçmiş yaşamı hatırlama" daha doğrusu "Çoklu reenkarnasyon döngülerinden birini veya birkaçını hatırlama" fenomeni Allahü Teala'nın ahiret gerçeğinin delilini ilmi olarak insanlara bahşetmesinin tezahürüdür. Bölümlerde sıkça zikredildiği üzere yaratılışın özü düalite, düalitenin kaçınılmaz sonucu da döngülerdir. Örneğin "Sevinç" ve "Hüzün" bir birim düalitedir yani tek frekanstan oluşan iki döngüdür. Yani bir süre sevinç sonrası bir süre hüzün...Ve bu döngüler varlıkların yaşam süreçleri içinde sonsuz kere tekrarlanır.

    Ruhların madde planını ( kainat ) deneyimlemeleri ve tekamül edebilmeleri için takdir edilmiş olan reenkarnasyon döngüleri de aynen bu şekildedir. Ortalama 70 bin yıllık bir büyük döngü içinde her ruh ortalama 600-700 kere bedenlenir yani enkarne olur. Her bir 80-100 senelik ömür o ruh için bir reenkarnasyon ve tekamül döngüsüdür. Örneğin bir enkarnasyon döngüsünde 3 yaşında vefat eden bir kız çocuğunu deneyimleyen ruh, bu deneyim döngüsünde gerekli bilgileri edinebilmişse, bir sonraki enkarnasyonunda 90 yaşına kadar yaşayan bir adamı deneyimleyebilir. ( Bu durum "ilahi adalet" kavramına da açıklık getirmektedir. Aksi halde "3 yaşında vefat eden çocuğun günahı ne?" sorusu kaçınılmaz olur. )

    Tüm bu reenkarnasyon deneyimleri öz bilgi olarak ruha kayıtlanır. Her enkarnasyon sonunda spatyom ( A'raf ) safhasına geçirilen ruh o ana kadarki enkarnasyon döngülerindeki icraatlarının öz değerlendirmesini yapar. Yani "kitabı verilir." Bir karşılıklandırma ve idrak süreci olan bu safha icraatlara bağlı olarak huzurlu olabileceği kadar azap dolu da olabilir. O ana kadarki reenkarnasyonlar sonucunda şayet tekamül henüz tamamlanmamışsa ruh spatyom sürecinde tekamülünün tamamlanması için gerekli olan deneyimleri yani karşılıkları belirler. ( 17/14 Kitabını oku. Bugün hesap görücü olarak nefsin sana yeter. ) Bir başka deyişle bir sonraki enkarnasyonunun senaryosu belirlenir. Bu belirlemeler sonrasında ruh tekrar madde planında enkarne olur. Ancak evvelki enkarnasyon deneyimleri bloke edilir ki ( madde planında unutturulur ) o enkarnasyon deneyimi esnasında teşevvüş oluşmasın. Ancak Rab'bin insanlara bu konuda bir delil vermek istemesi nedeniyle de bazı istisnai fenomenler ortaya çıkmaktadır.

    "Düşük frekanslı kaba madde" planı olan "dünya"* zaten "cehennem" olarak anılan ve varlıkların icraatlarına bağlı olarak "cennete" ( yüksek frekanslı üst süptil plan ) geri dönüşe vesile olacak bir reenkarnasyon platformudur, bir okuldur.

    * Dünya = Alçaklık, Aşağıda olma, Düşük olma

    YanıtlaSil