18 Temmuz 2018 Çarşamba

Kıyamet Gününde ( Ayağa Kalkış Gününde / Altın Çağda ) Gelecek Ayetler … Bilgi Kitabı ??

Kur'an'da Din Günü ( Yevmed Din ), Ayrışım Günü ( Yevmel Fasl ) veya Ayağa Kalkış Günü ( Yevmel Kıyameh ) olarak ifade edilen "Altın Çağ" başlamadan yeni ayetlerin verilmeyeceği İsra suresinde bildirilmektedir. Kıyamet / Ayağa Kalkış Günü inanan insanlar için bir felaket dönemi değil, doğru ile yanlışın, gerçek ile batılın ayrışacağı bilincin, idrak seviyesinin ve bilgeliğin yükseleceği yani insanlığın "Ayağa Kalkacağı" dönem olacaktır. Ayağa Kalkış Günü ( Yevmel Kıyameh ), dünya hayatının sonlanması ve büyük döngünün sona ermesi öncesindeki son devre olacaktır.

17/58 - Ve in min karyetin illa NAHNÜ MUHLİKUHA KABLE YEVMİL KIYAMETİ ev müazzibuha azaben şedıda kane zalike fil kitabi mestura ( Ve AYAĞA KALKIŞ GÜNÜNDEN ÖNCE BİZİM HELAK ETMEDİĞİMİZ veya şiddetli azap ile azap vermediğimiz ülke yoktur. Bu satırlanmış kitabın içindedir. )

17/59 - Ve MA MENEANA EN NÜRSİLE BİL AYATİ illa en kezzebe bihel evvelun ve ateyna semuden nakate mübsıraten fe zalemu biha ve ma nürsilü bil ayati illa tahvıfa ( Ve AYETLERİ GÖNDERMEKTEN O BİZİ MENEDEN ancak evvelkilerin onları yalanlamalarıdır. Semud' a görüş olarak dişi deveyi verdik de onunla zulmettiler. Biz ayetleri korkutma haricinde göndermeyiz. )

Bu ayetlerde, Altın Çağ ( Kıyamet Günü / Ayağa Kalkış Günü ) öncesinde dünya genelinde bir çöküş, helak olacağı ancak sonrasında Altın Çağ'a ( Kıyamet Gününe / Ayağa Kalkış Gününe )  girileceği ve bu dönemde insanların ayağa kalkışına vesile olacak yeni ayetlerin, yeni bir kitap vasıtasıyla verileceği mi bildirmektedir? 

Ayağa Kalkış Günü, insanlığın doğru yolu bulacağı, yanlış ile doğrunun kesin şekilde ayrışacağı,  bilincin ve idrak seviyesinin yükseleceği, inanan ve teslim olan insanlar için yepyeni, mutluluk ve huzur dolu bir dönemi, Altın Çağı ( Din Günü ( Yevmed Din ) / Ayrışım Günü ( Yevmel Fasl ) ) bir anlamda Yarı Süptil Aleme ( Cennete ) geçiş öncesinde bir alıştırma dönemini tanımlamakta gibidir. Elbette bu dönemde doğru insanlardan ayrışan yanlış insanlara da doğruya ve gerçeğe  yani Allah yoluna dönmeleri için, gerçek cehennem öncesinde dünya hayatında cehennem deneyimletilerek son bir fırsat verilecektir. Bu husus Kur'an'da "Küçük Azap" ve "Büyük Azap" olarak tanımlanmaktadır.

32/21 - Ve LE NÜZİKANNEHÜM MİNEL AZABİL EDNA DUNEL AZABİL EKBERİ LEALLEHÜM YARCİUN ( Ve ONLARA BÜYÜK AZAP ÖNCESİNDE, KESİNLİKLE YAKIN, KÜÇÜK AZAP TATTIRACAĞIZ. UMULUR Kİ DÖNERLER. )

Ayette, Büyük Azap yani gerçek cehennem azabı öncesinde Kıyamet ( Ayağa Kalkış ) Gününde ( Altın Çağda ) deneyimlenecek Küçük Azap vesilesiyle insanların gerçeğe ve doğruya dönmelerinin Vazifeli Varlıklarca umut edildiği bildirilmektedir. Bir başka deyişle Kıyamet, Sağın sahipleri için "Çıkış / Kurtuluş", Solun sahipleri için ise "Azap" anlamına gelecektir. Aynı şekilde, Kıyamet Günü tezahür edecek Kitap, kendisine Sağından verilenler için "Çıkış / Kurtuluş", Solundan verilenler için ise "Azap" içerecektir.

Ayetteki "Azabel Edna", Yakın Azab anlamına gelmekte olup, "Edna" kelimesi "Dünya" kelimesinin de köküdür. Dolayısıyla "Azabel Edna" ifadesi "Dünya Azabı" olarak da tanımlanabilir.

Kıyamet Gününde ( Din Günü / Ayağa Kalkış Günü / Altın Çağ / Ayrışım Günü / Hesap Günü ) sağ tarafın sahiplerinin ( iyiler ve doğrular ), sol tarafın sahipleri ( kötüler ve inkarcılar ) için azap verici olacak ortamdan korunacakları bilgisi aşağıdaki ayetlerde verilmektedir.

76/11 - Fe vekahümüllahü şerre zalikel yevmi ve lakkahüm nadreten ve sururen ( Böylece Allah onları bu günün kötülüğünden korur ve onları parlaklığa ve sevince kavuşturur. )

77/40 - Veylün yevmeizin lil mükezzibin ( Vay o gün o yalanlayanlar için. )
77/41 - İnnel muttekıne fi zılalin ve uyun ( Kesinlikle sakınanlar gölgelerin ve pınarların içindedirler. )

43/68 - Ya ıbadi la havfün aleykümül yevme ve la entüm tahzenun ( Ey kullarım, bugün kendiniz için korkmayın. Sizler hüzünlenmeyeceksiniz. )

Spiritüel araştırma kaynaklarında bahsedilen, insanları madde alemi ( dünya ) sonrasındaki üst alemlere hazırlayacak ve Kur'an'ın geniş kitlelerce daha iyi anlaşılmasına rehber olacak olan "Bilgi Kitabı", Altın Çağ'a yani Ayağa Kalkış Günü'ne ( Kıyamet Günü ) girilmesiyle birlikte indirilecek olan ayetleri tanımlıyor olabilir. Diğer bir deyişle, "Bilgi Kitabı", 17/58 kodlu ayette bahsedilen "Ayağa Kalkış Günü ( Altın Çağ ) öncesinde gönderilmesi menedilen ayetleri içeren ilahi göksel kaynak olabilir. 

Aşağıda, 1979 yılında yayımlanmış olan "Sirius Misyonu" isimli ezoterik kaynaktaki Bilgi Kitabı ile ilgili bölüm yer almaktadır.


Ayrıca, Bakara suresinin aşağıdaki ayetlerinde Allahü Teala'nın, zaman içinde bazı ayetleri hükümsüz bırakabileceği, bazılarını da unutturup bunlar yerine yeni ve güncel olanlarını Kur'an'ın anlaşılmasına rehber bir kitap olarak bahşedebileceği bildirilmektedir. Bu çerçevede, ayet içeren kitapların döngüsel yapı içerisinde birbiri ardına  gönderildiği gerçeği de ortaya çıkmaktadır. "Bilgi Kitabı" bu açıdan anlamlı ve makul bir konumda kalmaktadır.

2/105 - Ma yeveddüllezıne keferu min EHLİL KİTABİ ve lel müşrikıne en YÜNEZZELE ALEYKÜM MİN HAYRİN MİN RABBİKÜM vallahü yehtessu bi rahmetihı men yeşa vallahü zül fadlil azım ( O KİTAP SAHİPLERİNDEN inkarcı ve ortak koşan olanlar, RAB’BİNİZDEN ÜZERİNİZE HAYIRLI OLANDAN İNDİRİLMESİNİ sevmezler, arzulamazlar. Allah rahmetini dilediği kimseye tahsis eder. Allah büyük üstünlük sahibidir. )

2/106 - MA NENSAH MİN AYETİN EVNÜNSİHA NE'Tİ Bİ HAYRİN MİNHA EV MİSLİHA e lem ta'lem ennellahe ala külli şey'in kadırAYETLERDEN NEYİ HÜKÜMSÜZ BIRAKIRSAK VEYA NEYİ UNUTTURURSAK, ONDAN DAHA HAYIRLISINI VEYA ONUN AYNISINI GETİRİRİZ. Allah' ın kesinlikle herşeye gücü yeten olduğunu bilmez misin? )

Bir başka yaklaşım da, söz konusu Bilgi Kitabı'nın, Kur'an'da "Sağdan veya soldan verilen Kitap" veya "Kitap konulmuştur." olarak ifade edilen kitabın, akaşik kayıtları içeren ve kainattaki her olgunun  ve olayın kayıtlandığı ana kitap ( Ümmül Kitap ) olma durumu da bulunmaktadır.

18/49 - Ve VÜDIAL KİTABÜ fe teral mücrimıne müşfikıne min ma fıhi ve yekulune ya veyletena ma li hazel kitabi la yüğadiru sağıraten ve la kebiraten illa ahsaha ve vecedu ma amilu hadıra ve la yazlimü rabbüke ehada ( Ve KİTAP KONULMUŞTUR. Artık suçluları, onun içinde olanlardan korkarlarken ve "Vay halimize, ne kitap ki, küçük ve büyük bırakmamış, ille de onları saymış." derlerken görürsün. Ne yaptılarsa hazır buldular. Rab’bin hiçbir kimseye zulmetmez. )

84/7 - Femma men utiye KİTABEHU bi yeminihi ( O halde o KİTABI sağından verilen, )
69/25 - Ve emma men utiye KİTABEHU bi şimalihi fe yekulu ya leyteni lem ute kitabiyeh ( Ve ama o KİTABI solundan verilen, artık "Ey keşke kitabım bana verilmeseydi." der. )

39/69 - Ve eşrakatil erdu bi nuri rabbiha ve VÜDIAL KİTABÜ ve cıe bin nebiyyıne veş şühedai ve kudiye beynehüm bil hakkı ve hüm la yuzlemun ( Ve yer Rab’binin aydınlığı ile parlar. KİTAP KONULMUŞTUR. Haberciler ve şahitler getirilirler. Onların aralarında gerçek ile hüküm verilir. Onlar zulmedilmezler. )

13/39 - Yemhullahü ma yeşaü ve yüsbit ve ındehu ÜMMÜL KİTAB ( Allah neyi dilerse imha eder ve sabit kılar. ANA KİTAP O’nun indindedir. )






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder