6 Şubat 2022 Pazar

Dünya hayatının "Meta"sı ve "Meta"verse aldatmacası

"Meta" kelimesi Arapça'da "Fayda, Madde, Mal, Nesne, Ne zaman?" anlamlarına geliyor.  ( "Emtia" kelimesi "Meta"'nın çoğuludur. "Material", "Matter", "Metal" ( "Madde gibi sert olan" kök anlamı vardır.  ) kelimeleri de "Meta" bağlantılıdır. )

Grekçe'de ise "Değişim, Başka, Ötesi, Sonrası ( Zaman ilintisi )" anlamındadır. ( Örnek: Metamorphose ( Başkalaşım, Başka şekillenme ), Metafizik ( Fizik ötesi ) )

MT kökünden gelen aynı kelime muhtelif sebeplerle farklı anlamlara yayılmış durumda olsa da kökende ortak anlamı ihtiva etmektedir. 

"Verse" kelimesi ise kökende "Düzen, Dizilim, Nizam, Ayet, Evren, Evrilerek oluşmuş olan" anlamındadır. ( İngilizcedeki "Version" kelimesi de "Düzenleme" anlamındadır. )

Universe = Tek Düzen

Multiverse = Çoklu Düzen

Metaverse = Başkalaşmış Düzen, Farklılaştırılmış Düzen, Materyel / Maddi Düzen

"Metaverse" kelimesine "Öte Evren", "Başkalaşmış Evren" gibi anlamlar yüklenmekte olsa da bu kelime batinen "Maddi Düzen / Material Düzen" gibi anlamları içermektedir. Yani kaba madde planının düşük frekanslarının dijital platformdaki temsili olan Metaverse farklı ve yüksek bir ortammış gibi telkin edilmeye çalışılsa da esasen insanın yükselen ruhsal, bilinçsel frekanslarını bloke etmek ve onu kaba madde planına daha da gömmek üzere kurgulanmış bir düşük frekans tuzağı niteliğindedir.  Zira "Virtual Reality" ( Sanal Gerçeklik ) ifafesi tüm kurguyu iki kelimede özetleyen ve insanın gerçeklikten nasıl koparıldığını tanımlayan bir ifadedir.


"Meta" kelimesi Kur'an ayetlerinde "Fayda, Mal, Madde, Meta" anlamında yer almakta olup, dünya hayatının aldatıcı niteliğini sembolize etmektedir.

3/14 Zuyyine lin nasi hubbuş şehevati minen nisai vel benine vel kanatiril mukantarati minez zeheb vel fiddati vel haylil musevvemeti vel en'ami vel hars zalike METAUL HAYATİD DUNYA vallahu indehu husnul meab

( Kadınlardan, oğullardan, kantarlarca biriktirilmiş altından ve gümüşten, salınmış işaretli atlardan, hayvanlardan, ekinlerden şehvetle sevilenler insanlar için süslenmiştir. Bunlar DÜNYA HAYATININ METASIDIR. Allah ki varış yerinin güzeli O' nun indindedir. )

9/38 Ya eyyuhellezine amenu ma lekum iza kile lekumunfiru fisebilillahis sakaltum ilel ard e radiytum bil hayatid dunya minel ahirah fe ma METAUL HAYATİD DUNYA FİL AHİRETİ illa kalil

( Ey o inananlar, ne oldu size de "Allah yolunda savaş için seferber olun." dendiğinde yerde ağırlaştınız. Ahiret yerine dünya hayatına mı razı oldunuz? DÜNYA HAYATI METASI AHİRETİNKİNE GÖRE azın haricindeki değildir. )

Ayetteki "Hayatud dunya" ( Dünya hayatı ) ifadesi kaba madde planı / boyutu dünyayı, "Ahiret" ( Ötesi, Ötede olma, Diğer taraf ) ifadesi ise üst süptil planı, boyutu tanımlamaktadır.

28/60 Ve ma utitum min şey'in fe METAUL HAYATİD DUNYA ve zinetuha ve ma indellahi hayrun ve ebka e fe la ta'kilun

( Ve o size verilen şeyler DÜNYA HAYATININ METASI ve süsüdür. O Allah'ın indindeki daha hayırlıdır ve daha bakidir. Artık akıl etmez misiniz? )

57/20 İ'lemu ennemel hayatud dunya le'ibun ve lehvun ve zinetun ve tefahurun beynekum ve tekasurun fil emvali vel evladi ke meseli ğaysin a'cebel kuffare nebatuhu summe yekunu hutamen ve fil ahireti azabun şeduydun ve mağfiretun min allahi ve ridvanun ve MEL HAYATUD DUNYA İLLA META'UL ĞURUR

( Bilin ki o dünya hayatı kesinlikle oyundur, eğlencedir, süstür, aranızda övünmedir, mallardan ve çocuklardan çoğaltmadır. Bitirip yetiştirdiği, ekincilerin hoşuna giden yağmur misali gibidir. Sonra kırpılmış parça olur. Ahirette şiddetli azap, Allah’tan af ve rıza vardır. DÜNYA HAYATI ALDATICI META HARİCİNDEKİ DEĞİLDİR. )

Ayetlerde maddi yani "metasal" ( materyel ) olan kaba madde dünya hayatının zaten insan için bir aldatmaca, bir ilüzyon, kurtulunması gereken bir hapishane olduğu vurgulanırken, küresel şeytanlar insanı, kendilerinin oluşturdukları bir başka aldatmacanın daha içine kilitlemeye çalışmaktadırlar.

Halhazırda şeytanlar insanları "Metaverse" ortamına çekebilmek için dünyadaki yaşam koşullarını kurgulanmış muhtelif krizler ( virüs pandemisi, iklim krizi, kıtlık, savaş vb. ) vasıtasıyla korku dolu, bunalımlı ve sıkıntılı hale getirmeye ve insanların "Bu rezil dünyada yaşayacağıma sanal ortamda istediğim gibi yaşarım. Sonuçta algı gerçektir." şeklinde yanlış bir düşünceye yönlenmesini sağlamaya çalışmaktadırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder