7 Şubat 2022 Pazartesi

Rejenerasyon öncesi Dejenerasyon

Büyük döngü sonunun en belirgin özelliklerinden biri de kaba madde planında ( dünya ) ilmi açıdan en yüksek seviyeye ulaşan insan şeytanlarının kendilerini ilah addetmeye başlamaları, buna bağlı olarak muhtelif müdahalelerle tüm doğal işleyişi bozmaları ve genel bir dejenerasyona sebep olmalarıdır. Bu dejenerasyon, yeni döngü başlangıcı ve rejenerasyon öncesinde ilahi nizamın takdir ettiği bir gerekliliktir. Zira ilmi kullanarak insanları tahakküm altına almak ve ilahlaşmak obsesyonu esasen insanın ortaya çıkışından bu yana var olan bir husus olup döngü sonlarında ise bu obsesyon ve buna bağlı dejenerasyon hep maksimum seviyeye ulaşmıştır.

Söz konusu durum bugün küresel şirketlerin "insanlığın ve çevrenin yararına" diye lanse ettikleri ancak esasen sadece "dejenerasyona" hizmet eden projeleriyle açıkça ortaya çıkmaktadır. ( ScopEx, Yapay Et, Programlanabilir Virüsler ve mRNA teknolojisi, Transhumanism, Metaverse, NeuraLink vb. )

Döngü sonu dejenerasyonu hususu "İlahi Nizam ve Kâinat" kitabının aşağıdaki paragrafında çok net bir şekilde izah edilmiştir.

"Dünyadaki inkişafın zirvesine ulaşan insanların bu hâli, kendilerinde öyle bir gurur ve her şeye kaadir olabildikleri iddiası gibi öyle aşırı bir durum yaratmış idi ki bu durum onları, hidrojen âleminin kaba maddeleri içine daha ziyade gömmek suretiyle, dünyanın tabiî şartlarını mûtat dışı yollardan bozmaya mütemayil birtakım hareketlere sevk etti. Gene bunun neticesi olarak onlar lükse, zenginliğe, konfora, maddeperestliğe, hodkâmlığa, her türlü ihtirasa kapıldılar, hidrojen atomunun kaba kombinezonları içine gömüldüler ve bütün saadetlerini bu kombinezonlardan beklediler ki bu da son haddine gelmiş maddî terakki ve inkişafların varlıklarda tevlit ettiği mezbuhane bir çırpınıştı, bir nevi soysuzlaşma idi. Bu soysuzlaşma çok tabiîdir ve vuku bulacak her büyük inkılâbın öncüsüdür."

Casiye suresinin 23. ayetinde, küresel dejenerasyonun müsebbibi olan şeytanların ilim üzerine sapmalarından, heveslerini ve hırslarını ilahlaştırmak suretiyle kendilerini ilahlaştırdıklarından bahsedilmektedir. 

45/23 Fe raeyte men ittehaze ilahehu hevahu ve edallehullahu ala ilmin ve hateme ala sem'ihi ve kalbihi ve ceale ala besarihi ğişaveh fe men yehdihi min ba'dillah e fe la tezekkerun

( Hevesini ilahı edinen kimseyi görmez misin? Allah onu ilim üzerine saptırır. Kulağının ve kalbinin üzerine mühür basar. Gözünün üzerine perde oluşturur. Artık Allah’tan sonra onu kim yönlendirebilir? O halde hatırlamaz mısınız? )

Bakara suresinin 205. ayetinde de yukarıda anılan dejenerasyona "Fesad" ( Bozgun ) ve "Helak" kelimeleri vasıtasıyla değinilmektedir.

2/205 Ve iza tevella sea fil erdi li yufside fiha ve yuhlikel harse ven nesl vallahu la yuhibbul fesada

( Ve yüz çevirip başa geçtiğinde, yerde bozgun yapmak, ekini ve nesli helak etmek için çabalar. Allah bozgunu sevmez. )

İlahi Nizam ve Kainat kitabında yer alan aşağıdaki bölümde ise döngü sonundaki dejenerasyon kapsamında ortaya çıkan "hastalıklardan" kanser nitelemesiyle bahsedilmektedir. ( Laboratuar üretimi COVID19 virüsü ve pandemi kurgusu da bu hususun delili niteliğindedir. )

"Bir muhitte inkişaf umumî olarak yürür. O muhiti teşkil eden en küçüğünden en büyüğüne kadar bütün varlıklar, kendi derecelerine göre inkişaf ederler ve yükselirler. Meselâ, insanlar dünyanın en mütekâmil varlıkları hâline gelirken, dünya plânları dahilinde yaşayan diğer varlıkların her biri de inkişaf imkânlarının üst kademelerine doğru ilerlerler. Bunun en açık misalini kanserler teşkil eder. O zamanki dünyanın son devirlerine doğru, sebebi insanlarca meçhul birtakım hastalıklar başgöstermişti. Bunlardan birisi de kanserdi. İnsanlar arasında kanser vakalarının çoğalması biraz evvel bahsettiğimiz sebebe bağlı, hücrelerde tezahür eden bir soysuzlaşmadır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder