25 Temmuz 2022 Pazartesi

Conspiracy Theory ( Komplo Teorisi ) meselesi

"Conspiracy" ( Komplo, Tuzak ), bir kişi veya grubun, kendisine menfaat sağlamak amacıyla diğer bir kişiye veya gruba yönelik planlı ve organize olarak kurguladıgı kötülük tuzağı olarak tanımlanabilir.

"Conspiracy" kelimesinin kelime ayrışımı şöyledir.

Con = Birlikte, Tamamen

Spire* = Sarmalamak

Conspire = Tamamen Sarmalamak , Sarmala almak

* Spiral ( Sarmal ) kelimesi de "Spire" kökündendir.

"Conspiracy" kelimesinin, ABD dolarının sembolü olan "Ağaca sarılmış yılan" figürünün anlamsal açıklaması niteliğinde olduğu da görülmektedir.


"Conspiracy" kelimesinin ilk kez Amerikalı yazar Charles Astor Bristed tarafından 11.01.1863 tarihinde New York Times'ın editörüne yazdığı bir mektupta kullanıldığı bilinmektedir. Bristed mektubunda İngiliz aristokratların kendi finansal çıkarları için Amerika Birleşik Devletleri'ni kasten zayıflattıklarını iddia etmiştir. 

Conspiracy Theory ( Komplo Teorisi ) kavramı ise esasen komplocu küresel şirket** sahibi elitler tarafından ortaya atılmış olan bir kavramdır. Zira küreselciler, kurdukları komploları ifşa edenlerin toplum tarafından alaya alınmalarını ve kendilerine itibar edilmemesini sağlamak amacıyla bilinçli olarak bu kavramı oluşturmuşlar ve toplumda kullanımını yaygınlaştırmışlardır. Hatırlanmalıdır ki bir kavram bir kişi veya topluma çokça zikrettirildiğinde o kişi veya toplum artık o kavramı kabullenir ve benimser hale gelmektedir. Bu metod esasen zihin kontrol uygulamasının net örneklerinden biri niteliğindedir.

* Küresel elit çetesi o şirketleri de tarih boyunca türlü gasp ve hırsızlık komplolarıyla kurmuşlardır.

1995 yılında piyasaya sürülen "New World Order Illuminati Conspiracy Card Game" ( Yeni Dünya Düzeni Illuminati Komplo Kart Oyunu ) kapsamındaki aşağıdaki kart da dikkat çekmektedir. Kartta "Illuminati'nin, işe yarar fikirleri olmasından dolayı komplo teorisyenlerini ödullendirdiği" ifadesi yer alması oldukç düşündürücüdür.

Ayrıca Hollywood yapımı "Conspiracy Theory" isimli film de 1997 yılında vizyona girmiştir.

Komplo gerçeklerini ortaya koyanları alaya alıp "Bunlar komplo teorisi." diyen ancak gırtlağına kadar komploya ( ekonomik kriz, salgın, kıtlık, terör, savaş vb. ) batmış olduklarını göremeyenler, farkedemeyenler veya şahsi menfaatini gözetenler veya konfor alanından çıkma korkusuyla gerçekleri görmezden gelip bile bile inkâr edenler insanlığa en büyük kötülüğü yapanlardır. Zaten küreselcilerin, komplo projelerini gerçekleştirebilmelerine vasıta olan yegâne kitle de bu cahil, inkârcı ve bencil kitledir.

Kur'an'da "Komplo" kelimesi "Mekr" ( Tuzak ) ve "Mekras seyyi" ( Kötülük tuzağı ) kavramlarıyla temsil edilmektedir.

3/54 Ve mekeru ve mekerallah vallahu hayrul makirin

( Ve tuzak kurdular, Allah da tuzak kurdu. Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır. )

6/123 Ve kezalike cealna fi kulli karyetin ekabira mucrimiha li yemkuru fiha ve ma yemkurune illa bi enfusihim ve ma yeş'urun

( Ve işte böyle, her şehrin büyüklerini, orada hile yapıp tuzak kurmaları için, oranın suçluları kıldık. Nefislerinden, kendilerinden başkasına hile yapıp tuzak kurmazlar ve farketmezler. )

Ayetteki altı çizili cümlede küresel elit zümre ve kurguladıkları küresel komplolar vurgulanmaktadır.

35/43 İstikbaran fil erdi ve mekras seyyi' ve la yehiykul mekrus seyyiu illa bi ehlih fe hel yenzurune illa sunnetel evvelin fe len tecide li sunnetillahi tebdila ve len tecide li sunnetillahi tahvila

( Yerde kibirlenme ve kötülük tuzağıdır. Kötülük tuzağı sahibinin haricindekinin başına geçmez. Ancak evvelkilerin adetlerini mi gözetiyorlar? Allah' ın adetinde değişim bulamazsın. Allah' ın adetinde dönüşüm, başkalaşım bulamazsın. )




2 yorum:

  1. 9/11 işleminin sonucu 0,818181818181 şeklinde devirli olarak devam ediyor. Bu işlemin sonucu sanki sonsuz döngü içerisine hapsedilmiş insanları sembolize ediyor gibi. Bana bunu çağrıştırdı doğru mu yanlış mı bilmiyorum. Ayrıca pet goat II videosu hakkında parça parça yorumladığınız iki yazınız var fakat videonun tamamı hakkında bir yorumunuza rastlamadım. Bilhassa videodaki caminin yıkılan kubbesinden yükselen tek gözlü semazen hakkındaki yorumunuzu merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. 9/11'i matematiksel işlem olarak yorumlamak çok güzel bir yaklaşım. İşlem sonucunda elde edilen sayıdaki 81 döngüleri de ilginç... ( 8+1 = 9 ) ... 9 sayısı sihirin ve aldatmanın sembolüdür. 666 sayısının nümerolojik değeri de 18 sayısı üzerinden 9'dur. ( 6+6+6 = 18 ... 1+8 = 9 )

    Dolayısıyla "Sonsuz döngü içerisine hapsedilmiş insanları sembolize ediyor gibi" cümleniz çok isabetli bir yorum kanımca ... Zira 81 yani 9 döngüleri insanlığın, sihirlenmek suretiyle kısır döngüde tutulmasını ve 82 olup da 1'e ( 8+2 = 10 ... 1+0 = 1 ) ulaşmasının yani birleşik insanlık bilincini ( kolektif bilinç ) tesis etmesinin engellenmesini sembolize ediyor gibi gerçekten.

    Bu arada Tekvir suresinin numarası 81 olup, ayet adedi de 29'dur . ( 8+1 = 9 ve 2+9 = 11 ... 9/11 ) .... ve Tekvir suresinin döngü sonu vakalarından bahsetmesi de 9/11 nümerolojisiyle uyum arzetmektedir.

    YanıtlaSil