20 Temmuz 2022 Çarşamba

Metaverse ve Tiny House projesi

Tarih boyunca, Allah'ın insanlara eşit olarak bahşettiği nimetleri gasp etmek suretiyle zenginleşen, gasp esasına dayalı bir şirketler sistemi  kuran ve insanları bu sistem içinde köleleştiren küreselciler dijital teknoloji vasıtasıyla insanların dünya ile ilişkisini tamamen kesmek, onları sanal bir ortama hapsetmek ve tüm yeryüzüne "çökmeyi" hedeflemektedirler. Evvelki bölümlerde defaatle belirtildiği üzere Virtual Reality ( Sanal Gerçeklik ), Transhumanism vb. projeleri ve "minimalizm" telkini hep bu hedefe yönelik girişimlerdir. 

Bu çerçevede, küreselcilerin planlarının ifşası daha doğrusu kitle iletişimi mecralarından biri olan bir derginin "The World in 2017" başlıklı kapağında Tarot kartları şeklinde yer alan görseller şu anda dünyada vuku bulan komplo / kurgu esaslı olayları sembolizm yoluyla tasvir etmektedir.


Bu kapak ile ilgili olarak medyada bazı araştırmacılar tarafından değerli analizler ve yorumlar yapılmıştır. Bu bölümde, sadece kapaktaki 6. görsel üzerinde durulmaktadır. Bu görselde, yukarı kaldırdığı sağ elinde asa, gözünde metaverse gözlüğü olan, sol eliyle de "tiny house" ( küçük ev ) üretim düğmesine basan Hz. İsa tasvirli bir karakter yer almaktadır. Sağ el yukarıda, sol el aşağıda duruşu satanizmde Baphomet'in ( İblis / Lucifer ( Işık getiren ) ) ve "As above so below" ( Yukarıda ne varsa aşağıda da o var ) mottosunun da tasviri niteliğindedir. Görseldeki karakterin duruşu ve jesti, Lucifer'in bir tasviri olan ABD'deki Özgürlük Heykeli'ninkine benzemektedir. ( Satanistler Hz. İsa kisvesi altında İblis ( Baphomet / Lucifer ) sembolizmi de yapmaktadırlar. )


Kartın altındaki "Magician" ( Büyücü ) kelimesi de İblis'in bir ismi olan "Medusa"'ya da işaret etmektedir. "Medusa", "Magician" ve "Mecusi" kelimeleri "Ateş kaynağı / Ateşli olan" anlamına gelmektedir. Yani metaverse'in kitlesel bir hipnoz, bir büyü platformu olduğu mesajı da verilmektedir.

Baphomet 

Bu görselde, insanların sanal metaverse ortamına linklenmeleri ve "tiny house"'larda yaşamaya zorlanmaları resmedilmekte gibidir. 

Küreselci şeytani zümrenin sözcüsü niteliğinde olan bir girişimcinin son dönemde "küçük evde yaşadığına", "arkadaşlarında kaldığına" yönelik söylemleri ve ürettiği "tiny house"ların reklamını yapması konu bağlamında dikkat çekmektedir. Zira buradaki amaç klasik kitlesel telkin yoluyla zihin kontrolünden başka bir şey değildir. Kitlelere yaptırmak istediklerine, sözde öncülük edip cazip göstermeye çalışmaktadırlar.


Benzer bir konu 2019 yılı yapımı "Vivarium"* isimli filmde de işlenmiş olup filmde AI kontrolündeki küçük evlerde yaşatılan insanlar konu edilmektedir. ( * Balıkların içine konduğu "Aquarium" ile anlam ilintisi olacak şekilde türetilmiş kelimedir. )


2012 yılı yapımı "Cloud Atlas" isimli filmin bir bölümünde de insanların "Comfort Hive " ( Konfor Petekleri ) adı verilen hücre evlerde yaşadıkları resmedilmektedir.


Ancak Fatir suresinin 43. ayetindeki "Kötülük tuzağı sahibinin haricindekinin başına geçmez." ifadesi bu noktada da geçerlidir. Zira ruhsal tekâmül ( bilişsel tekâmül ) sürecinin üst seviyesindeki insanlar zaten dünya maddesiyle ilişiğini kesmiş, ilme yönelmiş ve minimalist yaşamı benimsemişlerdir. Bir başka deyişle küreselciler tam tahakküm amaçlı "yoksun kılma" metoduyla insanları hapsettiklerini sanarlarken insanlar minimalizm ve paylaşım konsepti vasıtasıyla tekâmül etmektedirler. Yani seytanların kötü niyetle kurdukları her tuzak insanların ruhsal tekâmülü için bir basamak niteliğinde olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder