13 Temmuz 2022 Çarşamba

CCR5-delta32

HIV, Çiçek Virüsü, Coronavirus ... bu üç viral enfeksiyon hastalığının virüsleri, yayılabilmek için T- hücrelerinin yüzeyinde bulunan bir protein olan C-C kemokin tip 5 reseptör genini ( CCR5 ) kullanmaktadır. Bu gende oluşan mutasyon ( gendeki baz diziliminin değişimi veya 32 baz çiftinin silinmesiyle oluşan CCR5-delta32 geni ) virüslerin vücuda yayılımını engellemektedir.


Dünyada çok az insan, CCR5 proteininin yapısını değiştirebilen alelleri ( iki veya daha fazla alternatifli gen formları ) yani CCR5-delta32 genini taşımaktadır.

CRISPR-CAS9 genom değiştirme ( gen susturma / gen baskılama ) tekniği vasıtasıyla virüslerin yayılma aracı olarak kullandıkları kemokin reseptör CCR5 geninde mutasyon oluşturulabilmekte ve bu gen, silme tipli CCR5-delta32 genine dönüştürülebilmektedir. Protein yapısında yapılan ufak bir değişim virüsün hücreye bağlanamamasına sebep olmaktadır.

mRNA molekülü içeren aşılar gen modifikasyonu ( örnek: CCR5-delta32 ) vasıtasıyla virüslere karşı direnç ve koruma sağlayacağı gibi immün sistemi ( bağışıklık sistemi ) zayıflatarak virüslere karşı direnci ve korumayı azaltma potansiyeline de sahiptirler. Dolayısıyla ilmin hangi amaçla kullanılacağı bu noktada büyük bir önem arzetmektedir. İnsanların yaşam kalitesini artırmak amacıyla mı, insanların yaşamlarını mahvetmek amacıyla mı?!

Maide suresinin "5/32" kodlu ayetinde yer alan "insanların öldürülmesi", "insanların yaşatılması" ifadeleri, ayetin kodu itibarıyla "CCR5-delta32" genine de işaret etmek suretiyle, bu hususa ilişkin mesaj vermekte gibidir. ( Ayetlerin çoklu anlamları olduğu hatırlanmalıdır. )

5/32 Min ecli zalike ketebna ala beni israile ennehu MEN KATEL NEFSEN bi ğayri nefsin ev fesadin fil erdi fe KE ennema KATELEN NASE CEMİA ve MEN AHYAHA fe KE ennema AHYAN NASE CEMİA ve lekad caethum rusuluna bil beyyinati summe inne kesiran minhum ba'de zalike fil erdi le musrifun

( Bu sebepten, İsrailoğulları'na "Kesinlikle ki kim, nefise kıymayan veya yerde bozgun yapmayan NEFSİ ÖLDÜRÜRSE, kesinlikle TÜM İNSANLARI TOPLUCA ÖLDÜRMÜŞ GİBİ OLUR. Kim ONU YAŞATIRSA, İNSANLARI TOPLUCA YAŞATMIŞ GİBİ OLUR." diye yazdık. Onlara resullerimiz açık delillerle geldiler. Sonra, bunun ardından, kesinlikle birçoğu yerde müsrifler olurlar. )

Bir tıp araştırmacısı "COVID-19 is a Covert CCR5 Gene Silencing Experiment using a Genetically Engineered Virus Containing Decoy Parts" ( COVID-19 Tuzak Parçacıklar İçeren Genetiği Değiştirilmiş Virüsün Kullanıldığı Gizli bir Gen Susturma Deneyidir ) başlıklı yazısında, Coronavirus salgınının "Gen Silencing" deneyi amacıyla kurgulanmış küresel bir komplo olduğunu ve kullanılan sentetik virüs nedeniyle milyonlarca insanın öldürüldüğü iddiasında bulunmaktadır. Araştırma yazısına aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

Araştırma yazısı.

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2021/09/crispr-cas9.html?m=1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder