29 Temmuz 2022 Cuma

İlhan İrem'in ardından...

28.07.2022 tarihinde vefat eden sanatçı İlhan İrem ( İlhan Aldatmaz ) spiritüel yönüyle de bilinmekteydi. İrem spiritüel uyanışını şu sözleriyle açıklamıştır.

“"Anlasana"’nın değeri bende biraz daha farklı çünkü Anlasana’da ilk defa o genç odamdan çıkıp kainatlara, kozmosa yönelmiştim, farklı şeyler söylemeye çalışmıştım.”

İlahi nizamın temel kodu olan "Sevgi" kavramının anlamsal bilincine de vakıf olan İrem sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımda "Tüm zamansızlıkları içinde sevginin… (27 Şubat 2022)" cümlesine yer vermiştir. Profil fotosundaki beresinin yanında yazan "Be more you" ( Daha fazla sen ol. ) cümlesi de ruhsal tekamüle atıfta bulunan senkronik bir sembol niteliği yansıtmaktadır.


1955* ( 19 ... 1 ve 55 ... 1 ... 11 ) yılında doğan İlhan İrem'in son mesajının günü ve ayında da ( 27.2 ) tarihinde de 11 nümerolojisi ( 2+7+2 = 11 ) bulunmaktadır. 

Albümüne verdiği "Anlasana" ismiyle, spiritüel uyanışını yani kozmik ilim algısının, anlayışının yeşermesini tasvir eden İlhan İrem bu uyanışını aşağıdaki sözlerle açıklamıştır.

“1975 senesinde Anlasana’yı bestelerken çok somut bir göksel buluşma yaşadım. O günden başlayarak başka bir bilinç boyutu bana el verdi. Benliğimde sürekli anlatılmaz bir ışık enerjisi taşıyorum. Beynime, yüreğime, ruhuma, üretimlerime geleceğimiz olan bir başka boyutun bilgileri yüklendi. Tanrısal kristalize bir ışık, beyin kıvrımlarımdan geçerek üretimlerime evrensel sevgi çağının şifrelenmiş bilgi partiküllerini taşıyor durmaksızın. Bir sonrakilerin daha öncekilerin şifre çözücüsü olarak şekillendiği gizemden bir başka gizeme dönüşen görüntüler… Bu anlatımları güzelleşen, güzelleşmeye niyetli birilerine yansıtıyorum yıllardır. ...... Olanlar Olmuş şarkımda 80’li yıllarda çok uzun yıllar içinde bulunacağım mistik ve metafizik dünyanın içine girmiştim ve bu çalışmalar metafizik ve parapsikoloji camiasının dikkatini çekti.”


1983 ( 19 ... 1 ve 83 ... 11 ) yılında çıkardığı "Pencere" ( Portal !? ) albümünün kapağındaki görsel kompozisyonda, bir odada oturan bir grup insanı İrem'in arkasındaki "pencereden" içeriyi gözleyen "mavi" renkli bir "farklı boyut varlığı" resmedilmiştir.


İlhan İrem 01.10.1991 tarihinde Hansu İrem ile evlenmiş olup, evlilik tarihinde de 11 nümerolojisi dikkat çekmektedir. ( 01 ... 1 ; 10 ... 1 ; 19 ... 10 ... 1 ; 91 ... 10 ... 1 )

İlhan İrem kendisiyle yapılan bir röportajda şunları da söylemiştir.

“Boşver Arkadaşlar'la, Yazık Oldu Yarınlara'larla, Anlasana'larla, sazlıklarla ördeklerle yürüyüp giderken bir gün bir SEVGİLİ girdi yaşantıma. Sene 1982*. Bana dedi ki ‘Niye kendini kısıtlıyorsun? Yoğunluğunu görmüyor musun? Resimler yapabilirsin, kitaplar yazabilirsin, hatta müziğini bambaşka bir evrenselliğin kollarına atabilirsin.’ İşte yeni İlhan İrem macerası böyle başladı. Karşıma çıkan o SEVGİLİ ETTEN KEMİKTEN BIR DİŞİ DEĞİLDİ. Düşümdeki SEVGİLİ o… Bir İLHAM PERİSİ belki… Belki de GÖKSEL BİR IŞIĞIN UZANTISI…”

Bazı şarkılarını trans halindeyken yazdığını, bu eserlerinin kainatların sesini taşıdığını, dünya dışı güçler tarafından bilincine aktarıldığını ifade eden İlhan İrem "Evrensel Sevgi Planeti" ismini verdiği bir kavramı da üretmiştir. İlhan İrem, birbilerine aralarında "Sevecen" diye hitap eden insanların oluşturduğu  "İrem Bağı" isimli grubun da üyesiydi. 19 merkezde toplantılar yapan "Sevecen"ler İlhan İrem'i "Işık Dost" olarak anmışlardır. 


"Sevecen" dergisinin kapağındaki üst başlık olan ve sevgi temasına vurgu yapan "Kozmik sevgi en büyük kudrettir." cümlesi spiritüel mesajlar vermektedir.

"İrem" ( Irmak kenarı, Vadi ) kelimesi Fecr suresinin 7. ayetinde güzel beldenin ismi olarak yer almaktadır.

89/7 İREME zatil imad

( Sütunlar sahibi İREM’ e. )

89/8 Elleti lem yuhlak misluha fil bilad

( Ki onun aynısı beldeler içinde yaratılmamıştı. )

İlhan İrem'in vefat günü ve ayını ( 28.7 ) oluşturan rakamların toplamının nümerolojik değeri 17 sayısı üzerinden 8 ( 2+8+7 = 17 ... 1+7 = 8) olup, "İrem" kelimesinin yer aldığı Fecr suresinin numarasının ( 89 ) nümerolojik değeri de 17 sayısı üzerinden 8'dir. ( 8+9 = 17 ... 1+7 = 8 ) 

Ayrıca İrem'in nitelendiği 89/8 kodlu ayette 8 kelime bulunması da yeni döngü başlangıcı nümerolojisi ile uyum arzetmektedir.

89/8 Elletiy (1) lem (2) yuhlak (3) mislu (4) ha (5) fi (6) el (7) bilad (8) 

( Ki onun aynısı beldeler içinde yaratılmamıştı. )

İlhan İrem'in esas soyadı 8 harften oluşan "Aldatmaz" olup bu kelimenin yerini "İrem" kelimesinin alması da nümerolojik olarak ilginçtir.

İlhan İrem'in "Gizli Mesaj" isimli TERSTEN KAYDEDİLEN* şarkısının sözleri şöyledir. “Sevecenler, ışık ve sevgi çağı yaklaşıyor. İşaretimi gerçekten aldığınızda siz de çıkın koridorlarınızdan. Krizalit kristalin yüreğinizde olsun.”

70'li yıllarda yaptığı "Son Selam" isimli 45'lik, ismi itibarıyla vefatı çerçevesinde oldukça anlamlı hale gelmiştir.



"Ver Elini" isimli 45'liğinin kapağında "Tek Göz" sembolizmine yer vermesi de dikkat çekmektedir.



İrem Bağı grubunun sosyal medya hesabı görselinde de "tek göz" sembolizmi dikkat çekmektedir.


İlhan İrem 1985 yılında "Pencere ... Köprü ... ve Ötesi" isimli ilk kitabını yayımlamıştır. Kitabın ismi boyut portalını ve halden hale geçişi tanımlar niteliktedir.


"Pencere ... Köprü ... Ve Ötesi" isimli kitabında yer alan aşağıdaki resimli bölümde ruhların tekâmül edebilmek için dünyada deneyimledikleri reenkarnasyon süreçleri "Maskeler" kelimesiyle simgelenmiş gibi görünmektedir. Zira resimlerin altındaki yazılar da bu mesajı vermektedir.




Not: Takdir edileceği üzere bu bölümdeki tespitlerden çıkarılması öngörülem sonuç rahmetli İlhan İrem'in şahsının farklı bir konuma taşınması olmayıp, spiritüel ve mistik şahsiyeti ile ilgili semantik ve nümerolojik senkronların tespit edilmesidir. Hatırlanacağı üzere benzer bölümler diğer bazı şahsiyetler ( Atatürk, Barış Manço, Ramanujan vb. ) için de yazılmıştır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder