15 Ekim 2022 Cumartesi

Her NE varsa SUdan ibaret...

21/30 .... ve cealna MİNEL MA'İ KULLE ŞEY* hayy ....

( .... ve diri olan HERŞEYİ SUDAN oluşturduk .... )

Enbiya suresinin yukarıdaki ayetinde "Bilinçli olan her şeyin sudan" oluştuğu, yani "Bilinçli her NE varsa SUdan yaratıldığı" bildirilmektedir.

Yaratılışın kodlarının, Rab'bin insana ilk vahyi olan kelimelerde gizli olduğu düşünüldüğünde aşağıdaki kelimeler bu anlamda mesaj içermekte gibi görünmektedirler.

Water ( İng. ), Wasser ( Alm. ), Ma ( Ara. ) = Su

What ( İng. ), Was ( Alm. ), Ma ( Ara. ) = Ne

Dillerdeki "Ne" ve "Su" kelimelerinin fonetik benzerlik arzetmesi, ortak bir semantik kökene de işaret etmekte ve "Eşya"nın ( "Şey"*in çoğulu ) özünün su olduğu bilgisinin kelimelere kodlanmış olduğunu ispatlar niteliktedir. 

Ayrıca kök anlamı "Su cinsi" anlamına gelen ve Grek kökenli olduğu bilinegelen "Hidrojen" ( Hudro ( Su ) + Gene ( Cins ) ) kelimesi esasen ortak dil kökeninin bir üyesi olup, "Hudro" kelimesi, Arapçadaki "Hudr" ( Yeşillik ), "Hidr" ( Yeşil ), "Hazir" ( Hazırda olan, Huzurda olan, Meydana gelmiş olan, Gayb olmayan ), "Hazir" ( Su şırıltısı ) kelimeleriyle aynı "HDR / HZR" kökenindendir. ( Arapçada D ve Z harfleri brbirlerini ikame etmektedirler. ) Dolayısıyla "Hazir" ( Hazırda olan, Huzurda olan ), "Hidr / Hudr" ( Yeşil / Yeşillik ) ve "Hazir" ( Su sesi, Su şırıltısı ) kelimelerinin anlamları "Var olanın sudan ibaret olduğu" mesajını vermekte gibidirler.

Yaratılışın tüm kaynak kodları ve ilahi kozmik bilgiler, her gün insanın ağzından sıradan ve rutin bir şekilde dökülen ancak gerçek değeri ve kudreti henüz tam anlaşılamamış kelimelerde gizlidir. 

Her şey kelimedir. Kelimenin ( bilginin ) maddi yansıması da SU'dur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder