20 Ekim 2022 Perşembe

İlim üzerine sapanların nümeroloji taktiği

İlahi nizamda yani Rab'bin yüce yaratılış sisteminde her şeyin kodlanmış olduğu yani her türlü olgunun, onu tanımlayan belirli bir kodu olduğu Kur'an ayetlerinde açıkça bildirilmektedir. 

36/12 İnna nahnu nuhyil mevta ve nektubu ma kaddemu ve asarahum ve KULLE ŞEY'İN AHSAYNAHU Fİ İMAMİN MUBİN

( Kesinlikle biz, biz ölüleri diriltiriz ve o sunduklarını, eserlerini yazarız. HER ŞEYİ APAÇIK DELİL İÇİNDE SAYDIK. )

78/29 Ve KULLE ŞEY'İN AHSAYNAHU KİTABEN

( Ve KİTAPTA OLMAK ÜZERE HER ŞEYİ SAYDIK. )

Bu nedenledir ki Rab'bin verdiği imkan nispetinde bir çok olgu veya olayda semantik ve nümerolojik* uyum olduğu yani olgu / olaya ilişkin anlamsal içerik ile sayısallık ( adet, tarih vb. ) arasında uyum olduğu tespit edilebilmektedir.

* Sayıların nümerolojik anlamları evvelce incelenmiş olup, ayrıca bkz.

İnsanlara tuzaklar** kurarak gasp ve tahakküm sistemini sürdürmek isteyen "heveslerini ilah edinmiş" inkarcı müşriklerin "ilim üzerine sapmış" oldukları, ilahi kozmik bilgileri negatif frekans yayılımı için kullanmaya çalıştıkları ve bu yolda nümerolojiyi kullandıkları aşağıdaki ayetlerde değinilmiştir. ( ** İnkarcıların kurdukları tuzaklar esasen inananlar için sınav ve tekamül vasıtası niteliğinde olup, bu nedenledir ki 35/43 kodlu ayette "Kötülük tuzağı sahibinin haricindekinin başına geçmez." ifadesi yer almaktadır. )

45/23 FE RAEYTE MEN İTTEHAZE İLAHEHU HEVAHU VE EDALLEHULLAHU ALA İLMİN ve hateme ala sem'ihi ve kalbihi ve ceale ala besarihi ğişaveh fe men yehdihi min ba'dillah e fe la tezekkerun

( HEVESİNİ İLAHI EDİNENİ GÖRMEZ MİSİN? ALLAH ONU İLİM ÜZERİNE SAPTIRIR. Kulağının ve kalbinin üzerine mühür basar. Gözünün üzerine perde oluşturur. Artık Allah’tan sonra onu kim yönlendirebilir? O halde hatırlamaz mısınız? )

9/37 İnnemen nesiu ziyadetun fil kufri yudallu bihillezine keferu YUHİLLUNEHU AMEN VE YUHARRİMUNEHU AMEN Lİ YUVATİU İDDETE MA HARRAMELLAHU FE YUHİLLU MA HARREMELLAH zuyyine lehum suu a'malihim vallahu la yehdil kavmel kafirin

( O unutkanlık inkarda artırmadır, fazlalıktır ki inkarcılar onunla saptırılır. ALLAH'IN HARAM KILDIĞINI ADEDİNE UYDURUP DA ALLAH'IN HARAM KILDIĞINI HELAL KILABİLMEK İÇİN ONU BİR YIL HELAL, BİR YIL HARAM KILARLAR. Kötü işleri onlara süslü gösterildi. Allah inkarcılar kavmini yönlendirmez. )

Ayette yer alan "Adedine / Sayısına uydurmak" ifadesi, yapılan kötü niyetli eylemlerin özellikle "zamanlamalarının ( yıl, ay, gün, saat, dakika, süre olarak vb. )" ( ve diğer sayısal öğelerinin ) belirli bir kodlamaya, sayısal sisteme göre yapıldığına işaret etmektedir ki bu sistem sayıların nümerolojik anlamlarıyla doğrudan ilintilidir. 

Ayrıca ayette 9 nümerolojisi de dikkat çekmektedir ki bu sayı okült ezoterik nümeroloji de negatif frekansları simgelemektedir.

- Ayetin sure numarası "9"'dur. 

- Ayetin temel cümlesi olan ve yukarıda büyük harflerle yazılmış olan cümle 18 ( 1+8 = 9 ) kelimeden oluşmaktadır ki bu sayının nümerolojik değeri de "9" sayısını vermektedir. ( Yuhillune (1) hu (2) amen (3) ve (4) yuharrimune (5) hu (6) amen (7) li (8) yuvatiu (9) iddete (10) ma (11) harrame (12) allahu (13) fe (14) yuhillu (15) ma (16) harrame (17) allah (18) )

- Ayette yer alan "BİR yıl helal, BİR yıl haram" ifadesi de nümerolojik olarak 11 sayısına işaret etmekte gibidir. ( Böylelikle 9 ve 11 sayılarının tezahürleriyle ortaya 9/11 sembolizmi çıkmakta gibidir. )

- "Haram"*** kelimesi "Kötü olan", "Helal" kelimesi ise "İyi olan" anlamlarını temsil etmekte olup, ayette müşriklerin "Kötü olanı iyi gibi telkin etme" girişimlerine dikkat çekilmektedir. Aynen bugün de küreselci elit müşrik zümre, insanlık için  kötü olan uygulamalarını sanki insanlığın iyiliği için yapıyorlarmış izlenimini ve algısını oluşturmaya çabalamaktadırlar.

*** İngilizcedeki "Harm" ( Kötülük ) kelimesi de "Haram" kelimesiyle ortak dl kökenindendir.

İnkarcı müşriklerin kötülük tuzaklarının esasen, Rab'bin ilahi nizamı kapsamındaki planlı sınavlar olduğu da Tevbe suresinin 126. ayetinde bildirilmektedir. ( Unutulmamalıdır ki Allahu Teala insanlara, iyiliği de kötülüğü de yine insanları vasıta olarak kullanmak suretiyle vermektedir. )

9/126 E VE LA YERAVNE ENNEHUM YUFTENUNE Fİ KULLİ AMİN MERRATEN EV MERRATEYNİ summe la yetubune ve la hum yezzekkerun

( ONLAR HER YIL BİR VEYA İKİ KERE KENDİLERİNİN KESİNLİKLE SINANDIKLARINI GÖRMÜYORLAR MI? Sonra tevbe etmiyorlar ve onlar hatırlamıyorlar. )

Yukarıdaki ayette de "9" nümerolojisi dikkat çekmekte olup, ayetin sure numarası 9 olup, ayet numarasının ( 126 ) nümerolojik değeri de 9 ( 1+2+6 = 9 ) sayısını vermektedir. Ayrıca ayette yer alan "BİR veya İKİ kere" ifadesi vasıtasıyla yine 11 sayısına işaret edilmiş olma ihtimali mevcuttur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder