14 Ekim 2022 Cuma

"T" harfinin batini anlamı

Teoloji ( Tanrıbilim )
Tanrı
Tanımak ( Bilmek )
Tanı ( Bilgi )
Tan yeri ( Güneşin doğuş yeri, Aydınlığın kaynağı olan yer ) ( "Aydınlanmak" kavramının "Bilgilenmek" kavramıyla özdeşleştirilmiş olmasının sebebi "Tanımak" ( Bilmek ) ve "Tan" ( Gün doğumu, Işık yayılışı ) kelimelerinin ortak "TN" köküne haiz olmalarıdır. )
Teala ( Yüce, Ulu )
Taa ( Uzakta, Yüksekte olanı ifade etme nidası )
Tour ( Fra. ), Tower ( İng. ), Turm ( Alm. ) ( Yüksek yapı, Kule )
Tür ( Alm. ) ( Kapı )
Tor ( Alm. ) ( Gol, Kapı, Geçiş Kapısı, Portal ) ( İngilizcedeki "Door" ( Kapı ) kelimesinin bir tezahürüdür. Dillerde D ve T harfleri birbirlerini ikame ederler. )
Türk ( Yükselen, Yükselmiş )
ATa ( İlk, öncel, büyük ve ulu olan )
Totem ( Spiritüel kudreti olduğuna inanılan olgu )
Türemek
Tüm ( Herşeyi kapsayan )
Tamam ( Olgunlaşmış, Eksiği olmayan )
T hücreleri ( Bağışıklık hücreleri )
Timus bezi
Toryum ( Radyoaktif özelliğe sahip nükleer enerji kaynağı olan element )
.....

Yukarıda yer alan kelimeler itibarıyla düşünüldüğünde, Türk alfabesindeki* 24. ( 2+4 = 6** ) harf olan "T" harfinin "İlahi kudret, Yücelik, Bilgelik" anlamlarını sembolize etme işlevi olması kuvvetle muhtemel görünmektedir. Göbeklitepe'de bulunan "T" formundaki monolitlerin de bu semantik sembolizmi yansıtacak şekilde tasarlanmış olması ihtimal dahilindedir.


Göbeklitepe'de "T" formunda monolitler


Monolitin ön kısmında "ellerin" yer aldığı görülmektedir ki bu durum, özellikle büyük ve yüksek inşa edilmiş olan monolitlerin ilah addedilen kozmik varlıkları sembolize etmekte olduğu izlenimini vermektedir.

* Türk alfabesi, ağızdan çıkabilecek sesli veya sessiz tüm telaffuz opsiyonları için ayrı bir harfin yer aldığı tek alfabedir.
** 6 sayısı Rab'bin yaratış kudretinin nümerik sembolü olup, ayetlerde de yaratılışın 6 günde gerçekleştiği bildirilir.

"Haç"*** adı verilen ve Mesih İsa ile özdeşleşen sembolün "t" formunda olması da konuyla ilintili gibi görünmektedir. 

40 Matthew 10-34 "Yeryüzüne barış getirmeye geldiğimi sanmayın! Barış değil, KILIÇ GETİRMEYE GELDİM.

40 Matthew 10-35 Çünkü ben babayla oğulun, anneyle kızın, gelinle kaynananın arasına AYRILIK SOKMAYA GELDİM. 

Zira, Mesih İsa, yukarıdaki ayetlerde özetle "Ben ayırmaya geldim." derken döngü sonunda ( Yevmel Kıyameh ( Ayağa kalkış günü ), Yevmel FASL ( AYRIŞIM Günü ) ) inançlılar ile inançsızlar arasındaki ayrışıma işaret etmektedir. 

***"Haç" kelimesi "Hec / Hece" ( Kesmek, Ayırmak ) ve "Hakk" ( Kesmek, Ayırmak ) kelimelerinin tezahürü olup, "HC/HK" kökünden gelen diğer bazı kelimeler ise şöyledir. 

Hatchet ( Balta )
Hackfleisch ( Kıyılmış et, Kıyma )
Hece ( Kelime ayrıştırma, kesme )
Hedge ( Çit, Bölge ayracı )

"Gerçek" kelimesi, semantik bağlamda "Hakk" kelimesinin farklı telaffuz edilmiş bir tezahürü olup, "Gerçek" kelimesinin kökeni "Kertek" ( Kertilmiş, Kesilmiş, Ayrıştırılmış ) kelimesidir. Dolayısıyla "Gerçek" kelimesi, "Hakk" kelimesiyle semantik ortaklığa sahiptir. Yani esasen "Hakk" ( Hack ) kelimesi "yanlış ile doğruyu ayırıcı" nitelikteki ilahi kozmik frekanslara verilmiş isimdir. 

Ayrıca Kur'an'da "T" harfi ile başlayan 11 sure bulunması "T" harfinin boyut portalı ve halden hale geçiş kavramlarını da simgelediği izlenimini uyandırmaktadır. Sure sırası itibarıyla T harfi ile başlayan son surenin yani 11. sure olan Tebbet suresinin numarası da 111'dir.

9 Tevbe 129 ayet
20 Taha 135 "
52 Tur 49 "
64 Tegabun 18 "
65 Talak 12 "
66 Tahrim 12 "
81 Tekvir 29 "
86 Tarık 17 "
95 Tin 8 "
102 Tekasur 8
111 Tebbet 5 "

1983* yılı yapımı olan "The Keep" ( Kale, Portal ) isimli filmde ışık saçan "T" şeklindeki portalların yer alması da dikkat çekicidir. Almancada "Tür" kelimesinin "Kapı" anlamına ve "Tor" kelimesinin de ( Gol, Kapıdan geçme ) anlamına gelmesi de "T" harfiyle "boyut portalı" kavramı arasında ilinti olduğuna işaret etmekte gibidir.




* 1983 ... 19 ...1+9 = 10 ... "1" ve 83 ... 8+3 =11

Okült sembolizmde "Tau Cross" olarak bilinen figürdeki T harflerinin insanı simgelemekte olması, Göbeklitepe'deki T formlu monolitlerin üzerinde insandaki gibi kolların ve ellerin olması ile uyum arzetmektedir. ( "Tau" Grek alfabesindeki 19. harftir. )


Tau Cross



Ayrıca bkz.


1 yorum:

  1. Aklıma yatay ve dikey boyutların sembolizmi kitabı geldi. Heyecan uyandıran bir yazı.

    YanıtlaSil