16 Mayıs 2023 Salı

Düşmanını dost edinenler

"Biz kimsenin düşmanı değiliz. Yalnız insanlığın düşmanı olanların düşmanıyız." 

Mustafa Kemal Atatürk - 1936

Atatürk'ün yukarıdaki söylemi onun, Türk ve Türklük kavramını sadece belirli bir coğrafyada yaşayan belirli bir genetik soy ( ırk ) ile sınırlı tutmadığının aksine tüm insanlığı ifade ettiğinin bir başka açık göstergesi niteliğindedir. "Hakikat" şiirinde "Türk, tüm adamların birliğidir." diyen Atatürk, yerel bazda vermiş gibi göründüğü mücadelesinde esasen genel anlamda "insanların ve Allah'ın düşmanı" olan varlık kategorisiyle yani cin ve insan şeytanlarıyla savaşmıştır.

Kur'an'da "Aduvv" ( Düşman ) ve "Udvan" ( Düşmanlık ) kelimelerinin geçtiği ayetler hem nümerik hem de semantik olarak derin mesajlar içermektedir.

Kur'an'da "Aduvv" ( Düşman ) kelimesinin ilk kez geçtiği ayetin numarasının 36 olması Atatürk'ün yukarıdaki söyleminin tarihi ( 19"36" ) ile uyum arzetmektedir.

2/36 Fe ezellehumeş ŞEYTANU anha fe ahracehuma min ma kana fih ve kulneHBİTU BA'DUKUM Lİ BA'DİN ADUVV ve lekum fil erdi mustekarrun ve metaun ila hiyn

( Böylece ŞEYTAN onları oradan kaydırdı da onları içinde olduklarından çıkardı. "BİRBİRİNİZE DÜŞMAN OLARAK İNİN. Size yerde belirli zamana kadar durak yeri ve maddi fayda vardır." dedik. )

Kodu 11 nümerolojisi içeren bu ayette yer alan "İhbitu" ( İnin )  kelimesinin "halden hale geçiş"i tanımlaması da ayrıca semantik uyum arzetmektedir. ( 2+3+6 = 11 )

36 sayısı aynı zamanda 3 adet 6'yı yani 666 sayısını temsil etmekte ve nümerolojik olarak da, negatif frekansın ve sihirin sembolü olan 9 sayısını vermektedir. ( 3+6 = 9 ; 6+6+6 = 18 ... 1+8 = 9 )

Atatürk'ün yukarıdaki cümlesinde 9 kelime bulunmaktadır.

Bakara suresinin 85. ayetinde, tarih boyunca vuku bulmuş ve günümüzde de vuku bulmakta olan sosyopolitik gelişmeler yani "insanlığa düşmanlık" olgusu tanımlanmakta gibidir.

2/85 Summe entum haulai TAKTULUNE ENFUSEKUM VE TUHRİCUNE FERIKAN MİNKUM MİN DİYARİHİM TEZAHERUNE ALEYHİM BİL İSMİ VEL UDVAN .....

( Sonra sizler öylesiniz ki KENDİNİZDEN OLANLARI ÖLDÜRÜYORSUNUZ VE SİZLERDEN BİR KISMINIZI YURTLARINDAN ÇIKARIYORSUNUZ. ONLARIN ÜZERİNE GÜNAH VE DÜŞMANLIKTA DAYANIŞMA HALİNDE OLUYORSUNUZ. .... )

Allah'ın ve insanlığın düşmanı olanlara sevgi besleyen inkarcı müşrik ve münafıkların durumu da Mumtehine suresinin ilk ayetinde bildirilmektedir.

60/1 Ya eyyuhellezine amenu LA TETTEHİZU ADUVVİ VE ADUVVEKUM EVLİYAE TULKUNE İLEYHİM BİL MEVEDDETİ VE KAD KEFERU BİMA CAEKUM MINEL HAKK yuhricuner resule ve iyyakum en tu'minu billahi rabbikum in kuntum harectum cihaden fi sebili vebtiğae merdatiy TUSİRRUNE İLEYHİM BİL MEVEDDETİ ve ene a'lemu bima ahfeytum ve ma a'lentum ve men yef'alhu minkum fe kad dalle sevaes sebil

( Ey o inananlar, DÜŞMANLARIMI VE DÜŞMANLARINIZI DOSTLAR EDİNMEYİN. ONLARA SEVGİ ATIYORSUNUZ. O SİZE GERÇEKTEN GELENİ İNKAR ETTİLER. Rab’biniz Allah’a  inanıyorsunuz diye Resulü ve sizi ancak çıkardılar. Eğer rızamı, hoşnutluğumu aramaya, yolumda cihada çıkmaktaysanız ONLARA SEVGİ Mİ, ARZU MU GİZLİYORSUNUZ? Ben o gizlediğinizi ve o açıkladığınızı bilirim. Onu sizden kim yaparsa, düz yoldan sapmıştır. )

Şeytanın, insana dostmuş gibi hoş görünmeye çalışan bir düşman olduğu da aşağıdaki ayetlerde bildirilmektedir.

2/168 Ya eyyuhen nasu kulu min ma fil erdi halalen tayyiben ve LA TETTEBİU HUTUVATİŞ ŞEYTAN İNNEHU LEKUM ADUVVUN MUBİN

( Ey insanlar o yerde olanlardan helal ve temiz olarak yiyin. ŞEYTANIN ADIMLARINA TABİ OLMAYIN. KESİNLİKLE O SİZE APAÇIK DÜŞMANDIR. )

2/204 Ve MİNEN NASİ MEN YU'CİBUKE KAVLUHU fil hayatid dunya ve yuşhidullahe ala ma fi kalbih ve HUVE ELEDDUL HİSAM

( Ve dünya hayatında İNSANLARDAN KİMİNİN SÖZLERİ SENİN HOŞUNA GİDER. O kalbinin içindekine Allah’ ı şahit eder. O, DÜŞMANLARIN EN SERTİDİR İNATÇISIDIR. )

4/144 Ya eyyuhellezine amenu LA TETTEHİZUL KAFİRİNE EVLİYAE min dunil mu'minin e turidune en tec'alu lillahi aleykum sultanen mubina

( Ey o inananlar, inananları bırakıp da İNKARCILARI DOSTLAR EDİNMEYİN. Kendi üzerinize, Allah’a  apaçık delil mi oluşturmak istiyorsunuz?  )

35/6 İNNEŞ ŞEYTANE LEKUM ADUVVUN FETTEHİZUHU ADUVVA innema yed'u hizbehu li yekunu min ashabis seir

( KESİNLİKLE ŞEYTAN SİZE DÜŞMANDIR. O HALDE ONU DÜŞMAN EDİNİN. Kesinlikle grubunu, ateş sahiplerinden olmaları için çağırır. )

Şeytanların toplum içindeki düşmanca eylemleri de aşağıdaki ayette tasvir edilmektedir.

5/62 Ve TERA kesiran minhum YUSARİUNE FİL İSMİ VEL UDVANİ VE EKLİHİMUS SUHT le bi'se ma kanu ya'melun

( Ve onlardan çoğunu, GÜNAHTA, DÜŞMANLIKTA VE HARAM YEMEDE KOŞARAK İLERLERKEN GÖRÜRSÜN. O yapmış oldukları ne kötüdür. )

Şeytanların esas düşmanlıklarının Rab'be karşı olduğu da ayetle bildirilmektedir.

26/77 Fe İNNEHUM ADUVVUN Lİ İLLA RABBİL ALEMİN

( Böylece, KESİNLİKLE ONLAR ANCAK ALEMLERİN RAB'BİNE DÜŞMANDIRLAR. ) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder