7 Mayıs 2023 Pazar

Taç giyme ritüelindeki Sirius sembolizmi

Birleşik Krallığ'ın yeni "Kralı" olan Charles III ( Charles Philip Arthur George )'un 06.05.2023* tarihinde gerçekleşen taç giyme ritüelindeki sembolizm dikkat çekmiştir. 

* Tarihte, döngüsel düalitenin sembolü olan "İkili Yedi" nümerolojisi bulunmaktadır.

0+6+0+5 = 11

2+0+2+3 = 7 

Cübbenin sağında ve solunda yer alan ve 8 rakamına benzeyen sembol Sirius'u ve Nefilleri ( Düşmüş Melekler / Cin ) simgelemektedir.


8 formundaki sembolün üst yuvarlağının içindeki kafa ve iki göz bariz olarak görünmektedir.

8 formundaki sembol cübbenin omuz kısımlarında da yer almaktadır.


Söz konusu sembol ilk bölümü 27.12.2019 tarihinde yayınlanan "Atiye" isimli ezoterik dizi filmin de sembolü olarak kullanılmıştır. Dizinin ilk yayın gününün Aralık ayının 27. günü olması da "İkili Yedi" sembolizmi açısından dikkat çekmektedir.





Mali'de yaşayan ve Sirius yıldızını kutsal addeden Dogon kabilesi de yukarıdaki figüre benzeyen ve "Kanaga" ismini verdikleri sembolü kullanmaktadırlar. ( "Kanaga" isimli bir TV dizisi de 2018 yılında yayınlanmıştır. )

Dogonlar ayaklarına çubuk bağlayıp yükselerek Nefilleri ( Sakit Melekler / Cinler ) taklit etmektedirler. Tevrat'ta Nefillerin dev cüsseli algılandıkları bildirilir.

Dogonların kafalarında taşıdıkları ve reptilian nitelikli üst frekans varlıklarını ( Nefil, Sakit ( Düşmüş ) Melekler, Cin ) simgeleyen Kanaga sembolü

Kanaga sembolü

Kehf suresinin 18/22 kodlu ayetinde Ashab-i Kehf ( Mağara Sahipleri ) için Gayba tahmin yürüterek. ""Yedidirler ve sekizincileri köpekleridir." derler." cümlesi yer almaktadır. Bu ayette Ashab-i Kehf, Sirius'a atfen dolaylı olarak "yıldız" kavramıyla da sembolize edilmektedir. Canis Major ( Büyük Köpek ) takımyıldızının 8. yıldızı Sirius'tur.

Kur'an'da Şi'ra ( Siri+us ) kelimesi ilk kez 53. ( 5+3 = 8 ) sure olan Necm suresinin 49. ( 7x7 ... İkili Yedi ) ayetinde geçmektedir.

 53/49 Ve ennehu huve rabbuş Şİ'RA

( Ve kesinlikle O, O ŞİRA' nın da Rab’bidir. )

Ayrıca Hakka suresinin 17. ( 1+7 = 8 ) ayetinde Rab'bin arşını taşıyan 8 melekten bahsedilmektedir.

69/17 Vel MELEKU ala ercaiha ve yahmilu arşe rabbike fevkahum yevmeizin SEMANİYET

( Ve MELEK onun çevresindedir. O gün onların SEKİZİ, üstlerinde Rab’binin arşını, tahtını taşırlar. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder