15 Mart 2016 Salı

Dağ ( Cebel ) ve 8 Nümerolojisi

Bakara 2/260 - Ve iz kale ibrahımü rabbi erinı keyfe tuhyil mevta kale e ve lem tü'min kale bela ve lakin li yatmeinne kalbı kale fe huz erbeaten minet tayri fe surhünne ileyke sümmec'al ala külli cebelin minhünne cüz'en sümmed'uhünne ye'tıneke sa'ya va'lem ennellahe azızün hakım

( Ve zamanında İbrahim, "Rabb' im ölüleri nasıl diriltirsin bana göster." dedi. "İnanmıyor musun?" dedi. "Bilakis ve lakin kalbimin tatmin olması için." dedi. "O halde kuşlardan dördünü al da onları kendine döndürüp alıştır. Sonra her dağın üzerine onlardan parçalar oluştur. Sonra onları çağır. Çabalayıp koşarak sana gelirler. Bil ki kesinlikle Allah yücedir hakimdir." dedi. )

«Dağ / Yüksek Tepe» anlamına gelen «Cebel» kelimesinin, Kur’an’ da ilk kez geçtiği konumdaki kelime sıra numarası 8217’ dır. ( Kur'an'daki ilk ayetin ilk kelimesi olan "Bi" ( İle ) kelimesinden ilk "Cebel" kelimesine kadar olan kelime adedi kastedilmektedir. )


Ayrıca "Cebel" ( Dağ ) kelimesinin ilk kez geçtiği ayetin numarasında da ( 260 ... 2+6+0 = 8 ) "8" nümerolojisi bulunmaktadır.

Ayetteki «külli cebel» ( her dağ ) ifadesi ile «birden çok dağ» belirtilmektedir.

Eight-thousanders ( Sekizbinlikler )

«The eight-thousanders are the 14 independent[1] mountains on Earth that are more than "8,000" metres (26,247 ft) high above sea level. All eight-thousanders are located in the Himalayan and Karakoram mountain ranges in Asia. They are the mountains whose summits are in the death zone

( Sekizbinlikler, yerküre üzerinde deniz seviyesinden yükseklikleri "8,000" metrenin üzerinde olan 14 bağımsız dağdır. Tüm sekizbinlikler Asya’daki Himalaya ve Karakoram sıra dağları içinde konumlanmışlardır. Bu dağların zirveleri “ölüm alanı” içinde kalmaktadır. )




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder