13 Mart 2016 Pazar

Şi'ra ( Sirius - Canis Major )

Necm 53/48 - Ve ennehu hüve ağna ve akna ( Ve kesinlikle o, gani kılan da kanaat ettiren de O'dur. )

Necm 53/49 - Ve (1) enne (2) hu (3) hüve (4) rabbu (5) eş (6) Şİ’RA (7) ( Ve kesinlikle O, O ŞİRA' nın da Rabb' idir. )

Arapçada Şi'ra olarak ifade edilen Sirius yıldızının yanında çok zayıf ışıklı, ikinci küçük bir yıldızın daha var olduğu 1862 tarihinde, Amerikalı astronom ve teleskop üreticisi Alvan Graham Clark tarafından nu tesbit edilmiştir.

Bugün, Sirius olarak adlandırılan bu yıldız çiftinden aktif olanı Sirius A, ömrünü tamamlayarak Beyaz Cüce halini almış olanı ise Sirius B olarak anılmaktadır. ( Hubble teleskobu tarafından çekilmiş aşağıdaki fotoda Sirius A ve onun sağında da Sirius B görülmektedir. )
Bu iki yıldızdan aktif olan Sirius A "Gani", pasif olan Sirius B "Kanaat Eden" olarak nitelendiğinde ayetteki bilimsel veri açığa çıkmaktadır.




Şi'ra ( Sirius ) kelimesi 53/49 kodlu ayetteki 7. kelimedir.

Sirius ( Şi'ra ), Canis Major ( Büyük Köpek ) takım yıldızının bir parçasıdır. Bu takım yıldızda 7 yıldız bulunur. ( Ancak 8 yıldız bulunduğu da kabul edilir. )
Sirius yıldızı, "Sirius A" ve "Sirius B" yıldız çiftinden oluşur. Şi'ra kelimesi Necm ( Yıldız ) suresinin 49. ayetindeki 7. kelimedir. 49 = 7 x 7 ....Yedi Çift


Kehf 18/18 - Ve tahsebühüm eykazan ve hüm rukudün ve nükallibühüm zatel yemıni ve zateş şimali ve kelbühüm basitun ziraayhi bil vesıyd lev ittala'te aleyhim le velleyte minhüm firaran ve le müli'te minhüm ru'ba ( Ve onları uyanık sanırdın ama onlar uykudaydılar. Onları sağa ve sola çevirirdik. Köpekleri ön ayaklarını kapı eşiğine uzatıp yaymıştı. Şayet onları görseydin firar ederek onlardan yüz çevirirdin ve onlardan korku ile doldurulurdun. )

Mağaradaki gençlerden bahsedilen 18 Numaralı "Kehf" ( Mağara ) suresindeki "Kehf" kelimesi Piramit ile, 18. ayetteki "ön ayaklarını kapı eşiğine uzatmış" "Kelb" ( Köpek ) kelimesi de Sirius ( Şi'ra ) - Canis Major ( Büyük Köpek ) ile ilintilendirildiğinde ilginç bir durum oluşmaktadır.

Giza'daki Büyük Piramitte, Kraliçenin odasından yukarı çıkan şaftın sonundaki kapı Sirius'u görecek şekilde konumlandırılmıştır.


 Sirius = Ön ayaklarını kapı eşiğine uzatmış köpek ? ...... Sphinx = Sirius' mudur?


Birbirleri çevresinde dönerek hareket eden Sirius A ve B yıldızlarının her 49.9 yılda bir birbirlerine yaklaştıkları ve büyük bir manyetik fırtına oluşturdukları bilinmektedir. Şi'ra ( Sirius ) kelimesinin yer aldığı tek sure olan Necm suresinin 9. ve  49. ayetleri, bu kozmik "yakınlaşma" olayını nümerolojik olarak tanımlar niteliktedir.

Necm 53/9 - Fe kane kabe kavseyni ev edna ( Artık mesafesi iki yay kadar veya daha yakındı. )

Necm 53/49 - Ve ennehu hüve rabbuş şi'ra ( Ve kesinlikle O, O Şira' nın da Rabb' idir. )

Ayrıca, her iki ayetin de 7 kelimeden oluşması "İkili Yedi" ( Seb'an minel mesani ) kavramını düşündürmektedir. 7 x 7 işleminin sonucu da 49 olmaktadır.

Fe (1) kane (2) kabe (3) kavse (4) eyni (5) ev (6) edna (7)

Ve (1) enne (2) hu (3) hüve (4) rabbu (5) eş (6) şi'ra (7)
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder