11 Mart 2016 Cuma

Kemik İliğinden Sperm Üretilmesi

Tarık 86/5 - Fel yenzuril insanü min ma hulik
O halde insan neden yaratıldığına baksın.

Tarık 86/6 - Hulika min main dafik
Atılarak dökülen sudan yaratıldı.

Tarık 86/7 - Yahrücü min beynis sulbi vet teraibOmurga kemiği ve kaburgaların arasından çıkar.
 
2007 yılındaki basın haberleri;
 
* Münster üniversitesi ile Hannover Tıp Okulu araştırmacıları 2007 yılında, kemik iliğinden elde ettikleri kök hücrelerle olgunlaşmamış sperm hücreleri elde etmişlerdir. Bu hücrelerin tam olarak gelişmiş spermlere dönüştürülmesi halinde, kısırlık tedavilerinde çığır açan bir yöntemin ortaya çıkacağı belirtilmektedir.
 
* Bilim adamları, kemik iliğinden olgunlaşmamış sperm hücreleri elde etti. Bu hücrelerin tam olarak gelişmiş spermlere dönüştürülmesi halinde, bunun kısırlık tedavilerinde çığır açan bir yöntem olacağı belirtildi.  Bununla birlikte, yöntemin erkekleri çocuk yapmada devre dışı bırakabileceği belirtiliyor. BBC ve Daily Mail'in internet sitelerindeki habere göre, Göttingen ve Münster üniversiteleri ile Hannover Tıp Okulundan araştırmacılar, kemik iliğinden alınan kök hücrelerin, testislerde bulunan ve spermleri oluşturan hücrelerin benzerlerine dönüşmesini sağladı.

New Castle Üniversitesi Kuzey-Doğu İngiltere Kök Hücre Enstitüsünden Prof. Nayernia, bu hücrelerin sperme dönüşmediğini, ancak bunun kısa zaman içinde başarılacağına inandığını söyledi.

 



 
Tevrat'ta yer alan ve sembolik nitelik arzeden "erkeğin kaburga kemiğinden kadının yaratılması" ifadesi de kemikten sperm üretilmesi hususuna batini işaret niteliğindedir.

1 Genesis 2-21 RAB Tanrı Adam'a derin bir uyku verdi. Adem uyurken, RAB Tanrı onun kaburga kemiklerinden birini alıp yerini etle kapadı.

1 Genesis 2-22 Adam'dan aldığı kaburga kemiğinden bir kadın yaratarak onu Adam'a getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder