14 Mart 2016 Pazartesi

Sarılaşmış Rüzgar - Sülfürik Asit Yağmuru

30/51 Ve (1) le (2) in (3) erselna (4) rıhan (5) fe (6) raev (7) hü (8) "musferran (9)" le (10) zallu (11) min (12) ba'di (13) hı (14) yekfürun (15)

( Ve eğer rüzgar göndersek de onu sarılaşmış görseler, onun ardından inkar etmeye başlarlar. )

* Ayette bahsedilen "Rıhan müsferran" ( Sarılaşmış Rüzgar) , "Sülfürik Asit Yağmuru"na dikkat çekiyor gibi görünmektedir. Bilindiği üzere, "Kükürt" ( Sülfür ) sarı renklidir. Fransızca’da “Souffre” kelimesi Kükürt anlamına gelmektedir.”Soffre” kelimesinin Arapça’da “Sarı” anlamına gelen “Safr” kelimesiyle köken ortaklığı bulunmaktadır.



"ASİT YAĞMURU

Asit yağmuru
, asidik kimyasalların yağmur, kar, sis, çiy veya kuru parçacıklar halinde yeryüzüne düşmesine verilen isimdir. Atmosfere yayılan kükürtdioksit ve azotdioksit gazlarının kimyasal dönüşümlerden geçtikten sonra bulutlardaki su damlacıkları tarafından emilmesi ile oluşur. Daha sonra bu damlacıklar yeryüzüne yağmur, kar gibi yollarla düşerler. Bu toprağın asitlik miktarını arttırır ve tatlı su kaynaklarının kimyasal dengesini bozar.
.......
Endüstri devriminden beri atmosferdeki kükürt ve azot oksitlerinin seviyesi arttı. Yoğun endüstrinin olduğu yerlerde ara sıra 2.4 gibi pH oranları (sirkeninkine eşit) okunmaya başlandı. Çin Halk Cumhuriyeti, Doğu Avrupa, Rusya gibi yerlerde ve rüzgarın bulutları bu ülkelerden taşıyıp yağmur bıraktıkları yerlerde asit yağmurları ciddi bir problem olmaya başladı."
* Sure numarasını ( 30 ), ayet numarasını ( 51 ) ve ayetteki kelime adedini ( 15 ) belirten sayılardaki rakamlar nümerolojik olarak toplandığında 96 sayısı elde edilmektedir.

3+0+5+1+1+5 = 96
* Konsantre Sülfürik Asit kütlece %96 oranında H2SO4 içerir.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder