12 Mart 2016 Cumartesi

Nükleer Çekim Alanı Teorisi ( Nuclear Gravitational Field Theory )

Meryem 19/25 - Ve hüzzı ileyki bi ciz'ın nahleti tüsakıt aleyki rutaben ceniyya ( Ve hurmalığın kütüğünü kendine doğru salla da toplanmış hurmalar üzerine düşsün.)  

Nükleer fizik verilerine göre atom içinde yer alan çekirdeğin yörüngesindeki elektronlar çekirdek tarafından çekim gücüne maruz kalmakta ve çekirdeğe doğru çekilmektedirler.
 
Avusturyalı teorik fizikçi Erwin Schrodinger, 1925 yılında  Schrodinger Dalga Denklemi teorisini ( Schrodinger Wave Equation ) geliştirmiştir. Bu denklem, çekirdeğin * yörüngesindeki elektronların ** kuantum mekaniği karakteristiklerini ve çekirdeğin çekim etkisi *** altındaki elektron ve protonların konumlarını tanımlamakta kullanılmaktadır.
 
 
1925 yılında geliştrilen Schrodinger Dalga Denklemi teorisi kapsamındaki parametreleri 19/25 kodlu ayetteki kelimelerle eşleştirdiğimizde ilginç bir ilişki ortaya çıkmaktadır.

* Kendine doğru salla …. Kendine = Çekirdek ; Salla = Dalga ( “Kendine” kelimesi ayette hamile olduğu belirtilen Meryem’i temsil ediyor. Hamile olan kadın içinde tohum yani çekirdek ( nucleus ) taşır. )

** Toplanmış hurmalar = Çekirdeğin yörüngesindeki elektronlar

*** Düşsün = Çekirdeğin çekim etkisi ( veya aşağıda açıklanan “Intrinsic spin” )

Goudschmit ve Ulenbeck 1925 yılında elektronların ani düşüşünü / çekime maruz kalışını Intrinsic Spin ( Ani Düşüş ) terimi ile tanımlamışlardır.

( “Spin” kelimesi “Sudden Descent = Ani İniş, düşüş” veya “Tomber en vrille = Burgu yaparak düşmek” olarak tanımlanmaktadır. )

http://faculty.poly.edu/~jbain/papers/ArabatzisReview.pdf

Aşağıda, elektronların çekirdeğe doğru çekilerek inişlerini ( Spin Movement ( Spiral Hareket ) ) gösteren figür yer almaktadır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder