12 Mart 2016 Cumartesi

Çekirdeksel Yarılma ( Nuclear Fission )

Nükleer fizikte bir çekirdeğin yarılarak daha küçük çekirdeklere ayrışması Nuclear Fission ( Çekirdeksel Yarılma ) olarak adlandırılmaktadır. Çekirdeksel Yarılmanın gerçekleşebilmesi için bir çekirdeğin atomik kütle numarasının yani atom ağırlığının 58'in üzerinde olması gerekmektedir.
 

6/95 kodlu ayette tohumların / çekirdeklerin yarılmasından bahis var. Ayette, «Habbi» ( Tohum Taneleri ) kelimesi 5., «Neva» ( Çekirdekler ) kelimesi ise 8. kelimedir. İki kelimenin sıra numaralarını yanyana koyduğumuzda 58 rakamı oluşmaktadır.

En'am 6/95 – İnne (1) allahe (2) faliku (3) el (4) HABBİ (5) ve (6) en (7) NEVA (8) yuhricül hayye minel meyyiti ve muhricül meyyiti minel hayy zalikümüllahü fe enna tü'fekun

( TOHUM TANELERİNİ ve ÇEKİRDEKLERİ yarıp açan kesinlikle Allah' tır. O ölüden diriyi çıkarır ve diriden de ölüyü çıkarır. İşte Allah budur. O halde nasıl döndürülürsünüz? )

Ayette «Habbi» ( Tohum Taneleri ) ve «Neva» ( Çekirdekler ) kelimelerinin ayrı ayrı belirtilmesi «Atom Çekirdeği» ve «Elektronlar» ayrımına vurgu niteliğinde görünmektedir.
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder