8 Mart 2016 Salı

Karbon Gezegen

Aşağıdaki ayetlerde Dünya'nın ömrünü tamamlaması sonrasında "Karbon Gezegen"e dönüşeceğini, bir anlamda Cehennem niteliğini alacağını belirten ayetler yer almaktadır. Karbon gezegenler, neredeyse tamamen karbon bileşiklerden oluşmuş gök cisimleridir. Kendi sistemimizde bulunan silikat zengini katı gezegenlerin aksine bu gezegenlerin kimyası, katran veya diğer hidrokarbonlardan oluşmaktadır. Karbon Gezegenler sudan yoksundurlar.
Karbon gezegen :


İbrahim 14/48 - Yevme tübeddelül erdu ğayral erdı ve semavatü ve berazu lillahil vahıdil kahhar ( O gün yer başka yere dönüşür. Gökler de. Ve tek kahredici Allah için meydana çıkarlar.)
Mearic 70/8 - Yevme tekunus sema'u kel MUHL ( O gün gök ERİMİŞ MADEN gibi olur. )
* Fışkıran lavlar göğe yükseldiği için "gök erimiş maden gibi olur." teşbihi yapılmıştır.

İbrahim 14/49 - Ve teral mücrimıne yevmeizin mükarranıne fil asfad ( Ve o gün suçluları kelepçelerin içinde dururlarken görürsün. )

İbrahim 14/50 - Serabilühüm min katıranin ve tağşa vücuhehümün nar ( Gömlekleri katrandandır ve yüzlerini ateş örter.)

Nahl 16/45 - E fe eminellezine mekerus seyyiati en yahsifellahü bihimül erda ev ye'tiyehümül azabü min haysü la yeş'urun ( Kötülük hileleri, tuzakları kuranlar, Allah' ın onları yere geçirmesinden veya onlara farketmedikleri yerden azabın gelmesinden emin midirler, güvende midirler? )

Meryem 19/86 - Ve nesukul mücrimıne ila cehenneme virda ( Ve suçluları, su dilerlerken cehenneme süreriz.)

45/35 - Zaliküm bi ennekümüttehaztüm ayatıllahi hüzüven ve ğarratkümül hayatüd dünya fel yevme la yuhracune minha ve la hüm yüsta'tebun ( Bu, kesinlikle Allah' ın ayetlerini alay edinmenizdendir. Sizi dünya hayatı aldattı. Artık bugün oradan çıkamazlar.*** Onların özürleri de istenmez. )

Ayette dünyanın cehennem olduğu “Sizi dünya hayatı aldattı. Artık bugün oradan çıkamazlar.” ifadesiyle bildirilmetedir. Yani döngü sonunda inkarcıların, kaba madde alemi olan dünyayı terkedip de üst boyuta / aleme ( Cennet, Sirius ) geçiş yapamayacakları bildirilmektedir. 

Hud 11/108 - Ve emmellezine süıdu fe fil cenneti halidıne fıha madametis semavatü vel erdu illa ma şae rabbük ataen ğayra meczuz ( Ve o mesud olanlar artık bahçenin içindedirler. Rabb' inin dilemesi hariç, gökler ve yer daim olduğu sürece, kesintisiz bağış olarak, onun içinde ebedidirler. ) 

* ( İyilere göklerin kapıları açılır ve madde frekansından / boyutundan kurtulurlar. Kötülere göklerin kapıları açılmaz ve madde frekansında yani cehenneme dönüşmüş yerde, dünyada kalırlar.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder