10 Mart 2016 Perşembe

Yerçekimsel Dalgalar ( Gravitational Waves )

Albert Einstein'ın 100 yıl önce ortaya attığ belirtilen "Gravitaional Waves" ( Yerçekimsel Dalgalar ) teorisi bilim insanları tarafından  2015 yılında doğrulanmıştır. Anagram olarak LIGO ismi verilen Laser Interferometer Gravitaional Wave Observatory 14.09.2015 tarihinde, 1.3 ilyar yıl önce birleştikleri sanılan iki büyük kara delikten sinyal almıştır.
 

İki kara delik birbirlerini çekiyorlar ve birleştiklerinde uzaya «yerçekimsel dalgalar» yayıyorlar. Bu dalgalar uzaydaki gezegenlerin yörüngelerinden sapmalarına ve hareket etmelerine sebep oluyor. Bağlı olduğu yıldızının enerjisi düşük olan bir gezegen yörüngesinden ayrılıp uzaklaşabiliyor.
 


 İki kara deliğin birbirlerini çekerek birleşme anı öncesi ilüstrasyonu.
 

İki kara deliğin birbirlerini çekerek birleşmelerinden sonraki yeni dev kara delik. Bu kara delik uzaya çok güçlü «yerçekimsel dalgalar» yayar.
 
"Gravitational Waves" ( Yerçekimsel Dalgalar ) yani uzaydaki çekim gücü, Kur'an'da yer almaktadır.
 
A'raf 7/187 - Yes'eluneke anis saati eyyane mürsaha kul innema ılmüha ınde rabbi la yücellıha lil vaktiha illa hu sekulet fis semavati vel ard la te'tıküm illa bağteh yes'eluneke ke enneke hafiyyün anha kul innema ılmüha ındellahi ve lakinne ekseran nasi la ya'lemun
Sana, "Vuku bulması, karar kılınması ne zaman?" diye saatini sual ediyorlar. "Onun ilmi kesinlikle Rabb' imin indindedir. Onu, O’nun haricinde vaktinde tecelli ettirecek yoktur. Göklerde ve yerde ağırdır. O size ancak ansızın gelecektir." de. Kesinlikle sen onu gizleyenmişsin gibi sana sual ediyorlar. "Kesinlikle onun ilmi Allah' ın indindedir ve lakin insanların çoğu bilmezler." de.

Furkan 25/45 - E lem tera ila rabbike keyfe meddez zıll ve lev şae le cealehu sakina sümme cealneş şemse aleyhi delıla
Rabb' binin gölgeyi nasıl çekip uzattığını görmüyor musun? Ve şayet dileseydi, onu hareketsiz kılardı. Sonra, güneşi onun üzerine delil kıldık.

Furkan 25/46 - Sümme kabadnahü ileyna kabdan yesıra
Sonra onu, yavaş çekmeyle kendimize çekeriz.

Lokman 31/29 - E lem tera ennellahe yulicül leyle fin nehari ve yulicün nehara fil leyli ve sehhareş şemsi vel kamera küllün yecrı ila ecelin müsemmen ve ennellahe bi ma ta'melune habır
Kesinlikle Allah' ın, geceyi gündüze soktuğunu ve gündüzü geceye soktuğunu görmedin mi? Ve güneşi ve ayı buyruğuna almıştır. Hepsi belirli vadeye doğru akarlar. Kesinlikle Allah ne yaptığınızdan haberdardır.


 
 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder