26 Nisan 2019 Cuma

En Yakın Gök ... Geçiş Kapısı

"Semaed Dünya" kavramı "En Yakın Gök" anlamına gelmektedir. Saffat suresinin aşağıdaki ayetlerinde, "göğün korunmakta olan bir geçiş kapısı olduğu" bildirilmektedir.

37/6 - İn (1) na (2) zeyyenna (3) es (4) SEMA (5) ED (6) DÜNYA (7) bi (8) zınetin (9) el (10) kevakib (11) ( Kesinlikle biz EN YAKIN GÖĞÜ, yıldız süsüyle süsledik. )
37/7 - Ve hıfzan min külli şeytanin marid ( Ve tüm inatçı azgın şeytanlardan koruduk. )
37/8 - La yessemmeune ilel meleil a'la ve yukzefune min külli canib ( Onlar yüksek ileri gelenleri duyamazlar. Her taraftan atılırlar. )
37/9 - Dühuran ve lehüm azabün vasıb ( Uzaklaştırılırlar. Sürekli azap onlaradır. )
37/10 - İlla men hatfel hatfete fe etbeahu şihabün sakıb ( Kaptığını kapanlar haricinde. Artık onu delip geçen kıvılcım takip eder. )

37/6 kodlu ayette "11" kelime bulunmakta olup, 11 sayısı, evvelce defaatle belirtildiği üzere, boyutlar arası ( frekanslar arası / alemler arası ) geçiş kapısının ( Star Gate ) nümerik sembolüdür. Ayette evren olarak algıladığımız ve "yıldızlar ile süslendiği" belirtilen gökten içeri nüfuz edebilecek "şaytanlardan" ( alt boyut varlıkları / cinler ) bahsedilmektedir. 

41/12 - Fe kadahünne seb'a semavatin fı yevmeyni ve evha fı külli semain emraha ve zeyyennes SEMAED DÜNYA bi mesabıha ve hıfza zalike takdırul azızil alim ( Böylece onları yedi gökler olarak iki günde koyup oturttu. Her göğe işini vahyetti. EN YAKIN GÖĞÜ kandillerle, lambalarla süsledik ve koruduk. Bu yüce bilenin ölçüdüdür, takdiridir. )

"Yedi Gök"ten ( Seb'a Semavat ) bahsedilen ayette "En Yakın Göğün yıldızları içerdiği" dikkate alındığında, ayette bahsedilen "Gök" kavramının, madde alemi olan kainatı ( evreni ) oluşturan gök katmanlarını / paralel evrenleri ifade ediyor olması da kuvvetle muhtemeldir.

67/5 - Ve lekad zeyyennes SEMAED DÜNYA bi mesabiha ve cealnaha rücumen liş şeyatıni ve a'tedna lehüm azabes se'ır ( Ve EN YAKIN GÖĞÜ kesinlikle lambalarla süsledik. Onu şeytanlar için kovmalar kıldık. Onlara ateş azabını hazırladık. )





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder