17 Nisan 2019 Çarşamba

Karşılaşma / Kavuşma

Likae / Mülak / Yelkavn ( Karşılaşma / Kavuşma ) kelimesi Kur'an'da, döngü sonu olarak ifade edilen Din Günü'nde - ki bu kavram Altın Çağ olarak anılan bir dönemi ifade etmektedir. - vuku bulacak idrak ve farkındalık durumunu tanımlamak amacıyla da kullanılmıştır.

"Allah'a Kavuşma" ( Likaillah ) ve "Güne Kavuşma" ( Likae Yevm ) kavramlarının "8"er kere tekrarlandıkları görülmektedir. "8" sayısının yeni döngü başlangıcı, düalite, portal / üst boyuta geçiş kapısı kavramlarının nümerik sembolü olduğuna evvelki bölümlerde defaatle değinilmişti. )

Allah'a Kavuşma / Allah ile Karşılaşma ( Likaillah )

2/223 - Nisaüküm harsün leküm fe'tu harseküm enna şi'tüm ve kaddimu li enfüsiküm vettekullahe va'lemu enneküm MÜLAKUH ve beşşiril mü'minın ( Kadınlarınız size ekin tarlasıdır. O halde nasıl dilerseniz ekin tarlanıza yetin. Nefisleriniz için yapın. Allah’tan sakının. Bilin ki sizler kesinlikle O'NA KAVUŞURSUNUZ. İnananları müjdele. )

2/249 - Fe lemma fesale talutü bil cünudi kale innellahe mübtelıküm bi neher fe men şeribe minhü fe leyse minnı ve men lem yat'amhü fe innehu minnı illa men ığterafe gurfeten bi yedih fe şeribu minhü illa kalılen minhüm fe lemma cavezehu hüve vellezine amenu mea hu kalu la takate lenel yevme bi calute ve cünudih kalellezine yezunnune ennehüm MÜLAKULLAHİ kem min fietin kalıletin ğalebet fieten kesıraten bi iznillah vallahü meas sabirın ( Talut ordusu, askerleri ile ayrıldığında, "Kesinlikle Allah sizi nehirle sınar. Ondan kim içerse benden değildir. Onu yemeyen kimse, o eliyle avuç ölçeği su alanın haricindeki kesinlikle bendendir." dedi. Ondan onlardan ancak azı içtiler. O ve onunla birlikte inananlar onu geçtiklerinde, "Bugün Calut’ a ve ordusuna asla takatimiz yoktur." dediler. Kesinlikle o ALLAH'A KAVUŞACAKLARINI zannedenler "O az olan topluluklar, Allah’ ın izni ile nice çok olan toplulukları yendiler. Allah sabredenlerle birliktedir." dediler. )

6/31 - Kad hasirallezıne kezzebu bi LİKAİLLAH hatta iza caethümüs saatü bağteten kalu ya hasratena ala ma ferratna fıha ve hüm yahmilune evzarahüm ala zuhurihim e la sae ma yezirun ( O ALLAH'A KAVUŞMAYI yalanlayanlar, hasarlanmışlardır. Nihayet, saat onlara ansızın geldiğinde, ağırlıklarını, yüklerini sırtlarına yüklenmiş olarak şöyle derler "Orada eksik olmamız, ileri gitmemiz üzerine ey hasretimiz." İyi  bilin ki o yüklendikleri kötüdür. )

9/77 - Fe a'kabehüm nifakan fı kulubihim ila yevmi YELKAVEHU bima ahlefüllahe ma veaduhü ve bima kanu yekzibun ( Allah’a  verdikleri söze ihtilaf ettikleri ve yalan söylemiş oldukları için, O’NA KAVUŞACAKLARI güne kadar kalplerinin içine ikiyüzlülük, bozukluk yerleştirdi. )

10/45 - Ve yevme yahşüruhüm ke en lem yelbesu illa saaten minen nehari yetearafune beynehüm kad hasirallezıne kezzebu bi LİKAİLLAHİ ve ma kanu mühtedın ( Ve onları toplayacağı günde, sanki onlar gündüzden bir saat haricinde kalmamışlar da aralarında tanışmışlar gibi olacak. O ALLAH'A KAVUŞMAYI yalanlayanlar ve yönlendirilmemiş olanlar hasarlanmışlardır. )

29/5 - Men kane yercu LİKAEALLAHİ fe inne ecelellahi leat ve hüves semıul alim ( Kim ALLAH İLE KARŞILAŞMAYI umarsa, artık Allah’ ın vadesi kesinlikle yetecektir. O duyandır, bilendir. )

29/23 - Vellezine keferu bi ayatİLLAHİ ve LİKAİHİ ülaike yeisu min rahmetı ve ülaike lehüm azabün elım ( Ve o ALLAH' ın ayetlerini ve O'NUNLA KARŞILAŞMAYI inkar edenler, işte onlar rahmetimden ümitsizdirler. İşte onlar, elim azap onlaradır. )

33/44 - Tehıyyetü (1) hüm (2) yevme (3) YELKAVNE (4) HU* (5) selam (6) ve (7) eadde (8) lehüm (9) ecran (10) kerıma (11) ( O’NA KAVUŞTUKLARI o gün onların dilekleri, duaları selamdır. Onlara faydalı yüce ödül hazırladı. )

* 33/41 kodlu ayette yer alan "Ya eyyühellezine amenüzkürullahe zikran kesıra" ( Ey o inananlar, Allah' ı çokça hatırlamalarla hatırlayın. ) cümlesindeki Allah kelimesinin zamiridir.

"Likaillah" ( Allah'a Kavuşma ) kavramının son kez geçtiği ayetin kodu da ( 33/44 ) "6", "8" ve "11" nümerolojisi açısından dikkat çekmektedir. "6" sayısı Allahü Teala'nın yaratış kudretinin nümerik sembolüdür. ( 33 ... 3+3 = "6" ; 44 ... 4+4 = "8" ) Ayette "11" kelime bulunmaktadır. ( 11 sayısı da döngü, düalite ve portal / üst boyuta geçiş kapısı kavramlarının nümerolojik sembolüdür. )

Güne Kavuşma / Gün ile Karşılaşma ( Likae Yevm )

6/130 - Ya ma'şeral cinni vel insi e lem ye'tiküm rusülün minküm yekussune aleyküm ayatı ve yünziruneküm LİKAE YEVMİKÜM haza kalu şehidna ala enfüsina ve ğarrathümül hayatüd dünya ve şehıdu ala enfüsihim ennehüm kanu kafirın ( Ey cin ve insan topluluğu, sizden size ayetlerimi anlatan ve BU GÜNÜNÜZE KAVUŞACAĞINIZ hususunda sizi uyaran resuller gelmedi mi? "Nefsimiz üzerine şahidiz." dediler. Dünya hayatı onları aldattı ve nefisleri üzerine kesinlikle inkarcı olduklarına şahitlik ettiler.  )

7/51 - Ellezinettehazu dınehüm lehven ve leıben ve ğarrathümül hayatüd dünya fel yevme nensahüm kema nesu LİKAE YEVMİHİM yevmihim haza ve ma kanu bi ayatina yechadun ( O dinlerini eğlence ve oyun edinenler ve dünya hayatının kendilerini aldattıkları. Artık bugün onları, o BU GÜNLERİNE KAVUŞACAKLARINI unuttukları gibi ve o ayetlerimizle cihad ettikleri gibi unuturuz.  )

39/71 - Vesıkallezıne keferu ila cehenneme zümera hatta iza cauha fütihat ebvabüha ve kale lehüm hazenetüha e lem ye'tiküm rusülün minküm yetlune aleyküm ayati rabbiküm ve yünziruneküm LİKAE YEVMİKÜM haza kalu bela velakin hakkat kelimetül azabi alel kafirın ( Ve o inkar edenler bölükler halinde cehenneme sevkedilirler. Nihayet oraya vardıklarında onun kapıları açılır. Oranın toplayıcı bekçileri onlara "Size, Rab’binizin ayetlerini okuyan ve sizi BU GÜNÜNÜZLE KARŞILAŞMANIZ hakkında uyaran, sizden olan resuller gelmedi mi?" derler. "Evet." derler. Lakin azap kelimesi inkarcıların üzerine gerçek olmuştur. )

40/15 - Rafıud deracati zül arş yülkır ruha min emrihı ala men yeşaü min ıbadihı li yünzira YEVMET TELAK ( Dereceleri arşa, tahta yükseltir. KARŞILAŞMA GÜNÜNDEN uyarmak için emrinden ruhu dilediği kimsenin üzerine atar. )

43/83 - Fe zerhüm yahudu ve yel'abu hatta YÜLAKU YEVMEhümüllezı yuadun ( Artık onları bırak, vaad edildikleri O GÜNLE KARŞILAŞINCAYA kadar dalıp gitsinler ve eğlensinler. )

45/34 - Ve kılel yevme nensaküm kema nesıtüm LİKAE YEVMİKÜM haza ve me'vakümün naru ve ma leküm min nasırın ( Ve o gün "Sizi, BU GÜNÜNÜZE KAVUŞMAYI unuttuğunuz gibi unuttuk." denilir. Yeriniz ateştir. Size yardımcılardan yoktur. )

52/45 - Fe (1) zer (2) hüm (3) hatta (4) YULAKU (5) YEVME (6) hüm (7) üllezi (8) fi (9) hi (10) yus'akun (11) ( O halde onları, içinde çarpılacakları O GÜNLERİNE KAVUŞUNCAYA kadar bırak. )

"Likae Yevm" ( Güne Kavuşma ) kavramının son kez geçtiği ayette de "11" kelime bulunmaktadır.

"Karşılaşma / Kavuşma" kavramının birlikte kullanıldığı kavramlar ve tekrar adetleri aşağıdadır.

1- Ahirete kavuşma ( Likail ahiret ) ( 3 kere )
2- Allah'a kavuşma ( Likaillah ) ( 8 kere )
3- Allah'ın sevabına kavuşma ( Likai sevabullah ) ( 1 kere )
4- Bize* kavuşma ( Likaena ) ( 4 kere ) ( * Meleül Ala / Vazifeli Varlıklar )
5- Güne / Vaad edilen güne kavuşma ( Likael yevm ) ( 8 kere )
6- Güzelliğe kavuşma ( Likael haseneh ) ( 1 kere )
7- Hesaba kavuşma ( Lİkael hısab ) ( 1 kere )
8- Kitaba kavuşma ( Likael kitab ) ( 1 kere )
9- Ölüme kavuşma ( Likael mevt ) ( 2 kere )
10- Parlaklık ve Sevince kavuşma ( Likael nadreten ve surur ) ( 1 kere )
11- Rab'be kavuşma ( Likael Rab ) ( 10 kere )

12- Vaade kavuşma ( Likael vaad ) ( 1 kere )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder