2 Nisan 2019 Salı

Mi'rac ( Yükselerek Öze Dönüş )

"Mi'rac Kandili" ifadesindeki "Mi'rac" kelimesi "Rücu" kökünden gelmekte olup "Yükseliş / Dönüş" anlamını taşımaktadır. Aynı kökten olan bazı kelimeler şöyledir.

"Merci" = "Dönülecek yer"
"Mearic" = "Yükseliş, Merdiven, Dönüş" 

Bu çerçevede "Mi'rac" fenomeni aslında "Öze yani astral varlık olan bedensiz varlık haline dönüşü / yükselişi" tanımlamaktadır. Frekans yükselmesi yoluyla süptil yani astral varlık haline geçildiğinde ( “ÖZ”e * dönüldüğünde ) akaşik kayıtlara yani zamandan bağımsız olmak üzere tüm kâinatın verilerinden oluşan kozmik / ilahi bilgilere erişim imkânı doğmaktadır. ( * Türkçe’deki “ÖZlemek” kelimesi de “ÖZe dönmeyi istemek” anlamından kaynaklanmaktadır. Benzer bir başka örnek “GÖZ+lemek” fiilidir. )

Kur'an'da "Mi'rac" kelimesinin fiil olarak geçtiği ayetler aşağıdadır.

15/14 - Ve lev fetahna aleyhim baben mines semai fe zallu fıhi YA'RUCUN ( Ve şayet onların üzerine gökten kapı açsak da oradan YÜKSELMEYE başlasalar, )

32/5 - Yüdebbirul emra mines semai ilel erdı sümme YA'RUCÜ ileyhi fı yevmin kane mıkdaruhu elfe senetin min ma teuddun ( Gökten yere işleri düzenleyip yönetir. Sonra, o sizin saydığınızdan miktarı bin sene olan bir günde O'na YÜKSELİR. )

34/2 - Ya'lemü ma yelicü fil erdı ve ma yahrucü minha ve ma yenzilü mines semai ve ma YA'RUCÜ fıha ve hüver rahımül ğafur ( Yerin içine ne giriyorsa ve ondan ne çıkıyorsa, gökten ne iniyorsa ve ona ne YÜKSELİYORSA bilir. O merhametlidir affedendir. )

57/4 - Hüvellezi halekas semavati vel arda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi ya'lemu ma yelicu fil ardı ve ma yahrücu minha ve ma yenzilu mines semai ve ma YA'RUCÜ fiha ve hüve meaküm eyne ma küntüm vallahü bima ta'melune besır ( Gökleri ve yeri altı günde yaratan O'dur. Sonra arş, taht üzerine seviyelendi. Yerin içine ne girerse ve ondan ne çıkarsa ve gökten ne inerse ve onun içine ne YÜKSELİRSE O bilir. Her nerede olursanız, O sizinle birliktedir. Allah ne yaptığınızı görendir. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder