10 Nisan 2019 Çarşamba

Göğün Dürülmesi ve Yeni Döngü Başlangıcı

"Döngü sonu" ve "Yeni döngü başlangıcı" kavramlarına ilişkin nümeroloji içeren ayetlerden bir tanesi de Enbiya suresinin 21/104 kodlu ayetidir.

21/104 - Yevme (1) natvi (2) es (3) semae (4) ke (5) tayyi (6) es (7) sicilli (8) li (9) el (10) kütüb (11) kema (12) bede'na (13) evvele (14) halkın (15) nüıydü (16) h (17) va'den (18) aley (19) na (20) in (21) na (22) künna (23) faılın (24) ( O gün göğü, yazı kütüklerini, tomarlarını dürer gibi düreriz. Onu, ilk yaratmaya başladığımız gibi, üzerimize vaad olarak onu döndürürüz. Kesinlikle biz yapanlar oluruz. )

Ayrıca, döngü sonunun ve yeni döngü başlangıcının da açık tasvirleri ayette yer almaktadır. "Yevme" ( O gün ) kelimesi döngü sonu sürecini, "Nüiyduh" ( Onu döndürürüz ) ifadesi ise yeni döngü başlangıcını tanımlamaktadır.

- Ayet kodunu ( 21/104 ) oluşturan rakamların toplamı, yeni döngü başlangıcının ve sonsuz döngünün nümerik sembolü olan "8" sayısını vermektedir. ( 2+1+1+0+4 = "8" )

- Ayette 24 kelime bulunmakta olup, 2 ve 4 sayılarının yanyana tezahürü de 2x4 = 8 işlemini çağrıştırmaktadır.

- Ayetin, "Nüiyduh" ( Onu döndürürüz ) ifadesi ile biten ilk cümlesinde "17" kelime bulunmaktadır. ( 1+7 = "8" )

Ayette, astronomide "Big Crunch" ( Büyük Dürülüş ) olarak bilinen fenomen de açıkça tasvir edilmektedir. "Big Crunch", kara deliklerin neşrettikleri yoğun gravite dalgaları neticesinde evrenin genişlemesinin belirli bir süre sonra durması ve ters yönde hareketlenme ile içine göçmesi fenomenidir. Ayette "Göğün dürülmesi" ifadesiyle bu fenomen tanımlanmakta gibdir.


Big Crunch

Ayrıca, ayette "Black Hole" ( Kara Delik ) fenomeninden de bahsediliyor olması kuvvetle muhtemeldir. Kara Delik, bir yıldızın iç basıncının kendi kütleçekimini yenemediği durumda o yıldızın içine çökmesi, dürülmesi ile oluşur. Karadelikler, yüksek graviteleri ( çekim gücü )  nedeniyle çevrelerinde bulunan her türlü gök cismini emme / içine çekme potansiyeline sahiptirler.                      
                                           
                                                                       
                                  Kara Delik



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder