20 Nisan 2019 Cumartesi

Negatif enerjiyi pozitif enerji ile nötralize edebilmek … Sabır ve Azim

İlahi nizamda “iyilik” enerjisinin yani “pozitif” enerjinin açığa çıkmasını sağlayacak temel unsur “negatif” enerjiye “negatif” enerjiyle karşılık vermemektir. Fizik kuralı olması ötesinde sosyal açıdan da irdelendiğinde kötü eyleme veya kötü düşünceye benzeri ile karşılık vermek kötülüğü yok etmemekte, herhangi bir sorunu çözmemekte, durumu düzeltmemekte sadece ve sadece kötülüğün artmasına vesile olmaktadır. Kibir kaynaklı intikam, kin, nefret, öfke, haddini bildirme arzusu gibi duygular toplumda kötülüğün sürekli tekerrürüne sebebiyet vermektedirler.

Kutsal kitaplar ise kötülüğün, ancak ve ancak sabır ve af mekanizmalarının aktive edilerek iyiliğin ortaya çıkarılmasıyla yok olacağını bildirmektedir. 

Aşağıdaki ayetler, yoruma ihtiyaç oluşturmayacak derecede açık ve net izah içermektedir. 

5/28 - Lein besatte ileyye yedeke li taktülenı ma ene bi basitın yediye ileyke li aktülek innı ehafüllahe rabbel alemın ( Eğer sen beni öldürmek için bana el uzatırsan, ben seni öldürmek için sana el uzatmam. Kesinlikle ben alemlerin Rab’bi Allah’tan korkarım. )

3/186 - Le tüblevünne fı emvaliküm ve enfüsiküm ve le tesmeunne minellezine utül kitabe min kabliküm ve minellezine eşraku ezen kesira ve in tasbiru ve tetteku fe inne zalike min azmil ümur ( Mallarınız ve nefisleriniz hakkında sınanacaksınız. O sizden önce kitap verilenlerden ve ortak koşanlardan eziyet verici çok şey duyacaksınız. Eğer sabrederseniz ve sakınırsanız, kesinlikle bu büyük ve azimli işlerdendir. ) 

42/43 - Ve le men sabera ve ğafera inne zalike le min azmil ümur ( Ve kim sabrederse ve affederse, kesinlikle bu büyük ve azimli işlerdendir. ) 

23/96 - İdfa' billetı hiye ahsenüs seyyieh nahnü a'lemü bima yasıfun ( Kötülüğü o en güzeliyle sav. O vasfettiklerinizi bizler biliriz. ) 

41/34 - Ve la testevil hasenetü ve les seyyieh idfa' billetı hiye ahsenü fe izellezi beyneke ve beynehu adavetün ke ennehu veliyyün hamım ( Ve güzellik ve kötülük eşit değildir. Onu en güzeliyle sav. O zaman o seninle kendi arasında düşmanlık olan, kesinlikle o sıcak samimi arkadaş gibi olur. ) 

40 Matta 5-38 "'Göze göz, dişe diş' dendiğini duydunuz. 
40 Matta 5-29 Ama ben size diyorum ki, kötüye karşı direnmeyin. Sağ yanağınıza tokat atan kimseye öbür yanağınızı da çevirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder