7 Aralık 2020 Pazartesi

Ayrıntılar ve Komplo Teorisi meselesi 

"Ayrıntı" anlamına gelen "Detay" kelimesinin esası "Küçük parçalar halinde kesme" anlamına gelen "Détail" kelimesidir. Bir bütünün anlaşılması ve yorumlanabilmesi için onu oluşturan parçaların çok iyi incelenmesi ve analiz edilmesi gerekir.

Halk arasında yaygın olan "Şeytan detayda gizlidir." sözü, insanı yanılgıya sürükleyen ve tuzaklara düşüren temel unsurun detayları, ayrıntıları ihmal etme eğilimi olduğunu ifade etmektedir. Okült satanik cemiyetlerde sembolizm ve kodlama esasına dayalı bir iletişim mekanizmasının olduğu bilinmektedir. Sembolizm tamamen detaya dayalı bir kodlama ve iletişim sistemidir.

Şeytani tuzak operasyonlarının ve detaylarının ifşasına yıllardır "komplo teorisi", bu konuda çalışma yapanlara ise "komplo teorisyeni" denmekte ve itibar edilmemektedir. Bunun sebebi insanın konfor alanından çıkmak istememesi, doğru bildiklerinin yanlış olduğu veya hiç bilmediklerinin varlığı ile yüzleşmekten korkmasıdır. İşte araştırmayı ve gerçeğe ulaşmayı engelleyen bu korku dünyanın, şeytanların kan ve gözyaşı dolu oyun parkı haline gelmesine sebep olmuştur.

"Komplo teorisi" kavramı bile küresel şeytanların ortaya attığı ve hatta filmini ( Conspiracy Theory 1997 ) bile yaptıkları bir kavramdır.

Bugün birçok insan evvelce komplo teorisi olarak nitelendirdiklerini bizzat yaşamakta ve gırtlağına kadar komplonun içine batmış olmasına rağmen bugün ileriye yönelik yapılan tespitleri de hala komplo teorisi olarak nitelendirmektedir. ( Elbetteki ortaya atılan tespitlerin akıl ve mantık çerçevesinde incelenmesi gerekmektedir. Zira sırf kafa karıştırmak ve kaos yaratmak için hiçbir dayanağı olmayan birçok iddia da ortaya atılmaktadır. )

Örneğin bugün tüm insanlığı adeta kilitleyip esir alan pandemi vakası, 1995 yılında piyasaya sürülen "Illuminati New World Order - Conspiracy Games" ( Aydınlanmışlar Yeni Dünya Düzeni - Komplo Oyunları ) oyun kartlarından birinde "Epidemic" ( Salgın ) başlığıyla yer almaktadır.

Bu kartlarda daha bir çok vaka yer almakta olup birçoğu gerçekleşmiş ve gerçekleşmektedir.

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2020/02/gaybn-ilmi-onlarda-da-kaderi-onlar-m.html

Yaratılışın kodlarını anlayabilmek ve şeytani güçlerle mücadele edebilmek için gerekli olan ayrıntısal yaklaşıma Kur'an'da FSL kökünden olan "Fasl" ( Ayrışım, Ayrıntı ) kelimesiyle dikkat çekilmektedir.

"Fasl" kökünün ilk kez geçtiği En'am suresinin 55. ayetinde "şeytanların operasyon metodunun ayrıntılı yaklaşım" olduğu dolaylı bir mesaj ile bildirilmektedir. 

6/55 - Ve kezalike NÜFESSİLÜL ayati ve li testebıne sebılül mücrimın ( Ve suçluların yolunu açıklayabilmek için ayetleri işte böyle AYRINTILANDIRIYORUZ. )

Aşağıdaki ayette ise Kur'an'ın kendisini dahi komplo teorisi ve uydurma olarak niteleyip yalanlayanların misali yine "ayrıntı" kelimesi odaklı olarak verilmektedir.

6/57 - Kul innı ala beyyinetin min rabbi ve kezzebtüm bih ma ındı ma testa'cilune bih inil hukmü illa lillah yekussul hakka ve hüve hayrul FASILİN ( De ki: "Kesinlikle ben Rab’bimden apaçık delil üzerindeyim ve siz onu yalanladınız. O acele istediğiniz benim indimde değil. Kesinlikle hüküm Allah' ındır. Gerçeği anlatır. O AYRINTILANDIRANLARIN en hayırlısıdır." )

A'raf suresinin aşağıdaki ayetlerinde Kur'an'daki ilmin anlaşılabilmesi için ayrıntılı yaklaşımın gerekliliği, "kitabın ayrıntılandırılmış olması" ifadesiyle dolaylı olarak bildirilmektedir.

7/52 - Ve lekad ci'nahüm bi kitabin FASSALNAHÜ ala ılmin hüden ve rahmeten li kavmin yü'minun ( Ve onlara ilimle AYRINTILANDIRDIĞIMIZ, inanan kavim için yönlendirme ve rahmet olan kitap getirdik. ) 

7/174 - Ve kezalike NÜFESSİLÜL ayati ve leallehüm yarciun ( Ve ayetleri işte böyle AYRINTILANDIRIYORUZ. Umulur ki dönerler. )

Ayrıntı hususuna bir surenin ismi olan "Fussilet" ( Ayrıntılandırılmış ) kelimesiyle de dikkat çekilmiştir.

41/3 - Kitabün FUSSİLET ayatühu kur'anen arabiyyen li kavmin ya'lemun ( Bilen kavim için, ayetleri Arapça Kur'an olarak AYRINTILANDIRILMIŞ kitap. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder