27 Aralık 2020 Pazar

EMRuNA ... EMaRNA ... mRNA ?!

10/24 .... etaha EMRUNA leylen ev neharan fe cealnaha HASIYDEN ke en lem tağne bil ems kezalike nüfessılül ayati li kavmin yetefekkerun

( .... EMRİMİZ ona ( yer ) gece veya gündüz yetti. Böylece, sanki dün ganilik olmamış gibi onu HASAT EDİLMİŞ kıldık. Fikreden kavim için ayetleri işte böyle ayrıntılandırırız. )

İnsanlara ve cinlere hayır ve şer musibetlerini yine insanlar  ve cinler vasıtasıyla veren ve verdiği tüm musibetlerin nihayette hayırla sonuçlanmasıni sağlayan Allahü Teala Yunus suresinin yukarıdaki ayetinin çoklu anlamlarından birinde "pandemiye dayalı aşıya mı" dikkat çekmektedir.

- Ayetteki "eMRuNA" ( Emrimiz ) kelimesinin "mRNA" ( messenger RiboNuclicAcid ) kelimesiyle olan fonetik benzerliği vasıtasıyla aşıya mı işaret edilmektedir? Bu aşının kitlesel sağlık sorunlarına sebep olma potansiyeli mi bulunmaktadır? Aşının ismindeki "messenger" ( mesajcı ) kelimesi ayetteki "Emruna" ( Emrimiz ) kelimesini mi ikame etmektedir?


- Nüfusu azaltma projesinin batıni temsili ayetteki "Hasat" kelimesi midir?

- Ayetin sonundaki "Fikreden kavim" vurgusu ile bu batıni anlama mı dikkat çekilmektedir?

İsra suresinin 16. ayetinde de anlamsal uyum bulunmakta gibidir. Ayette "Refah şımarıklarına" ( Küresel şeytanlar ) emredildiği ve onların da kan döktüğü ( kıyım yaptığı, öldürdüğü ) bildirilmektedir. Ayetteki "EMARNA" ( Emrederiz ) fiili "mRNA" ile fonetik benzerlik arzetmektedir. Bir sonraki ayette yer alan "KURUNİ" ( Nesiller ) kelimesi ise "CORONA" ( Taç, Soy, Nesil ) kelimesiyle uyumludur. 

17/16 - Ve iza eradna en nühlike karyeten EMARNA mütrafıha fe fesku fıha fe hakka aleyhel kavlü fe demmernaha tedmıra

( Ve şehri helak etmeyi istersek, oradaki refah şımarıklarına EMREDERİZ de orada kan döküp öldürürler. Artık onların üzerine söz gerçek olur da orayı yıkıp mahvederiz. )

17/17 Ve kem ehlekna minel KURUNİ min ba'di nuh ve kefa bi rabbike bi zunubi ibadihi habiran besira

( Ve Nuh' tan sonra NESİLLERden nicesini helak ettik. Rab’bin kullarının günahlarını haber alıp görmeye kafidir. )

"Taç" esasen soyu ( nesli ), soyluluğu, asil soyu simgelemek üzere kraliyetlerde kullanılan bir semboldür. "Coronavirus" yani "Soyvirüsü" veya "Soykırım virüsü" küresel şeytanların insan neslini / soyunu tam tahakküm altına alabilmek için kurguladıkları bir tuzak olup, virüse "Corona" isminin verilmesinin sebebi de sadece taça benzer formda olması değildir. 

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2020/02/coronavirus-meselesi.html



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder