10 Aralık 2020 Perşembe

Kaba madde beden ... Sev'et

"Sev'et" kelimesi kök anlam olarak "Gövde, Cesed, Beden" anlamına gelen bir kelimedir. ancak Kur'an çevirilerinde bu kelimenin farklı ayetlerde iki farklı anlam ile çevirildiği görülmektedir. 

1- Ayıp yeri, Edep yeri ( Cinsel organı temsilen )

2- Gövde, Beden, Cesed

Maide suresinin 31. ayetinde "Sev'et" kelimesi "Gövde, Cesed, Beden" anlamında tezahür etmektedir.

5/31 - Fe beasellahü ğuraben yebhasü fil erdı li yüriyehu keyfe yüvarı SEV'ETE ehıyh kale ya veyleta eaceztü en ekune misle hazel ğurabi fe üvariye SEV'ETE ehıy fe asbeha minen nadimın

( Böylece Allah karga gönderdi, ona kardeşinin GÖVDESİNİ / CESEDİNİ nasıl gizleyip örteceğini göstermek için yeri eşeliyordu. "Vay bana, şu karganın aynısı gibi olup da kardeşimin GÖVDESİNİ / CESEDİNİ gömmekten aciz miyim?" dedi de pişmanlardan oldu. )

A'raf suresinin 22. ayetinde "Sev'et" kelimesinin "Ayıp yeri, Edep yeri" anlamında yer aldığı görülmektedir. Bu ayette "Sev'et" kelimesine "Gövde, Cesed, Beden" anlamı da yüklendiğinde ilahi kozmik bir mesaj açığa çıkmaktadır.

7/22 - Fe DELLAHÜMA bi ğurur fe lemma zakaş şecerate bedet lehüma SEV'ATühüma ve tafika yahsifani aleyhima min verakıl cenneh ve nadahüma rabbühüma e lem enheküma an tilkümeş şecerati ve ekul leküma inneş şeytane leküma adüvvün mübın

( Böylece ONLARI aldatma ile AŞAĞI SARKITTI. Ağacı tadınca, GÖVDELERİ* onlara ortaya açığa çıktı. İkisi bahçenin yapraklarından üzerlerini örtüp yamamaya başladılar. Rab’leri onlara seslendi "Ben size o ağaç hakkında hüküm vermedim mi? Ve "Şeytan kesinlikle size apaçık düşmandır" demedim mi?" ) 

Ayette açıkça, İblis'in soyuyla temas eden daha doğrusu şeytanın negatif frekanslarına kapılan insanın cennetteki ( yarı süptil plan ) süptil halden kaba madde haline ( dünya planına ) geçişi tasvir edilmektedir. Bir süptil boyut varlığı olarak yaratılmış olan insanın kaba madde beden haline indirgenmesinin kendisi için bir utanç kaynağı olduğu da "Sev'et" kelimesinin ikinci anlam ile bildirilmektedir. 

Aytte yer alan "şeytanın Adem'i ve eşini aşağı sarkıtması" ifadesi de insanın bir alt plana ( boyuta ) indirilişini tanımlamaktadır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder