19 Aralık 2020 Cumartesi

Sakalar ( Seyyarlar ve Sucular )

Saka Cumhuriyeti ( Yakutistan ), Rusya'yı oluşturan federe cumhuriyetlerden biri olup, nüfusunun çoğunluğunu Yakutlar veya SAKAlar olarak anılan Türk halkı oluşturmaktadır. 

Yakutistan Haritası

Yakutistan / Saka Cumhuriyeti Logosu

Mustafa Kemal Atatürk Türk dili teorisine ilişkin yapmış olduğu çalışmalar kapsamında Saka sözlüğünü de detaylı olarak incelemiştir. Kelimelerin ilahi gücü temsil ettiğini bilen ve daha birçok gizli bilgiye haiz olan Atatürk, Türk kelimesinin tüm insanlığı temsil ettiğini, insanın esasen göksel varlıkların kaba madde planındaki temsili, projeksiyonu olduğunu ve tüm dillerin kökeninin Türkçe'ye dayandığını da bilmekteydi. "İstikbal göklerdedir." sözü ve "Hakikat nerede?" başlıklı şiiri Atatürk'ün okült ezoterik bilgi derinliğinin delili niteliğndedir. ( "Türk" kelimesi "Yükselen / Yükselmiş" anlamına gelmektedir. )

Gafil, hangi üç asır, hangi on asır
Tuna ezelden Türk diyarıdır.
Bilinen tarihler söylememiş bunu
Kalkıyor örtüler, örtülen doğacak,
Dinleyin sesini doğan tarihin,
Aydınlıkta karaltı, karatıda şafak
Yalan tarihi gömüp, doğru tarihe gidin.

Asya'nın ortasında Oğuz oğulları,
Avrupa'nın Alplerinde Oğuz torunları
Doğudan çıkan biz, Batıdan yine biz
Nerde olsa, ne olsa kendimizi biliriz
Türk sadece bir milletin adı değil,
Türk bütün adamların birliğidir.
Ey birbirine diş bileyen yığınlar,
Ey yığın yığın insan gafletleri
Yırtılsın gözlerdeki gafletten perde,
Dünya o zaman görecek hakikat nerede,

Hakikat nerede?

"Sak" kelimesi Arapça'da "Bacak" anlamına gelmekte olup, Türkçe'de yer alan "SEKmek" kelimesinin de köküdür. "Sekmek" kelimesi "Yer değiştirmek, Gezmek" anlamına gelmektedir. Bu çerevede "Saka" kelimesinin "Gezgin, Seyyar" anlamı bulunmaktadır. Ayrıca "Saky" kelimesi "Sulama, Su içirme" anlamına, "Saki" kelimesi "Sulayıcı, Sucu" anlamına gelmektedir.

Bu bağlamda Hz. Yusuf'un, "kuyudan seyyarların sucusu tarafından çıkarılması" kısasının "Türk" ( Yükselen, Yükselmiş) ve "Saka" ( Gezgin ) kelimeleri ile "kelimesel ve anlamsal sembolizm" açısından bir bağlantısı ve ilgili ayette verilmek istenen okült bir mesaj olabilir mi? Kur'an ayetlerinin çoklu anlamları olduğu dikkate alındığında bu husus ihtimal dahilinde kalmaktadır. ( Spritüalizmde üst planlardaki vazifeli varlıklar "Gezginler" olarak tanımlanmakta olup, anılan ilinti varsayımı kaba madde planı dünyadaki her olgunun ve olayın üst süptil boyutlardaki olguların yansıması olduğu bilgisine dayanmaktadır. )

Hz. Yusuf'u bulan "SAKAlar" ( Seyyarlar, Üst boyuttaki Vazifeli Varlıklar ), onu kuyudan yani boyut portalı olan solucan deliğinden çıkarmak için "SAKİlerini" ( Sucularını ) yani "bilgi vericilerini" mi göndermişlerdir? "Su" ve "Kova" kelimeleri ilahi kozmik bilgilerin ve bilgi akışının ezoterik sembolleridir. Zira Kova Burcu çağı, ilahi kozmik bilgilerin üst boyuttan yoğun şekilde akıtıldığı, döküldüğü, aktarıldığı bir uyanma ve aydınlanma çağıdır. 

12/19 Ve (1) caet (2) SEYYARATÜN (3) fe (4) erselu (5) VARİDE (6) hüm (7) fe (8) edla (9) DELVE (10) h (11) kale (12) ya (13) büşra (14) haza (15) ğulam (16) ve (17) eserru (18) hü (19) bidaah (20) ve (21) allahü (22) alimün (23) bi (24) ma (25) ya'melun (26) 

( Ve SEYYARLAR geldi de SUCUlarını gönderdiler. KOVAsını sarkıttı. "Ey müjde, bu oğlan." dedi. Onu sermaye olarak gizlediler. Allah o yaptıklarını biliyordu. )

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2020/10/hazar-ve-sirius-ilintisi.html

Bu bölümde "Hazar" kelimesinin de "Gezgin" anlamına geldiğine değinilmişti.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder