20 Aralık 2020 Pazar

Illuminati meselesi

"Illuminati" ...... bu kelime bilinçli bir medya iletişimi süreci sonunda artık herkese bıkkınlık getiren bir kavrama dönüştürülerek sıradanlaştırılmış latince kökenli bir sıfattır.

Kur'an ayetlerini baz alan ancak ayetlere farklı ve ters anlamlar yüklemek suretiyle hareket eden kontrol obsesif küreselciler kendilerini "Illuminati" ( Aydınlanmışlar ) olarak adlandırmaktadırlar. "Illuminati" kelimesinin Arapçası "Münevverin" ( Nurlanmışlar / Aydınlanmışlar ) kelimesidir. Bu kavram, Adam Weisshaupt tarafından kurulduğu belirtilen Illuminati isimli cemiyet ile sınırlı değildir. Illuminati kelimesinden bahsedenleri, kıt bilgileriyle alaya alanların espri niyetine söyledikleri gibi Illuminati, yeri ve merkezi belli veya gizli olan bir kurum da değildir. "Illuminati" kelimesi Kur'an ayetlerine istinaden ortaya çıkarılmış, farklı anlamlar yüklenmiş ve sembolizm içeren ezoterik bir kavramdır.

24/35 - Allahü NURus semavati vel ard .... ( Allah göklerin ve yerin AYDINLIĞIDIR. ..... )

2/257 - Allahü veliyyüllezıne amenu yuhricühüm minez zulümati ilen NUR vellezine keferu evliyaühümüt tağutü yuhricunehüm minen NURİ ilez zulümat ülaike ashabün nar hüm fıha halidun

( Allah o inananların dostudur. Onları karanlıklardan AYDINLIĞA çıkarır. O inkar edenler, onların dostları azgındır ki onları AYDINLIKTAN karanlıklara çıkarır. Onlar ateşin sahipleridirler. Onlar onun içinde ebedidirler. )

Şeytani kültün kadim metodu olan tersten ve farklı anlam yükleme ilkesine göre yukarıdaki ayetlerdeki Allah kelimesinin yerine İblis kelimesi ( haşa ) konulmakta ve "aydınlıktan karanlığa" ve "karanlıktan aydınlığa" ifadelerine de ters anlamlar yüklenmektedir. Satanizmin özünde İblis'i ve tayfasını ilahlaştırmak ve Rab'be şirk koşmak bulunmaktadır.

Aşağıdaki ayetlerde yer alan "Kitabın Münir" ( Aydınlatıcı Kitap ) ifadesi de "İblis'in Adem'i yasak ağaca yönlendirerek bilgilenmesini, aydınlanmasını sağlaması" kavramı ile ilintilendirilmektedir.

22/8 - Ve minen nasi men yücadilü fillahi bi ğayri ılmin ve la hüden ve la KİTABİN MÜNİR

( Ve insanlardan kimi, ilimsizce, yönlendirme olmadan ve AYDINLATICI KİTAP / YAZI olmadan Allah hakkında mücadele eder. )

35/25 - Ve in yükezzibuke fe kad kezzebellezine min kablihim caethüm rusülühüm bil KİTABİL MÜNİR

( Ve eğer seni yalanlıyorlarsa, o onlardan öncekiler de yalanladılar. Resulleri onlara AYDINLATICI KİTAP / YAZI ile gelmişti. )

Bu bağlamda Amerika'da bulunan ve Statue of Liberty ( Özgürlük Anıtı ) olarak bilinen heykel "Şeytanın getirdiği ateş ve kitap ile aydınlanmayı" sembolize etmektedir. Zira heykel, sağ elinde meşale, sol elinde de kitap tutan bir kadın figüründen oluşmaktadır. Bu nedenle şeytana "Lucifer" ( Işık getiren ) ismi de verilmektedir.


Şeytanın ve meleklerin "kadın" ile sembolize edilmesi de satanik bir eğilimdir. Bu eğilimler, aşağıdaki ayetlerin çoklu anlamları kapsamında bildirilmektedir.

4/117 - İn yed'une min dunihı illa İNASA ve in yed'une illa ŞEYTANEN merıda

( Kesinlikle onlar, O’nun haricinde ancak KADINLARI* çağırırlar. Kesinlikle ancak asi inatçı ŞEYTANI çağırırlar. )

* Ayette satanistlerin şeytanı kadın olarak sembolize etme eğilimlerine dikkat çekilmektedir.

53/27 - İnnellezine la yu'minune bil ahırati le yusemmunel melaiket tesmiyetel unsa

( Kesinlikle o ahirete inanmayanlar, melekleri kadın isimleriyle isimlendiriyorlar. )
Kur'an'daki Nur ( Aydınlık ) suresi 24. sure olup, bu sayının nümerolojik değeri, okült ezoterik sembolizmde önemli bir yeri olan "6" sayısını ( 2+4 = "6" ) vermektedir. Allah kelimesini oluşturan harflerin ebced değerleri toplamının 66 sayısını vermesi, göklerin ve yerin 6 günde yaratılması gibi Kur'ani olgular 6 sayısına dikkat çekmektedir. Ayetle de sabit olduğu üzere varlıkların, Allah'ın Kur'an vasıtasıyla bahşettiği ilimden başka ilimleri olamayacağından dolayı yaratılıştaki her türlü pozitif veya frekans içeren faaliyet kur'an ayetlerindeki ilme dayalı olarak gerçekleştirilmektedir.

Ayrıca 9 sayısı da bu minvalde 6 sayısının şekilsel tersi olması ve negatif frekansı sembolize etmesi itibarıyla dikkat çekmektedir. İncil'de "canavarın sayısı / insanı simgeleyen sayı" olarak bildirilen 666 sayısının nümerolojik değeri de "9" sayısını ( 6+6+6 = 18 ... 1+8 = 9 ) vermektedir. 666 sayısı teslis ( üçleme ) vasıtasıyla şirk koşmayı sembolize eden sayıdır. El ile 666 işareti yapılarak bir gözün kapatılması da okült ezoterik bir sembolizmdir.

Şeytana kulluk etme tarikatlarına üye olanların batı kültüründeki maske ismi "Illuminati" ( Aydınlanmışlar ) doğu kültüründeki maske ismi ise "Mutasavvıfin" ( Tasavvufçular, Sufiler, Bilgiciler, Bilgeler )

* Tasavvuf ( Bilgilenme, Bilgeleşme ) kelimesi, Illumination ( Aydınlanma ) kelimesiyle dolaylı olarak ilintilidir. Zira "Nur" ( Aydınlık ), "Bilgi"nin sembolüdür. Tasavvuftaki "Nura ulaşmış şeyh" yani "Munevver* şeyh" kavramı "Bilgeliğe ermiş şeyh" anlamında olup doğrudan "Illuminatus" kelimesini ifade etmektedir. 

"Munevver"* ( Aydınlanmış ) kelimesi "Nur" ( Aydınlık ) kökünden türemiş bir sıfattır.

Munevver = Illuminatus* = Aydınlanmış
Munevverin = Illuminati = Aydınlanmışlar









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder