4 Ağustos 2022 Perşembe

Sıfır, Seferet ve Kod yazıcılar?!

Türkçe'de bir rakamın ismi olarak bilinen "Sıfır" kelimesi esasen SFR kökünden türemiş olan ve diğer dillerde de ortak bir anlam ile yani "Döngüleme, Turlama, Yazma" anlamıyla yer alan bir kelimedir. ( "Sıfır" sayısı, döngüsel bir çizim hareketiyle elde edilmektedir. )

"Sıfır" kelimesinin diğer dillerdeki tezahürlerine bazı örnekler şöyledir.

Cypher ( Şifre, Kod ) ( İng. )

Chiffre ( Rakam ) ( Fra. )

Cifr ( Sayı, Şifre ) ( Ara. )

Ziffer ( Rakam ) ( Alm. )

Şifre ( Kod ) ( Tür. )

Sefer ( Döngü, Tur ) ( Tür., Ara. )

Sefir ( "Sefer" kökünden "Sefere gönderilmiş olan, Elçi" ) ( Ara. )

Sefr ( Yazı yazmak * ) ( Ara. )

Sefere ( Yazıcı ) ( Ara. )

Sphere, Sphère ( Küre ) ( İng., Fra. )

Sephirot ( Kabala'daki Hayat Ağacı'nın öğeleri olan daireler, küreler )

Sepharad ( İspanyol yahudisi muhacirler / seferciler )

* "Yazma", bir düzlem üzerinde döngüsel hatlar, çizgiler oluşturulması eylemidir.  "Sefer" kelimesinin algılanan anlamının "Bir alan içerisinde döngüsel gidip gelme hareketi" ve "Tekrarlama" olması "Yazma" eylemiyle semantik uyum arzetmektedir. 

"Sıfır" sayısı dairesel şekliyle bir boyut portaline benzemektedir. Portalden "Şifre"* vasıtasıyla geçildiği düşünüldüğünde "Sıfır" kelimesinin "Şifre, Kod" anlamı da ortaya çıkmaktadır.

Kur'an'daki ilk "Sefer" kelimesi, bulunduğu ayetteki 11. kelimedir;

2/184 Eyyamen (1) ma'dudat (2) fe (3) men (4) kane (5) min (6) kum (7) meridan (8) ev (9) ala (10) SEFERİN (11) .... 

( Adedi belirli günlerdir. O halde sizlerden kim hasta veya SEFERDE olursa .... )

1 ile 10 arasında toplam 11 rakam bulunması ve 0 sayısının bu düzende 11. rakam olması, "Sıfır" kelimesinin "boyut portalı" ve "halden hale geçiş" anlamlarıyla ilintisini de ortaya koymaktadır. Öte yandan 11 sayısı, okült ezoterizmde portal açıcı, halden hale geçirici, sihirleyici işlevi olan "Sıfır - Şifre - Sefer - Cypher - Cifir" niteliğinde kullanılmaktadır.

"SFR" kökü, aşağıdaki ayette "Sefr" ( Yazıcı ) anlamıyla yer almaktadır.

80/15 Bi (1) eydin (2) SEFERETin (3) 

( YAZICILARın ellerindedir. )

Yukarıdaki ayette "Yazıcı" kelimesi için SFR kökünün yani "Sefr" kelimesinin ( Sıfır / Şifre ) kullanılması ilginçtir. Zira diğer bazı ayetlerde olduğu gibi "Kâtib" kelimesi de kullanılabilirdi. Dolayısıyla, yaratılışın kodlarını içeren Kur'an'dan bahsedilen bu ayette geçen ve "Sefr" ( Yazı yazmak ) kelimesinden türeme olan "Seferet" ( Yazıcılar ) kelimesinin esasen Kur'an'ın oluşturulması için Allahu Teala tarafından görevlendirilmiş "Şifre yazıcı / Kod yazıcı" vazifeli varlıkları ( melekler ) temsil ediyor olması kuvvetle muhtemeldir.

"Cifr / Cefr ilmi**, harflere ve özellikle ünsüz harflere*** sayı değerleri verilmek suretiyle olgu ve olayları yorumlama ilmine verilen isimdir. Yani "Cifr ilmi" bir "kodlama / ŞİFReleme" işlemidir. Bilgisayar yazılımlarının, harflerin ve kelimelerin sayılarla ( 0,1 ) kodlanması işlemi olması da dikkat çekmektedir. 

Kur'an'ın, harf, kelime, ayet, sure, ayet numarası ve sure numarası bazında tamamen kodlanmış bir ilahi kozmik kaynak olması bu noktada önem arzetmektedir. 

* "C" ve "S" harfleri dillerde birbirlerini ikame eden harflerdir. Dolayısıyla "Sefr" kelimesi "Cefr" olarak da telâffuz edilebilir.

** Kelimelerin etimolojik analizlerinde ünsüz harfler baz alınır.

Aşağıdaki ayetlerde yer alan "Kitabun Merkum" ( Rakamlandırılmış Yazı ) ifadesi de konuyla tam semantik uyum arzetmektedir.

83/9 Kitabun merkum

( Rakamlandırılmış yazı. )

83/20 Kitabun merkum

( Rakamlandırılmış yazı. )

Ayrıca "Kitabun merkum" ifadesinin ilk kez geçtiği ayetin kodunda ( 83/9 ) 11 nümerolojisi olması da dikkat çekmektedir. ( 83 ... 8+3 = 11 ve 9 ) 

"Sıfır" sayısı kendisiyle çarpılan her sayıyı sıfıra indirgeme yani "yokluğa erdirme" özelliğine sahiptir. Bu yönü ile bu sayıya ilahi nitelik de atfedilmiş olup Mu uygarlığında Yaratıcı "Daire" şekli ile sembolize edilmiştir. Ayrıca spiritüel öğretilerde "Sıfır" sembolü en üst seviyedeki idrak seviyesi olan "Hiçlik, Yokluk" seviyesini nitelemektedir ki bu seviye ruhsal tekâmülün son aşamasını yani yok olarak Allah'ın indine kavuşmayı temsil etmektedir.

Georges Ifrah tarafından yazılmış olan "Sıfırın Gücü" isimli kitap konu bağlamında faydalı olabilir.







2 yorum:

  1. Sipihr: 1. Gökyüzü 2. Talih, baht.

    YanıtlaSil
  2. https://drmunirderman.net/2018/08/25/kenzul-hakikat-hakikatin-hazinesi/
    Okumanızı temenni ederim.

    YanıtlaSil