9 Ağustos 2022 Salı

Teslis şirkinin ayetlerdeki kodları ... Yıldız, Ay ve Güneş

Şirkin sembolü niteliğinde olan "Teslis" ( Üçleme, Trinity ) olgusu Kur'an'da şöyle bildirilmektedir.

4/171 Ya ehlel kitabi la tağlu fi dinikum ve la tekulu alellahi illel hakk innemel mesihu iysebnu meryeme rasulullahi ve kelimetuh elkaha ila meryeme ve ruhun minhu fe aminu billahi ve rusulih ve LA TEKULU SELASEH intehu hayran lekum innemellahu ilahun vahid subhanehu en yekune lehu veled lehu ma fis semavati ve ma fil ard ve kefa billahi vekila

( Ey kitap sahipleri, dininizde azgınlık etmeyin ve Allah üzerine gerçek haricindekini söylemeyin. Meryem oğlu Mesih İsa, kesinlikle Allah' ın resulü, Meryem'e atmış olduğu kelimesi ve O’ndan ruhtur. O halde, Allah’a  ve O’nun resullerine inanın ve ÜÇTÜR DEMEYİN. Kendi hayrınıza bundan imtina edin, vazgeçin. Kesinlikle ki Allah tek ilahtır. O, çocuk sahibi olmaktan yücedir. Göklerde ne varsa ve yerde ne varsa O’nadır. Vekil olarak Allah kafidir. )

5/73 LEKAD KEFERALLEZİNE KALU INNELLAHE SALİSU SELASEH selaseh ve ma min ilahin illa ilahun vahid ve in lem yentehu an ma yekulune le yemessennellezine keferu minhum azabun elim

( O "Kesinlikle ALLAH, ÜÇÜN ÜÇÜNCÜSÜDÜR." DİYENLER İNKAR ETMİŞLERDİR. Tek ilahtan başka ilah yoktur. Eğer o söylediklerinden vazgeçmezlerse, kesinlikle onlardan o inkar edenlere elim azap dokunacaktır. )

77/29 İntaliku ila ma kuntum bihi tukezzebun

( O yalanlamış olduğunuza gidin. )

77/30 İntaliku ila ZILLİN ZİY SELASİ ŞU'ABİN

( ÜÇ ÇATALLI GÖLGEye gidin. )

77/31 La zalilin ve la yuğniy minel lehebi

( Gölgelendiren değildir ve alevden koruyup fayda vermez. )

77/32 İnneha termi bi şererin kel kasri

( Kesinlikle o saray gibi kıvılcımlar atar. )

"Teslis" olgusu muhtelif kavimlerde, göksel fenomenlerin ve göksel varlıkların kişileştirilerek ilah addedilmesi ve isimlendirilmesi suretiyle tezahür etmiştir.

Antik Mısır'da ; "Horus - Isis - Osiris"

Hinduizm'de ; "Brahma - Vishnu - Shiva"

Mezopomtamya uygarlıklarında ( Babil, Sümer, Asur, Akad ) ; "Tammuz - Nimrod - Ishtar" veya "Sin - Shamash* - Ishtar**"

* Shamash = Sems = Güneş

** Ishtar = Star = Yıldız = Venüs = Babil Fahişesi ( Satanik sembolizmde )



Sin - Shamas - Ishtar

Günümüzde halen mevcudiyetini devam ettiren "Baba - Oğul - Kutsal Ruh" üçlemesi de kutsal kitaptaki sembolizmin farklı anlam yüklenmek suretiyle paganlaştırılmasının bir sonucu olarak şirk kapsamında kalmaktadır.

Necm ( Yıldız ) suresinin aşağıdaki ayetlerinde göksel olgular ile ilintilendirilmiş teslis hususu Lat, Uzza ve Menat üçlemesiyle misallendirilmektedir.

53/19 E fe raeytumul LATE vel UZZA

( Artık LAT' ı ve UZZA' yı gördünüz mü? )

53/20 Ve MENATes SALİSETEL uhra

( Ve diğer ÜÇÜNCÜ olan MENAT' ı? )

İncil ayetlerinde yer alan ve "İnsanı simgeleyen canavarın sayısı" olarak anılan "666" sayısı da şirkin temsili olan "Teslis" ( Üçleme ) olgusunun nümerik bir sembolü niteliğindedir. ( 6 sayısı ezoterik nümerolojide "yaratıcıyı ve yaratış kudretini" simgelemektedir. ) 

66 Revelations 13-"18" Bu konu bilgelik gerektirir. Anlayabilen, canavara ait sayıyı hesaplasın. Çünkü bu sayı insanı simgeler. Sayısı ALTIYÜZALTMIŞALTIdır.

Ayetin numarası olan 18 sayısı 6+6+6 işleminin sonucu olup, 666 sayısının bir sembolü niteliğindedir.

Şirkin tezahürü olan "Teslis" olgusunun göksel varlıklar ile ilintilendirilmesi hususu  Kur'an'da "Kevkeb - Kamer - Şems" ( Güneş - Ay - Yıldız) üçlemesiyle zikredilmektedir.

6/76 Fe lemma cenne aleyhil leylu raa KEVKEBA kale haza rabbi fe lemma efele kale la uhibbul afilin

( Üzerine gece çöktüğünde YILDIZ* gördü. "Rab’bim budur." dedi. Ama kaybolduğunda " Ben kaybolanları sevmem." dedi.  )

* Ayetteki "Yıldız"'ın "Venüs" ( Zühre ) olduğu kabul edilmektedir. 

6/77 Fe lemma rael KAMERA baziğan kale haza rabbi fe lemma efele kale lein lem yehdini rabbi le ekunenne minel kavmid dallin

( AY' ı doğarken gördüğünde "Rab’bim budur." dedi. Kaybolduğunda ise "Rab’bim beni yönlendirmeseydi, sapıklar kavminden olurdum." dedi.  )

6/78 Fe lemma raeş SEMSE baziğaten kale haza rabbi haza ekber fe lemma efelet kale ya kavmi inni beriun min ma tuşrikun

( GÜNEŞ'i doğarken gördüğünde "Rab’bim budur. Bu en büyüktür." dedi. Kaybolduğunda ise "Ey kavmim kesinlikle ben o ortak koştuklarınızdan beriyim." dedi. )

6/79 İnni VECCEHTU VECHİYE LİLLEZİ FETARAS SEMAVATİ VEL ERDA HANİFEN ve ma ene minel muşrikin

( Kesinlikle BEN YÜZÜMÜ BİRLEYİP DOĞRULUĞA YÖNELEN OLARAK, yüzümü GÖKLERİ VE YERİ YOKTAN YARATANA ÇEVİRDİM. Ben ortak koşanlardan değilim. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder