4 Şubat 2023 Cumartesi

Bataklıktaki sarhoşlar

"Biliyorum zararlı ama bir türlü bırakamıyorum."

Bu cümle, kötü alışkanlık batağına saplanmış olan ve nefsani frekansların idraklerini bloke etmiş olduğu kişilerden sıkça duyulan bir cümledir. Anılan kötü alışkanlık bir madde bağımlılığı olabileceği gibi obsesif kompulsif tutum ve davranış saplantısı da olabilmektedir.

Allah yolundan sapmak ve sonucunun kendisine de kötülük olduğunu bile bile kötülüğü alışkanlık haline getirmek ve zulmetme arzusundan vazgeçememek nefsani frekanslara bağlı olarak gerçekleşen bağımlılık sendromu ile benzerlik arzetmektedir. Bugün dünyanın cehennem olmasının müsebbibi olan zümrenin durumu da tam anlamıyla budur. 

Bu husus ayetlerde "bile bile yapmak", "sarhoşluk" ve "bataklıkta oynamak" kelimeleriyle temsil edilmektedir.

15/72 Le amruke innehum le fi SEKRATİHİM YA'MEHUN

( Ömrün için ki, kesinlikle onlar SARHOŞLUKLARININ İÇİNDE BOCALIYORLARDI. )

8/27 Ya eyyuhellezine amenu la tehunullahe ver rasule ve TEHUNU EMANATİKUM VE ENTUM TA'LEMUN 

( Ey o inananlar, Allah’a  ve resule ihanet etmeyin. BİLE BİLE EMANETLERİNİZE İHANET ETMEYİN. )

3/135 Vellezine iza fealu fahişeten ev zalemu enfusehum zekerullahe festağferu li zunubihim ve men yağfiruz zunube illellah VE LEM YUSİRRU ALA MA FEALU VE HUM YA'LEMUN

( Ve onlar ahlaksızlık yaptıklarında veya nefislerine zulmettiklerinde Allah’ ı hatırlarlar da günahları için af isterler. Allah’ın haricinde günahları kim affeder? VE ONLAR O YAPTIKLARINDA BİLE BİLE ISRAR ETMEZLER. )

6/91 Ve ma kaderullahe hakka kadrihi iz kalu ma enzelellahu ala beşerin min şey' kul men enzelel kitabellezi cae bihi musa nuran ve huden lin nasi tec'alunehu karatiyse tubduneha ve tuhfune kesira ve ullimtum ma lem ta'lemu entum ve la abaukum kulillahu summe ZERHUM Fİ HAVDİHUM YEL'ABUN 

( Ve onlar "Allah insanlara hiçbir şey indirmemiştir." dediklerinde, Allah' ı gerçek kudreti ile takdir edemediler. De ki: "Musa'nın insanlara aydınlık ve yönlendirme olarak getirdiği, sizin onu kağıtlara dönüştürdüğünüz, onu açıkladığınız ve çoğunu gizlediğiniz, sizin ve babalarınızın o bilmediklerinizi öğrendiğiniz o kitabı kim indirdi?" De ki: "Allah" Sonra ONLARI BATAKLIKLARININ İÇİNDE OYNAMAYA BIRAK. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder