13 Şubat 2023 Pazartesi

Simpsons "Mobile Homer" bölümündeki mesajlar

Bazı olayları ve kişileri önceden tasvir ve konu etmesiyle meşhur olan "Simpsons" isimli dizinin 2005 yılında yayınlanan "Mobile Homer" ( Seyyar Homer ) isimli, 16. sezonun 13. bölümü, son günlerde sosyal medya üzerinden de paylaşıldığı üzere "Kahramanmaraş" ve "İstanbul" temalı olması açısından ve ilginç sahneler, replikler içermesinden dolayı dikkat çekmektedir. 

Simpsons "Mobile Homer" bölümünden "Mobile Home" ( Seyyar Ev ) sahnesi...

- Dizinin ilgili bölümünün yayın tarihi 2005 olup, bu sayının nümerolojik değeri olan 7 sayısı, son Kahramanmaraş depremindeki 7, 11 ve İkili Yedi tespitleriyle uyum arzetmektedir.

- İlgili bölüm 16. sezonun 13. bölümüdür. 1+6+1+3 = 11

- Bu bölümde "Kahramanmaraş'a "Konteynırlar" içinde DVD götüren bir gemi" söz konusudur. "Konteynır" depremzedelerin bundan sonra içinde yaşayacakları yapılar olması açısından manidardır.

- Bölümün ismi "Mobile Homer" ( Seyyar Homer ) olup "Homer", filmdeki baba Simpson'un ismidir. Ancak bu kelime esasen "Evci" anlamına gelmekte olup, "Mobile Homer" ifadesi de "Seyyar Evci" anlamına gelnektedir ki bu ifade depremzedelerin seyyar evlerde, konteynırlardaki yaşamını tasvir etmekte gibidir.

- Bölümün sonunda da "İstanbul" gündeme gelmektedir.

- Dizinin yapımcı yönetmeninin ismi  "Al Jean" olup bu isim "El Cinn" ( Cin ) kelimesiyle olan fonetik benzerliği açısından dikkat çekmektedir. İlahi nizamın bu tezahürü vasıtasıyla, olayları önceden haber veren bu gibi  filmlerin kulak hırsızlığı yapan cinlerden alınan bilgilerle üretildiği ve daha sonra da ilgili olayların küreselciler tarafından kurgulandığı ve gerçekleştirildiği batınen bildirilmekte gibidir.

15/16 Ve lekad cealna fis semai burucen ve zeyyennaha lin nazirin

( Ve gökte burçlar oluşturduk ve onu bakanlar için süsledik. )

15/17 Ve hafiznaha min kulli ŞEYTANİR racim

( Ve onu tüm kovulmuş ŞEYTANLARDAN koruduk. )

15/18 İlla MEN İSTEREKAS SEM'A fe etbeahu şihabun mubin

( O KULAK HIRSIZLIĞI YAPAN KİMSE ( CİN ) hariç. Artık onu apaçık kıvılcım takip eder. )

Bölümdeki bazı kareler aşağıdadır.


"Konteynır" yüklü bir "gemi" denize kıyısı olmayan Kahramanmaraş'a gidiyor.

Arabanın bagajındaki çorba konserveleri deprem bölgesine gönderilen yardım erzaklarını tasvir etmekte gibidir.

Meşhur "İstanbul is not Constantinopolis" şarkısındaki "Bir mehtaplı gecede İstanbul"  sözleri "deprem" zamanı ve yeri açısından yorumlandığında ilginç bir durum oluşturmaktadır. "Gece" ve "İstanbul" ...

Dizinin yapımcı yönetmeninin ismi "Al Jean" ( El Cinn )

ABD savaş gemisi "USS Nitze"'nin 04.02.2023 tarihinde İzmit Körfezi'ne demirlemiş ve 05.02.2023 tarihinde, Kâğıthane'de, patlamayı andıran bir ses eşliğinde 3 şiddetinde bir deprem oluşmuştur. Simpsons dizisinde bir geminin yer alması da bu bağlamda dikkat çekmektedir.

"USS Nitze" isimli geminin uzunluğu 155 metredir. ( 1+5+5 = 11 )


Ayrıca bkz. 

https://kuranilmi.blogspot.com/2023/02/kahramanmaras-depremi-ve-depremlerdeki.html

2 yorum:

  1. 9-11 ekim 2019 tarihinde yapılan Kahramanmaraş deprem tatbikatı da bu bağlamda yapılan bir çeşit ritüel bana kalırsa.

    YanıtlaSil
  2. Bildiri için teşekkürler. Ayrı bir bölümde yer verilecektir.

    YanıtlaSil