26 Şubat 2023 Pazar

Tarumar Dünya ve İveca

"Tarumar" ( Tar-u mar ) kelimesi "Tar" ( Saç ) ve "Mar" ( Yılan ) kelimelerinden oluşmakta ve kök anlam olarak "Yılan Saç / Yılandan Saç / Yılan gibi Saç" anlamına gelmektedir. Yılanın doğru ve düzgün olmayan, "eğrilik" arzeden  ( "eğri büğrü" olan ) şekline istinaden bu sıfat tamlaması "Kargaşa, Karışıklık, Düzensizlik, Kaos" anlamlarını temsil etmektedir. Bu anlam küresel "yılanların" marifetiyle cehenneme dönüştürülmüş dünyayı niteleyebilecek en uygun anlamdır.

"Eğrilik" kavramının Kur'an'daki karşılığı "İveca" kelimesi olup, Kur'an'da 9 kere tekrarlanan bu kelime bilinçli, sinsi ve kötü niyetli olarak insanların doğru olandan yani Allah'ın "doğru yolundan" ( sirat el mustakim ) saptırılması anlamını temsil edilmektedir. ( Okültizmde 9 sayısı, yaratılışın ve pozitif frekansın nümerik sembolü olan 6 sayısının tersi olup, sihiri, zihin kontrolünü ve negatif frekansı simgelemektedir. )

"İveca" ( Eğrilik ) kelimesinin yer aldığı ve "Kitab"ın, "Allah yolunun" ve "Çağırıcı"nın ( haberci resulün ) "doğru" olduğunun vurgulandığı 9 ayet şöyledir.

3/99 Kul ya ehlel kitabi lime tesuddune an sebilillahi men amene tebğuneha İVECEN ve entum şuheda ve mallahu bi ğafilin an ma ta'melun

( De ki: "Ey kitap sahipleri, şahit olmanıza rağmen, onu EĞRİLTMEYİ arayarak, neden o inananları Allah yolundan döndürüyorsunuz. Allah o yaptıklarınızdan habersiz değildir." )

"İveca" kelimesinin ilk kez geçtiği ayetin numarasının 99 ( 9+9 = 18 ... 6+6+6 ... 666 ... 9 ) olmasi da dikkat çekmektedir. 

7/45 Ellezine yesuddune an sebilillahi ve yebğuneha İVECA ve hum bil ahirati kafirun

( Onlar, Allah yolundan döndürürlerdi ve onu EĞRİLTMEYİ ararlardı. Ahireti de inkar ederlerdi.  )

7/86 Ve la tak'udu bi kulli siratin tuidune ve tesuddune an sebilillahi men amene bihi ve tebğuneha İVECA vezkuru iz kuntum kalilen fe kesserakum venzuru keyfe kane akibetul mufsidin

( Ve tehdit ederek, vaad ederek, O’na inananları Allah yolundan menederek ve o yolu EĞRİLTMEYİ arayarak her yola oturmayın. Hatırlayın, zamanında azdınız da o sizi çoğalttı. Bakın bozguncuların sonu nasıl oldu.  )

11/19 Ellezine yesuddune an sebilillahi ve yebğuneha İVECA ve hum bil ahirati hum kafirun

( O Allah yolundan döndürenler ve onu EĞRİLTMEYİ arayanlar ve onlar ahirete de inkarcılardır. )

14/3 Ellezine yestehibbunel hayated dunya alel ahirati ve yesuddune an sebilillahi ve yebğuneha İVECA' ulaike fi dalalin beiyd

( Onlar dünya hayatını ahiret üzerine severler. Allah yolundan döndürürler ve onu EĞRİLTMEYİ ararlar. Onlar uzak, derin sapıklık içindedirler. )

18/1 El hamdu lillahillezi enzele ala abdihil kitabe ve lem yec'al lehu İVECA

( Övgü, kuluna kitabı indiren ve ona EĞRİLİK kılmayan Allah içindir. )

20/107 La tera fiha İVECEN ve la emta

( Orada EĞRİLİK ve tümsek görmezsin. )

20/108 Yevmeizin yettebiuned daiye la İVECE leh ve haşeatil asvatu lir rahmani fe la tesmeu illa hemsa

( O gün, kendisinde EĞRİLİK olmayan çağırıcıya tabi olurlar. Rahman için sesler kısılır da fısıltılı gizli ses haricindekini duymazsın. )

39/28 Kur'anen arabiyyen ğayra zi İVECİN leallehum yettekun

( EĞRİLİĞİ olmayan Arapça Kur'an. Umulur ki sakınırlar. )

Okült ezoterik sembolizmde yer alan ve "saçları yılanlardan oluşmuş" olan "Medusa" karakteri esasen kaosu simgeleyen satanik bir semboldür.

Saçları yılandan olan Medusa

İstanbul'daki Yerebatan Sarnıcı'nda kafası ters dönmüş olarak konumlandırılmış bir Medusa* heykeli bulunmakta olup, Keltler ( Galatyalılar / Druidler / "Mecusi"ler* ) her yıl bu heykelin önünde ayin yapmak üzere İstanbul'a gelmektedirler. Bir Hollywood ( Kutsal Orman / Kutsal Tahta tarikatı ) yapımı olan "Inferno" ( Cehennem ) filminin son sahnelerinin Yerebatan Sarnıcı'nda çekilmiş olması da konu bağlamında mesaj içermektedir. ) 

Yerebatan Sarnıcı'ndaki ters konumlandırılmış Medusa kafası

* "Medusa" ve "Mecusi" kelimeleri ortak kökenden olup "Ateş gibi olan, Ateşli, Ateşçi, Ateşe Tapan" anlamlarını içermektedirler. Batı dillerindeki "Magician / Magicien" ( Sihirbaz, Büyücü ) kelimeleri de aynı ortak kökendendirler.

Yılan gövdeli varlık olarak resmedilen ve okült bir sembol olan "Şahmaran" ( Yılanlar Şahı ) karakteri de kökende "Medusa" ile semantik özdeşlik arzetmektedir.

Tarsus'taki Şahmaran heykeli

"Ordo ab Chao" ( Kaosa Dayalı Düzen ) sloganını benimsemiş olan  şeytanların yegane hedefi "doğru olanın eğriltilerek" dünyada daimi bir kaos ortamının temin edilmesi ve buna bağlı olarak da insanların her daim meşakkat ve sıkıntı içinde tutulmalarıdır. Bu husus Al'i İmran suresinin 118. ayetinde net olarak bildirilmektedir.

3/118 Ya eyyuhellezine amenu la tettehizu bitaneten min dunikum LA YE'LUNEKUM HABALA VEDDU MA ANİTTUM KAD BEDETİL BAĞDAU MİN EFVAHİHİM ve ma tuhfi suduruhum ekber kad beyyenna lekumul ayati in kuntum ta'kilun

( Ey o inananlar, sizin dışınızdakilerden sırdaş edinmeyin. SİZDEN SIKINTIYI, DÜZENSİZLİĞİ EKSİK ETMEZLER O SİZİ MEŞAKKATLE HELAK EDENİ SEVERLER, ARZULARLAR. AĞIZLARINDAN KİN, ÖFKE, ÇİRKİNLİK ORTAYA ÇIKAR. O göğüslerinin gizlediği ise daha büyüktür. Eğer sizler akıl etmekteyseniz, sizlere ayetleri açıkladık. )

Çin'de yeni inşa edilmesi planlanan "Jinghe New City Culture and Art Center"'ın ( Jinghe Yeni Şehir Kültür ve Sanat Merkezi ) mimari tasarım görselleri konu ile sembolik açıdan uyum arzetmektedir. Ayrıca projenin mimarı olan Zaha Hadid'in "Queen of the CURVE" ( EĞRİNİN / EĞRİLİĞİN Kraliçesi ) olarak tanımlanması da dikkat çekmektedir.


Jinghe New City Culture and Art Center"'ın ( Jinghe Yeni Şehir Kültür ve Sanat Merkezi ) tasarımı

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2020/05/keltler-druidler-ve-medusa-sahmiran.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder