19 Şubat 2023 Pazar

Vay o gün yalanlayanlar için! -2-

52/11 Fe veylun yevmeizin lil mukezzibin

( Artık vay o gün yalanlayanlar için. )

Kur'an'da ilk defa Tur suresinin yukarıdaki ayetinde geçen kalıp niteliğindeki bu cümlenin hedef aldığı kitlelerden biri de, küresel zümrenin ve onların yerel temsilcilerinin insanlığı tam tahakküm altına alabilmek için kurgulamakta oldukları ekonomik, medikal, teknolojik, psikolojik, jeolojik, demografik operasyonları farkedemeyen veya konfor alanlarının dışına çıkmaktan ve esasen cahil oldukları gerçeğiyle yüzleşmekten korktukları için sınırlı bilgileriyle her gerçeğe bilinçli veya bilinçsizce komplo teorisi damgasını vuran kitledir. Esasen bu yaklaşımlarıyla yani gerçeğin açığa çıkmasını engelleyerek dolaylı olarak küresel şeytanlara hizmet ettiklerinin ve insanlık suçu işlediklerinin dahi farkında olmayan bu duyarsız ve inkarcı kitlenin en önde gelen söylemleri de "Bilimsel değil.", "Delili nerede?", "Komplo teorilerini* bırakalım!" gibi kibirli cümlelerdir. Bu söylemleri içeren diyalogları sosyal medya yazışmalarında her gün görmek mümkündür.

* "Komplo Teorisi" ifadesi dahi küresel şeytanların ortaya attığı, görevli müesseseleri Hollywood tarafından 1997 yılında ilk kez "Conspiracy Theory" ismiyle filmi de yapılan ve maalesef çoğunluk tarafından benimsenmiş bir zihin kontrol ve telkin kavramıdır ki bunun sayesinde küreselciler bugüne kadar perde arkasında kalabilmeyi başarabilmişlerdir. Gırtlağına kadar komplonun içine batmış olmasına rağmen hala gerçeklere komplo teorisi diyenlerin durumunun "Titanic kemancılarından" hiçbir farkları yoktur. Üstelik en ilginç olan ise bu kitlenin büyük çoğunluğunun evvelce komplo teorisi diye niteledikleri birçok konuyu daha sonra gerçek olarak kabul etmeleri ancak her yeni olayda tekrar aynı kısır döngüye girmeleridir. Bu durum, yüz yıl önce birisinin "Camdan ekranı olan bir cihaz yapıyorlar ve herkese dağıtacaklar. Her cihazın bir kodu olacak ve böylelikle merkezden kimin nerede olduğunu takip edecekler." demesi ve hemen yalancılıkla, hayalperestlikle ve "komplo teorisyenliği" ile suçlanmasına benzemektedir.

Daha kelime anlamını dahi tam idrak edememiş oldukları ve kapsamından da habersiz oldukları bilimi kendi bildikleri ile sınırlı addeden ve esasen istedikleri "delil" olan, olgu ve olaylar arasındaki ilişkileri tespit edemeyen ve çıkarsama*" yapamayan bu suçlu kitleye işaret eden ayetler şöyledir.

22/3 Ve minen nasi men yucadilu fillahi bi ğayri ilmin ve yettebiu kulle şeytanin merid

( Ve insanlardan Allah hakkında ilimsizce mücadele eden kimse, her asi azgın şeytana tabi olur. )

22/8 Ve minen nasi men yucadilu fillahi bi ğayri ilmin ve la huden ve la kitabin munir

( Ve insanlardan kimi, ilimsizce, yönlendirme olmadan ve aydınlatıcı kitap olmadan Allah hakkında mücadele eder. )

23/70 Em yekulune bihi cinneh bel caehum bil hakki ve ekseruhum lil hakki karihun

( "Onda cinlik var." mı diyorlar? Bilakis onlara gerçek ile geldi. Onların çoğunluğu gerçek için isteksizdirler, zorlanıp hoşlanmayanlardır. )

** "Inference Rule" ( Çıkarsama Kuralı ) "bilimsel"! bir kavram olup kısaca bir olgunun varlığının, onun tesirlerinin sebep olduğu sonuçların analizi yoluyla ispatlanmasını ifade etmektedir. 

"Bilimsel olarak açıklanamayana inanmam." cümlesi de bir başka eğitimli cahil söylemidir. Zira bu sözü söyleyenlerin uzayın varlığına ve hatta kendi varlıklarına dahi inanmamaları, yalanlamaları gerekmektedir. Çünkü yeryüzünde ne uzayın, ne de hücrenin oluşumunun yani yoktan var oluşunun bilimsel açıklamasına, sırrına vakıf tek bir idrakli varlık bulunmamaktadır.

İşte bu nedenledir ki  "Vay o gün yalanlayanlar için!" cümlesi Kur'an'da 12 kere tekrarlanarak insanlara önemli bir mesaj verilmiştir.

52/11 Fe (1) veylun (2) yevme (3) izin (4) li (5) el (6) MUKEZZİBİN (7)

( Artık vay o gün YALANLAYANLAR için. )

- 52. sure, 11. ayet ve 7 kelime ... 7 ve 11 ( İkili Yedi ) ) 

- 77. surede ise bu cümle 10 kere tekrarlanır. ( 77 ... İkili Yedi )

77/15 Veylun yevmeizin lil mukezzibin

( Vay o gün yalanlayanlar için.  )

77/19 Veylun yevmeizin lil mukezzibin

( Vay o gün yalanlayanlar için.  )

77/24 Veylun yevmeizin lil mukezzibin

( Vay o gün yalanlayanlar için.  )

77/28 Veylun yevmeizin lil mukezzibin

( Vay o gün yalanlayanlar için.  )

77/34 Veylun yevmeizin lil mukezzibin

( Vay o gün o yalanlayanlar için.  )

77/37 Veylun yevmeizin lil mukezzibin

( Vay o gün o yalanlayanlar için.  )

77/40 Veylun yevmeizin lil mukezzibin

( Vay o gün o yalanlayanlar için.  )

77/45 Veylun yevmeizin lil mukezzibin

( Vay o gün yalanlayanlar için.  )

77/47 Veylun yevmeizin lil mukezzibin

( Vay o gün o yalanlayanlar için.  )

77/49 Veylun yevmeizin lil mukezzibin

( Vay o gün o yalanlayanlar için.  )

Son tekrar ise 83/10 kodlu ayettedir ki ayet kodunda 11 ve 111 nümerolojisi bulunmaktadır. ( 83 ... 8+3 = 11 ve 10 ... 1+0 = 1 )

83/10 Veylun yevmeizin lil mukezzibin

( Vay o gün yalanlayanlar için. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder