19 Şubat 2023 Pazar

Üflenen Ruh ve 21 sessiz harf

"Ruh" kelimesi RH kökünden olan ve "manayı" yani "bilgiyi, bilinci" yani "kelimeyi" ve nihai anlamda da "harfleri" ifade eden bir kavramdır. "Rüzgar" anlamına gelen "Rih" kelimesi de aynı kökten olup, "ruhundan üfleme" kavramı ile de sembolik ilinti arzetmektedir.

Ruh kelimesinin nümerik sembolü 21 sayısı olup, bu kelime Kur'an'da 21 kere tekrarlanmaktadır. Ayrıca "Ruh ilmi" kavramından bahsedilen tek ayet olan İsra suresinin 17/85 kodlu ayetinde de 21 sayısı nümerolojik olarak kodlanmıştır.

17/85 Ve (1) yes'elune (2) ke (3) an (4) er (5) ruh (6) kul (7) er (8) ruhu (9) min (10) emri (11) rabb (12) i (13) ve (14) ma (15) utitum (16) min (17) el (18) ilmi (19) illa (20) kalila (21) 

- Ayet kodunun nümerolojik değeri 21 sayısını vermektedir. ( 1+7+8+5 = 21 )

- Ayette 21 kelime bulunmaktadır.

( Ve sana ruhtan sual ediyorlar. De ki: "Ruh, Rab’bimin işlerindendir. İlminden size azıcık haricinde verilmemiştir." )

Türkçe alfabe, ağız ve dilin üretebildiği her ses için ayrı bir harfin yer aldığı yegane alfabe olup 29 harften ( 21 sessiz, 8 sesli harf ) oluşmaktadır. Kelimelerin özü olan "sessiz harfler" etimolojik analizlerin de temelini oluşturmaktadır. Zira etimolojik analizlerde daima sessiz harfler baz alınmaktadır. Bu bağlamda sessiz harfleri, muteşabih olarak alfabenin özü, ruhu olarak nitelemek mümkündür.

İdrakli varlık yaratılışını tasvir eden ve esasen "harf frekanslarının iletilmesi"ni tasvir eden "Ruhtan üflenmesi"  ifadesinin Kur'an'da ilk kez Hicr suresinin 29. ayetinde geçmesi konu bağlamında dikkat çekmektedir.

15/"29" Fe iza sevveytuhu ve nefahtu fihi min ruhiy fe kau lehu sacidin

( Onu düzenleyip şekillendirdiğimde ve içine ruhumdan üflediğimde, artık ona yere kapanarak serilin. )

İdeal alfabe olan Türkçe alfabede 29 harf bulunmakta ve bu harfler 21 sessiz, 8 sesli harf olarak iki gruba ayrılmaktadır. Alfabenin ve kelimelerin ruhu olarak teşbihi mümkün olan sessiz harflerin Türkçe alfabedeki sayısının 21 olması da Ruh kavramı açısından önem arzetmekte ve mesaj içermektedir.

Enfal suresinin 8/21 kodlu ayetinde "Duymamak" ve "Duymak" kelimelerinin birlikte zikredilmesi, ayet kodundaki 8 ve 21 sayılarıyla ilginç bir uyum arzetmektedir. Zira ayetteki "Duymadıkları" ifadesinin alfabedeki "Sessiz harfleri", "Duyduk" ifadesinin ise "Sesli harfleri" temsil ettiği düşünüldüğünde ayet kodunun içerdiği 8 ( alfabedeki sesli harf adedi ) ve 21 ( alfabedeki sessiz harf adedi ) sayıları anlam kazanmaktadır. 

8/21 Ve (1) la (2) tekunu (3) ke (4) ellezine (5) kalu (6) semi'na (7) ve (8) hum (9) la (10) yesmeun (11)

( Ve duymadıkları halde "Duyduk." diyenler gibi olmayın.  )

Ayrıca;

- Ayetin kodunun nümerolojik değeri 11 sayısını vermektedir. ( 8+2+1 = 11 )

- Ayette 11 kelime bulunmaktadır.

- Türkçe alfabedeki harf adedinin ifade eden 29 sayısının nümerolojik değeri de 11 sayısını vermektedir. ( 2+9 = 11 )

Harflerin, yaratılışın ve ruhun kaynak kodları olduğu gerçeği, Kur'an'da 29 surede yer alan ve Kur'an'in da kaynak kodları niteliğinde olan "Hurufu mukatta" ile de teyid edilmekte gibidir.

İbrani alfabesinde sadece "sessiz harflerin" bulunması, sesli harflerin sessiz harflerin üzerine konan herekelerke telaffuz edilmesi de dikkat çekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder