11 Şubat 2023 Cumartesi

Soy ve Aile meselesi

"Soy" kök kelimesi "İçinden çıkma, türeme" anlamlarını içeren bir kelime olup, "Soymak", "Soygun", "Soyut" kelimeleri de aynı kök kelimeyi ve anlamı içeren kelimelerdir.

"Genetics" ( Genetik ) ve "Generation" ( Nesil, Soy ) kelimeleri de kökünde "Gen" ( Gen, Genişlik ) olan ve yine "Türeme, Bir noktadan çıkıp yayılma" kök anlamını içeren kelimelerdir.

Kur'an ayetleri gerçek "Zürriyet" ( Soy ) kodlamasının maddi, bedeni genetik şeklinde yani biyolojik "baba - oğul" akışı şeklinde olmadığını, ruhani yani bilişsel, "kelimesel" kodlama niteliğinde olduğunu bildirmektedir. Bu husus ayetlerde şöyle bildirilmektedir.

Bakara suresinin 124. ayetinde Hz. İbrahim'in biyolojik soyundan olmanın ilahi nizamın ruhsal tekamül mekanizması açısından bir anlam ifade etmediği Hz. İbrahim'in biyolojik soyundan gelen zalimlerin mevcudiyetiyle vurgulanmaktadır. Zira salt "Soy", olumlu veya olumsuz bir karakter silsilesinin ispatı olmayıp, her soyda olabileceği gibi peygamber soyunda da ahlaksız zalimlerin olduğu bu ayette açıkça bildirilmektedir. 

2/124 Ve iz ibtela İBRAHİME rabbuhu bi KELİMATİN fe etemmehunn kale inni cailuke lin nasi imama KALE VE MİN ZURRİYETİ KALE LA YENALU AHDİZ ZALİMİN

( Ve zamanında Rab’bi İBRAHİM’ i KELİMELER ile sınadı. Böylece onları tamamladı. "Kesinlikle ben seni insanlar için önder kıldım." dedi. "VE SOYUMDAN DA." DEDİ. "ZALİMLER AHDİME ERİŞEMEZLER." DEDİ.  )

İncil'in Matthew bölümünde de "İbrahim'in soyundan olmanın" inanç ve ruhsal tekâmül açısından bir üstünlük ve ayrıcalık kazandırmadığı Mesih İsa'nın sözleri vasıtasıyla bildirilmektedir.

40 Matthew 3-9 Kendi kendinize, 'Biz İBRAHİM'İN SOYUNDANIZ.' diye düşünmeyin. Ben size şunu söyleyeyim: TANRI, İBRAHİM'E ŞU TAŞLARDAN DA ÇOCUK YARATABİLİR.

Hud suresinin 46. ayetinde Hz. Nuh'un biyolojik oğlunun inkarcı olması nedeniyle esasen onun soyundan, ailesinden olmadığı vurgulanmaktadır.

11/46 Kale ya nuhu İNNEHU LEYSE MİN EHLİK innehu amelun ğayru salihin fe la tes'elni ma leyse leke bihi ilm inni eizuke en tekune minel cahilin

( "Ey Nuh, KESİNLİKLE O SENİN AİLENDEN DEĞİLDİ. Kesinlikle o iyi olmayanı yaptı. O halde, o sana asla ilmi olmayanı bana sual etme. Kesinlikle ben seni cahillerden olursun diye öğütlerim." dedi. )

Nuh suresinin 26. ayetinde Hz. Nuh'un dua cümlesi vasıtasıyla, insan ruhunu, bilincini dijital teknolojiyi kullanarak manipüle etmeyi ve manipüle edilmiş bilinci ( bilişsel kodları ) sentetik bedenlere aktararak ruhsal tekamül için gerekli olan reenkarnasyon döngüsünü bloke etmeyi planlayan küresel şeytanlara işaret edilmiş ve "İnkarcıların inkarcı doğurması" ifadesi kullanılmıştır.

71/26 Ve kale nuhun rabbi la tezer alel ardi minel kafirine deyyaren

( Ve Nuh "Rab’bim yer üzerinde inkarcılardan dolaşan kimse bırakma." dedi. )

71/27 İnneke in tezerhum yudillu ibadeke ve LA YELİDU İLLA FACİREN KEFFAREN

( Kesinlikle sen onları bırakırsan, kullarını saptırırlar ve İNKAR EDEN GÜNAHKAR HARİCİNDEKİNİ DOĞURMAZLAR. )

"Ectolife şirketi" adı altında internette yayınlanan "yapay rahimlerde yapay doğum gerçekleştirme" konulu kurgusal video yukarıdaki hususa yönelik bir girişimdir. Videoda "istenen bilişsel ( ruhsal ) ve fiziksel niteliklere haiz çocuk oluşturulabileceği" ifade edilmektedir.


Sözde ruhun sentetik bedenlere aktarılması projesinin genel ismi ise evvelki bölümlerde defaatle değinilen "Global Future 2045 - Project Avatar" ( Küresel Gelecek 2045 - Avatar Projesi )'dır.   


Proje süreç akışına göre 2035 yılına kadar yapay sentetik bir beyine insan ruhunun aktarılması, 2045 yılında ise hologram niteliğinde avatarın oluşturulması öngörülmektedir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder