2 Haziran 2019 Pazar

29 Harf, 10 Sayı ve 111

İlahi nümerolojide "1" sayısı "Üniteyi / Tekliği / Singülariteyi" sembolize etmektedir. "Ünite" hem yüce yaratan Allah'ın birliğini, hem de O'nun yolunda olan ve tekâmül etmekte olan varlıklarda oluşmuş "Birleşik İnsanlık" olgusunu ifade etmektedir.

"11" sayısı ise üst boyuta açılan portali ve bu yolla yükselen  idrak seviyesini sembolize etmektedir. ( Kur'anın ilk suresi olan Fatiha ( Açılış ! ) suresinin, temel ayet olan "Bismillahirrahmanirrahim" ( Rahman ve rahim olan Allah'ın ismiyle ) ayetini ( Besmele ) içeren ilk ayetinin kodunda ( 1/1 ) olup 11 nümerolojisi bulunmaktadır. Ayrıca Besmele 19 Türkçe harften oluşmakta olup 19 sayısının nümerolojik değeri "1"'dir. Bu durum 111 sayısına dikkat çekmekte gibidir. )

"111" sayısı ise "1" ve "11" sayılarının birleşmesini, varlığın ruhsal potansiyelinin açığa çıkmasını ve böylelikle varlığın vazife bilinciyle toplu tekâmül sürecine etkin katkı vermeye başlamasını sembolize etmektedir. Bir varlığın bu safhaya gelebilmesindeki temel unsurlar Allahü Teala tarafından bahşedilmiş olan  ve yaratılıştaki her bir bileşenin anlamlanmasını, var olmasını sağlayan "Harfler" ve "Sayılar"dır. Bir varlık ancak Kur'an ilmi ışığında kelime ve sayılar arasındaki derin anlamları, kodları ve ilişkileri algılayıp öğrenebildiği oranda tekâmül edebilmektedir.

Bu çerçevede, tüm dillerin kökeni olduğuna ilişkin üzerinde araştırmalar yapılmış ve yapılmakta olan Türkçe alfabedeki 29 harf ve sayı sistemindeki 10 sayı anlam ifade etmektedir. Zira 29 sayısının nümerolojik değeri "11" sayısını, 10 sayısının nümerolojik değeri ise "1" sayısını vermektedir. Her ikisinin birleşmesiyle de "111" sayısı tezahür etmektedir.

Ayet kodu "111" sayısıyla uyumlu olan Hud suresinin "11/1" kodlu ayeti bu bağlamda bir mesaj vermekte gibidir.

11/1 - Elif lam ra kitabün uhkimet ayatühu sümme füssılet min ledün hakımin habır ( Elif lam ra. Ayetleri açık anlamlı kılınmış kitap. Sonra hakim ve haberdar olanın indinden ayrıntılandırılmıştır. )

Öğretisini ilahi ilmin kodlarına dayandıran Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar cemiyetinin büyük locasının adresinin "Tepebaşı 111" olması da bu çerçevede dikkat çekmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder