4 Haziran 2019 Salı

Şükürle açılan nimet kapısı

Ramazan ayının bitimi sonrasındaki 3 günün Bayram olarak kutlanması islâmi kültürdeki önemli âdetlerden biridir. Bu Bayram, "Ramazan Bayramı" olarak anılmakta olduğu gibi "Şeker Bayramı" olarak da anılmaktadır. Ancak "Şükür" kökünden gelen "Şeker" kelimesinin gerçek anlamına pek odaklanılmamakta, yiyecek olan şeker kelimesi vurgulanmaktadır.

Oysa derin anlam, oruç ile geçen bir aydan sonra Allahü Teala'nın bahşetmiş olduğu nimetlerin bilincine faha fazla varılmasına bağlı olarak tezahür eden "Şükür" kelimesinde saklıdır. Şükür, ruhsal tekâmül süreci içinde üst boyutlara ( frekans, plan, âlem ) geçiş yani yeni döngü başlangıcına erişim liyakatine vesile olan bir kapı ( portal ) niteliğindedir.

Kamer suresinin 35. ayeti hem "Şeker" kelimesinin anlamını hem de şükretmenin portal açılmasıyla üst boyuta geçiş vesilesi olduğunu nümeroloji destekli olarak bildirmektedir.

54/35 - Nı'meten (1) min (2) ındi (3) na (4) kezalike (5)* neczi (6) men (7) ŞEKER (8) ( İndimizden nimet olarak. O ŞÜKREDEN kimseleri işte böyle karşılıklandırırız. )

- Ayet kodu 54/35 ... 17 ... "8". ( 8 sayısı yeni döngü başlangıcının nümerik sembolüdür. )

Ayetin kodunun nümerolojik değeri olan 8, "Şükür" periyodu sonrasında erişilen "Karşılıklandırılma"" yani "Yeni Döngü Başlangıcı"nı ( Cenneti ) sembolize etmekte gibidir.

- Ayette de "8" kelime bulunmaktadır.

* "Kezalike" ( Ke ( Gibi ) +Zalike ( Bu/Bunun ) = Bunun gibi, BÖYLE ) kelimesi tek kelime addedildiğinde.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder