26 Haziran 2019 Çarşamba

Meleklerin ve Ruh’un “İnmesi” ve “Çıkması”

İnsanları tekamüle yani Allah yoluna sevketmek, yönlendirmek, insanlara doğruyu ve doğru ilmi  gösterebilmek için Meleklerin ve Ruh’un sürekli olarak kaba madde alemiyle / boyutuyla ( Dünya ) etkileşim halinde oldukları “İnmek” ve “Çıkmak” fiilleriyle bildirilmektedir.

25/25 - Ve yevme teşekkakus semaü bil ğamami ve NÜZZİLEL MELAİKETÜ tenzıla ( Ve o gün gök, bulutlar ile yarılır ve MELEKLER aşamalı olarak İNERLER. )

41/30 - İnnellezine kalu rabbünellahü sümmestekamu TETENEZZELÜ aleyhimül MELAİKETÜ en la tehafu ve la tahzenu ve ebşiru bil cennetilletı küntüm tuadun ( Kesinlikle O "Rab’bimiz Allah' tır." diyenlere, sonra doğru olanlara, "Korkmayın ve hüzünlenmeyin. Vaad edilmiş olduğunuz cennet ile müjdelenip sevinin." diye onların üzerine MELEKLER İNERLER. )

70/4 – TA’RUCÜL MELAİKETU ver RUHU ileyhi fi yevmin kane mikdaruhu hamsine elfe senet ( MELEKLER ve RUH, miktarı ellibin sene olan bir günde O’na ÇIKARLAR. )

70/4 kodlu ayette yer alan “Ta’rucü” ( Çıkarlar ) fiili kaba madde aleminden ( Dünya ) üst alemlere ( plan, boyut, frekans ) seyri tanımlamaktadır. Ayet kodunda, portal açılması vesilesiyle üst boyuta geçişin nümerik sembolü oan 11 nümerolojisi de ( 7+0+4 = 11 ) bulunmaktadır.


Ayette ayrıca “50,000 sene = 1 Gün” ifadesiyle boyutlar arası zaman algısının ilgili varlıklar açısından farklı olmasına da ( İzafiyet ) vurgu yapılmaktadır. 

97/4 - TENEZZELÜL MELAİKETÜ ver RUHU fiha bi izni rabbihim min külli emr ( MELEKLER ve RUH, Rab’lerinin izni ile onun içinde* her işten İNERLER. )

*Kadir Gecesi ( Kur’an ilmi tesir frekanslarının iletildiği ( vahiy ) zaman dilimini tanımlayan ifade )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder