13 Haziran 2019 Perşembe

Din Günü ve 8 Nümerolojisi

"Yevmed Din" ( Din Günü ) kavramının Yeni Döngü Başlangıcı olduğu, "Gün" kelimesinin esas itibarıyla bir süreci ifade ettiği, Yevmel Kıyameh ( Ayağa Kalkış Günü ), Yevmel Fasl ( Ayrışım Günü ), Yevmel Hısab ( Hesap Günü ) gibi Kur'an kavramlarının da aynı süreci ifade ettiğine evvelki bölümlerde değinilmişti. Din Günü, Kutsal Ruh'un ve Meleklerin tesirlerinin çok yoğun şekilde hiseedileceği, Mesih İsa ile temsil olunan Kolektif Bilincin tesis edileceği ve bu bilinç dışında kalanların  net bir şekilde ayrışacağı süreçtir.

İnfitar suresinin 17. ve 18. ayetlerinde "Din gününün ne olduğu" hususu tekrarlanan iki soru cümlesi ile vurgulanmıştır. Ayetlerdeki "8" nümerolojisi tezahürü Yeni Döngü Başlangıcının sembolizmi açısından dikkat çekmektedir.

82/17 - Ve (1) ma (2) edra (3) ke (4) ma  (5) yevm (6) üd (7) din (8) ( Ve din gününün ne olduğunu sana ne bildirir? )

82/18 - Sümme (1) ma (2) edra (3) ke (4) ma  (5) yevm (6) üd (7) din (8) ( Sonra din gününün ne olduğunu sana ne bildirir? )

- İlk soru cümlesini içeren ayetin numarası 17'dir. ( 1+7 = 8 )
- İki ayetin numaralarının toplamının nümerolojik değeri "8" sayısını vermektedir. ( 17+18 = 35 ... 3+5 = "8" )
- Her iki ayet te "8" kelimeden oluşmaktadır. Bu durum "88" sayısına yani Melek kelimesine işaret etmekte gibidir. ( Melek kelimesi Kur'an'da 88 kere tekrarlanmaktadır. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder