16 Haziran 2019 Pazar

Ta Sin Mim

28/1 Ta Sin Mim

28. surenin 1. ayeti Arap alfabesinde yer alan 3 harften oluşmakta ve bir sonraki ayette "Bunların apaçık kitabın ayetleri oldukları" bildirilmektedir.

Bu üç harfin alfabedeki sıra numaraları şöyledir.

Ta = 22
Sin = 15
Mim = 13

- Harflerin sıra numaralarının toplamının nümerolojik değeri "14" ( 2+2+1+5+1+3 = 14 ) sayısını vermektedir. 14 sayısı "İkili Yedi" ( 2x7, 7+7 ) kavramının nümerolojik sembolüdür. "İkili Yedi" yaratılıştaki düaliteyi yani maddesel varlığın astral projeksiyonunu ( Süptil Öz Varlığı ) sembolize etmektedir.

- Harflerin ilk ve son kez yanyana konumlandığı ayetin kodunu oluşturan sayıların toplamı ise "11" sayısını vermektedir. ( 2+8+1 = 11 )

Harflerin anlamları ise  şöyledir.

Ta = Yüksek, uzak, Nihayet, Dek, Erişim noktası *
Sin = İnsan**
Mim = Sonlanma, son

* Türkçe'de "Uzak" anlamını ifade eden "Ta" kelimesi ve Alnanca'da "Orada, Uzakta" anlamını içeren "Da" kelimesi aynı köktendir.

** "Ya sin" kalıbının da "Ya insan" ( Ey insan ) anlamı taşıdığı belirtilmektedir.

Bu anlamlar ışığında "Ta Sin Mim" kalıbının "İnsan yüksekte sonlanır." gibi bir cümleye karşılık geldiği ortaya çıkmaktadır. Bu cümle de "İnsanın tekâmül sürecinin yüksek bir plana geçiş ile sonlanacağı, bir başka deyişle öz varlığın "insan" deneyiminin yüksek plana, üst boyuta geçiş ile sonlanacağı anlamını taşımakta gibidir. ( 11 sayısı portal açılmasıyla üst boyuta geçişin ve düalitenin sembolüdür. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder