13 Ağustos 2019 Salı

2 Hidrojen + 1 Oksijen = Su

"Su", madde alemi olan kâinatın temel yapı taşı olan Hidrojen atomunun Oksijen atomu ile birleşmesi sonucunda ortaya çıkan ve kâinatta "yaşayan" niteliğine haiz tüm maddelerin özünü oluşturan maddedir. Suyun özü ise esas itibarıyle yine Hidrojendir.

"Herşeyin sudan oluşturulduğunun" ilk kez bildirildiği Enbiya suresinin 21/30 kodlu ayetinde suyun kimyasal yapısının H2O olduğunun idrak edilebilmesi için ilahi bir yönlendirme yapılmakta gibidir.

"21/30" - E (1) ve (2) lem (3) yera (4) ellezıne  (5) keferu (6) enne (7) es (8) semavati (9) ve (10) el (11) erda (12) kaneta (13) ratkan (14) fe (15) fetakna (16) hüma (17) ve (18) CEALNA (19) MİN (20) EL (21) MAİ (22) KÜLLE (23) ŞEY'İN (24) HAYY (25) e (26) fe (27) la (28) yü'minun (29) ( O inkar edenler, gökler ve yer kesinlikle bitişiklerken onları ayırdığımızı ve DİRİ OLAN HERŞEYİ SUDAN OLUŞTURDUĞUMUZU GÖRMÜYORLAR MI ? Artık inanmazlar mı? )

Su, 2 adet Hidrojen ve 1 adet Oksijen atomundan yani toplam 3 atomdan oluşan bir madde kombinezonudur.

Ayetin kodunun 21/30 olması, 2 atom + 1 atom = 3 atom fenomenine işaret etmekte gibidir.

Ayetteki toplam kelime adedi olan 29 sayısının nümerolojik değeri olan "11" sayısı da suyun kimyasal yapısında mevcut olan 2 Hidrojen atomuna işaret etmekte gibidir. Zira Hidrojenin atom numarası "1"'dir. Suda bulunan 2 Hidrojen atomunu için "11" sayısı nümerolojik olarak bildirilmiş olabilir.

Hidrojen'in sembolü olan H harfinin Türkçe alfabedeki 10. kelime olması da yine Hidrojenin atom numarası olan "1" sayısı ve Ünite ( Vahdet ) kavramı açısından dikkat çekmektedir. ( Türkçe alfabenin 29 harften oluşması ve yukarıdaki ayette de toplam 29 kelime bulunması ayrıca ilginç bir uyum sergilemektedir. )

Ayrıca Hidrojen ( Hydrogen ) kelimesi "Hidro"  ( Hydro ) ve "Jen" ( Gen ) kelimelerinin birleşmesinden oluşmaktadır. "Hidro ( Hydro )" ve "Hidrat" * kelimelerinin kökeninin Arapça'daki "Hadra" / "Hıdr" / "Hudr"( Yeşillik / Yeşil ) kelimesine dayanması kuvvetle muhtemeldir. Zira doğada yeşillenmenin olabilmesi için temel etken sudur.

* Vücudun susuz kalma sendromuna "Dehidratasyon" ismi verilmektedir.

"Jen" ( Gen ) kelimesi ise "Bir olgunun kaynağı, kodu" anlamına gelmektedir. ( Genetic, Genom vb. kelimeler bu kökten türemişlerdir. )

Hydrogen = Yeşillendirme Geni

22/63 - E lem tera ennellahe enzele mines semai MAEN fe tüsbihul erdu MUHDARRAH innellahe latıyfün habır ( Görmedin mi ki kesinlikle Allah gökten SU indirdi de yer YEŞİLLENMİŞ olur. Kesinlikle Allah latiftir haberdardır. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder