24 Ağustos 2019 Cumartesi

İnd

"İnd" kelimesi "Hissi ve manevi zaman / mekân" anlamına gelmekte olup, Kur'an'da sembolik olarak Allahü Teala'ya yakınlığı ifade eden bir kelime olarak geçmektedir.

"İnd" kelimesi batı dillerinde "Yerli" anlamına gelen "İndian / Indien" kelimelerinin de köküdür.

"İnd" kelimesinin batıni anlamlarından en önemlisi İngilizce ve Almanca'daki "Son" anlamına gelen "End" kelimesidir. Bu kelime esas itibarıyla maddesel varlığın sona ermesi ni ve ruhsal boyuta geçişi yani aslifade etmektedir.  

Kur'an'da "İnd" kelimesi 197 kere tekrarlanmaktadır. Bu sayının nümerolojik değeri, yeni döngü başlangıcı kavramının sembolü olan "8" sayısını vermektedir. ( 1+9+7 = 17 ... 1+7 = 8 )

"İnd" kelimesinin ilk kez geçtiği ayetin kod nunarasının nümerolojik değerinin "11" olması da ayrıca dikkat çekmektedir. ( 11 sayısı da bilindiği üzere farklı boyuta / plana / aleme geçiş kapısının sembolüdür. )

2/54 - Ve iz kale musa li kavmihı ya kavmi inneküm zalemtüm enfüseküm bittihazikümül ıcle fe tubu ila bariiküm faktülu enfüseküm zaliküm hayrun leküm İNDe bariiküm fe tabe aleyküm innehu hüvet tevvabür rahim ( Ve zamanında Musa kavmine "Ey kavmim siz buzağıyı kendinize edinerek kesinlikle nefislerinize zulmettiniz. O halde tevbe edip güzel yaratanınıza tabi olun da nefislerinizi öldürün. Bu, güzel yaratanınızın İNDinde size hayırlıdır." dedi. Böylece üzerinize tevbe eyledi. Kesinlikle O, O tevbeyi kabul edendir merhametlidir. )

Cennetin yani Yarı Süptil Sevgi Planı'nın sembolik olarak "Rab'bin İNDinde olduğunu" bildiren 68/34 kodlu ayet de 

68/34 - İnne lil müttekıne İNDe rabbihim cennatin ne'ım ( Kesinlikle sakınanlar için Rab’lerinin İNDinde bolluk cennetleri vardır. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder