28 Ağustos 2019 Çarşamba

Baphomet

"Baphomet" karakteri okültist yazar Eliphas Levi tarafından resmedilmiş olan İblis figürü olup satanizmin sembolü olmuştur. Baphomet kelimesi Mahomed / Muhammed ( Övülmüş olan / Övülesi ) kelimesinin farklı telâfuz edilmiş halidir.


"Baphomet" figürü nümerolojik ( 8 ve 11 nümerolojisi ) açıdan ilginç ilintiler ve durumlar arzetmektedir. ( Nümerolojinin nötr olduğunu, sayıların kendilerine yüklenen anlama göre enerji ( tesir ) yaydıkları hatırlanmalıdır. )

- "Baphomet" kelimesi 8 harften oluşmaktadır. 8 sayısı yeni döngü başlangıcı, sonsuz döngü ve düalite sembolüdür. ( Şeytanlar ilahi nümerolojiyi ve ilmi kullanmak suretiyle varlıkları saptırmaktadırlar. )

- Baphomet, figürde her iki elinin parmağıyla da, boyutlar arası geçiş portali, döngü ve düalitenin sembolü olan 11 sayısını işaret etmektedir. Aynı jest Mesih İsa figürlerinde de görülmektedir.

- Baphomet'in karın bölgesinde yer alan yarım daire şeklindeki portalin ( Star Gate ) içi sürüngen derisi deseniyle kaplıdır. Portalin önünde yer alan ve düalite sembolü olan iki yılan 8 formu oluşturmaktadır.

- Baphomet ismi aldatıcı özelliğe sahip olup Muhammed isminden türetilmiştir. Muhammed suresi 47. sure ( 4+7 = 11 ) olup, 38 ayetten ( 3+8 = 11 ) oluşmaktadır.

- "İblis" kelimesi Kur'an'da 11 kere tekrarlanmaktadır. ( 11 sayısı, satanizmde kendisine yüklenen çarpık ve sapık anlamıyla Rab'bin üzerinde olmayı ( haşa ) da sembolize etmektedir. )

- Figürün çizerinin ismi ( Eliphas Levi ) 11 harften oluşmaktadır. Ve Levi'nin doğum tarihi 08.02.1810'dur. Bu tarih 10 ve 10 sayıları itibarıyla 11 nümerolojisi içermektedir.

08.02 ... 10 ... "1"
1810 ... 10 ... "1"

"11"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder