29 Ağustos 2019 Perşembe

Tether Vakası 1996

NASA 25.02.1996 tarihinde, dünyanın manyetik alanından faydalanarak elektrik üretilmesine ilişkin TSS-1R kod adıyla bilinen bir deney gerçekleştirmiştir. Deneyin amacı dünyanın manyetik alanının kullanılması suretiyle elektrik üretilmesiydi. Deney kapsamında dünyanın yörüngesine "Tether" adı verilen ip formunda bir endüktör yerleştirilmesi hedeflenmekteydi. Ancak "Tether"'ı uzay mekiği Columbia'ya bağlayan kablonun kopması sonucunda "Tether" kontrolden çıkmış ve deney başarısızlıkla sonuçlanmıştır.

Deney başarısız olsa da bir süre sonra "Tether"'ın çevresini bazı nesnelerin sardığı gözlemlenmiştir.  UFO olarak nitelenen bu nesnelerin ortaya çıkması bu deneyin "Tether Incident" olarak tarihe geçmesine sebep olmuştur.

https://youtu.be/JuFBUS0kiSA





Tether çevresinde beliren nesnelerden bir örnek

Nesnenin formu 12,000 yıllık olduğu bilinen Dropa Taşlarına benzerliği ile dikkat çekmektedir. Ortak unsurlar dairesel bir formun ortasında bir küçük daire ve dairenin çember hattı üzerindeki çentiktir.



Dropa Taşları

Tether nesnelerine benzeyen temsili bir UFO resminin 1948 yılında ( olaydan 48 yıl önce ) yayımlanan bilim kurgu dergisi Fate'in kapağında yer alması da ilginç bir durum ortaya koymaktadır.


Ayrıca Tether nesnelerinin formlarının embriyoya olan benzerliği de önem arzetmektedir.



Döllenmeyi gösteren figürlerde daire şeklindeki hücrenin ortasındaki tek iken bölünmüş çekirdek ve çember hattı üzerindeki çentik gibi görüntü arzeden "Kutup Cisimcikleri" Tether nesneleriyle olan benzerlik açısından dikkat çekmektedir.

Kur'an'daki Alak ( Asılı duran, Kan pıhtısı, DÖLLENME ) suresinin 96. sure olması ve 19. ayetten oluşması da olay tarihi olan 1996 yılı ile ilginç bir uyum sergilemektedir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder